Ухвала
від 19.05.2021 по справі 139/381/21
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/381/21

Провадження № 1-кп/139/22/21

У Х В А Л А

19 травня 2021 року Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області в складі: головуючої судді ОСОБА_1

з участю:

прокурора ОСОБА_2 ,

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

захисника адвоката ОСОБА_4 ,

представника потерпілої юридичної особи ОСОБА_5 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_6 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в смт Муровані Курилівці обвинувальний акт відносно ОСОБА_3 про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України,

В С Т А Н О В И В:

11травня2021рокуз Могилів-Подільськоїокружноїпрокуратури Вінницькоїобласноїпрокуратури доМурованокуриловецькогорайонного судунадійшовобвинувальнийакт укримінальномупровадженні,внесеномувЄдиний реєстрдосудовихрозслідуваньза №12021020160000164,щодо ОСОБА_3 про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

Ухвалою від 12 травня 2021 року (а.с. 13) у кримінальному провадженні призначено підготовче судове засідання.

Під час підготовчого судового засідання заслухано доповідь прокурора, який повідомив, що обвинувальний акт відповідає закону, дотримані вимоги територіальної підсудності, угод на досудовому слідстві не укладено, підстав для закриття провадження чи повернення обвинувального акту не вбачає. Просив призначити кримінальне провадження до судового розгляду на підставі обвинувального акта з викликом свідків. На підставі ст. 314-1 КПК України просив про зобов`язання органу пробації підготувати досудову доповідь щодо обвинуваченого.

Представник потерпілої юридичної особи, обвинувачений та його захисник не заперечили, щоб справу було призначено до судового розгляду з викликом свідків. Одночасно, обвинувачений та його захисникзаявили клопотання про участь ОСОБА_3 в судовому засіданні в режимі відеоконференції з ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)», де він утримується.

Заслухавши думки учасників підготовчого провадження, дослідивши обвинувальний акт та додані до нього документи, суд прийшов до висновку про можливість призначення цього кримінального провадження до судового розгляду.

Так, обвинувальний акт складено відповідно до вимог КПК України, прокурором дотримані вимоги територіальної підсудності (ч. 1 ст. 32 КПК України). Підстав для повернення обвинувального акту прокуророві не встановлено. Угоди в провадженні не підписувалися. Не існує підстав для закриття кримінального провадження, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 284 КПК України. Суд не вбачає підстав, передбачених ч. 2 ст. 27 КПК України, для розгляду кримінального провадження у закритому судовому засіданні.

Клопотання прокурора про виклик свідків підтримане іншими учасниками справи, а тому має бути задоволене.

За змістом ч. 5 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд у випадках, передбачених цим Кодексом, вирішує питання щодо складання досудової доповіді.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 314-1 КПК України, з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду. Частина 2 цієї норми передбачає, що досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні у нетяжкого або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Враховуючи обставину, що обвинуваченому інкримінується вчинення тяжкого злочину, нижня межа санкції якого передбачена в три роки позбавлення волі, суд вважає необхідним доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації скласти досудову доповідь щодо ОСОБА_3 .

Таким чином, суд вважає за можливе завершити підготовку провадження до судового розгляду.

З інформації, що міститься в супровідному листі, а також в реєстрі матеріалів досудового розслідування, слідує, що обвинувачений ОСОБА_3 утримується під вартою в ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)» строком до 24 червня 2021 року.

Суд вважає, що з метою забезпечення оперативності судового провадження, в якому обвинувачений утримується під вартою, на підставі п. 4 ч. 1 ст. 336 КПК України є необхідність у здійсненні цього кримінального провадження в режимі відеоконференції (дистанційне судове провадження). Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження (ч. 2 ст. 336 КПК України). Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, тримається в установі попереднього ув`язнення або установі виконання покарань, службова особа такої установи зобов`язана вручити такій особі пам`ятку про її процесуальні права, перевірити її документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання (частини 4 і 6 ст. 336 КПК України).

Враховуючи вищевикладене, вважаю за доцільне провести судове засідання за участі обвинуваченого ОСОБА_3 в режимі відеоконференції з ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)».

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 314-317, 336 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Завершити підготовку справи до судового розгляду.

У кримінальному провадженні про обвинувачення ОСОБА_3 про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, призначити відкрите судове засідання на 10-ту годину 03 червня 2021 року в залі судових засідань Мурованокуриловецького районного суду суддею одноособово із повідомленням прокурора та захисника.

У судове засідання викликати обвинуваченого, представника потерпілої юридичної особи, свідків, зазначених в реєстрі матеріалів досудового розслідування.

Копію цієї ухвали вручити учасникам процесу.

Роз`яснити учасникам провадження про їх право відповідно до ст. 317 КПК України знайомитися з матеріалами кримінального провадження на підставі їх письмового клопотання.

Доручити Мурованокуриловецькому районному сектору філії Державної установи "Центр пробації" скласти досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , який на підставі ухвали слідчого судді Могилів-Подільського міськрайонного суду від 29 квітня 2021 року утримується в ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)»

Підготовку доповіді провести і подати до суду в строк до 03 червня 2021 року.

Участь обвинуваченого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , забезпечити врежимівідеоконференції між Мурованокуриловецьким районним судом Вінницької області та ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)».

Копію ухвали направити для організаціїїївиконання до ДУ «Вінницькаустанова виконанняпокарань (№1)» та для відома учаснику, що братиме участь в засіданні в режимі відеоконференції.

Зобов`язативідповідальнуособу ДУ «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)»:

1) вручити обвинуваченому ОСОБА_3 пам`ятку про його процесуальні права, передбачені ч. 3 ст. 42, ч.ч. 4 і 5 ст. 46 КПК України;

2) перевірити його документи, що посвідчують особу;

3) перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:


Дата ухвалення рішення19.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96989743
СудочинствоКримінальне
Сутьвчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України

Судовий реєстр по справі —139/381/21

Вирок від 03.06.2021

Кримінальне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні