Ухвала
від 12.05.2021 по справі 569/11914/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/11914/20

1-кс/569/3112/21

УХВАЛА

12 травня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області майора поліції ОСОБА_4 , яке погоджене із виконувачем обов`язків прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Рівненської обласної прокуратури прокурор Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_5 про проведення огляду.

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області майор поліції ОСОБА_4 звернувся в суд із клопотанням яке погоджене із виконувачем обов`язків прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Рівненської обласної прокуратури прокурор Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення огляду нежитлових приміщень Н1 за адресою: м. Рівне, вул. Чорновола В`ячеслава, 94д, які належать на праві власності ТОВ «Консалтсервісбуд», з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що в провадженні слідчого управління ГУ Національної поліції в Рівненській області перебуває кримінальне провадження №42020180000000085, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України.

Короткий виклад обставин кримінального правопорушення - Службові особи ТОВ Консалтбудсервіс, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, за попередньою змовою з невстановленими особами, з метою уникнення проведення експертизи проектів будівництва, ухилення від сплати коштів для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, а також уникнення процедури перевірок органами державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) процедур початку будівництва та введення об`єктів в експлуатацію, розробили протиправну схему будівництва багатоквартирних житлових будинків на земельних ділянках з цільовим призначенням Для будівництва та обслуговування об`єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування, внаслідок чого заподіяно тяжкі наслідки інтересам територіальної громади м.Рівного.

Так, на земельних ділянках з кадастровими номерами 5610100000:01:055:0539 ,5610100000:01:055:0538, 5610100000:01:055:0165 під виглядом будівництва об`єктів туристичної інфраструктури фактично проводиться будівництво багатоквартирних житлових будинків, з подальшим продажем квартир.

При будівництві зазначених багатоквартирних житлових будинків не укладено договори про пайову участь та не сплачено кошти (3% від загальної кошторисної вартості будівництва згідно п. 5 рішення Рівненської міської ради від 27.12.2012 №2703) у розмірі 1,6869 млн.грн. та 186,456 тис.грн. відповідно для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, що є тяжкими наслідками.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення зловживання повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, якщо це завдало тяжкі наслідки охоронюваним законом правам або інтересам громадським інтересам ч. 2 ст. 364-1 КК України.

Підстави для огляду - згідно матеріалів кримінального провадження наявні достатні відомості, що вказують на можливість виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав в повному обсязі та просить клопотання задоволити.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши надані матеріали кримінального провадження, суд дійшов висновку, що у задоволенні клопотання слід відмовити з наступних підстав.

Судом встановлено, що в провадженні слідчого управління ГУ Національної поліції в Рівненській області перебуває кримінальне провадження №42020180000000085, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 252291529 нежитлові приміщення Н1 за адресою: м.Рівне, вул. Чорновола В`ячеслава, 94д належать на праві власності ТОВ «Консалтсервісбуд» (КОД ЄДРПОУ 43154297).

Згідно ч. 1 ст. 237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводить огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

У відповідності до ч.2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

У відповідності до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Враховуючи, що прокурором не надав жодного доказу, які підтверджували б наявність достатніх підстав для проведення огляду нежитлових приміщень Н1 за адресою: АДРЕСА_1 , які належать на праві власності ТОВ «Консалтсервісбуд». Не надав документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, не надав належно оформлених додатків до клопотання. Крім того, прокурор не надав жодних обґрунтованих пояснень з приводу внесеного ним клопотання.

У зв`язку з вище викладеним, слідчий суддя вважає за необхідне у задоволенні клопотання відмовити.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235,237 КПК України,

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області майора поліції ОСОБА_4 , яке погоджене із виконувачем обов`язків прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Рівненської обласної прокуратури прокурор Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_5 про проведення огляду нежитлових приміщень Н1 за адресою: м. Рівне, вул. Чорновола В`ячеслава, 94д, які належать на праві власності ТОВ «Консалтсервісбуд», з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення- відмовити.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.05.2021
Оприлюднено30.01.2023

Судовий реєстр по справі —569/11914/20

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні