Ухвала
від 19.05.2021 по справі 734/1518/21
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/734/36/21 Справа № 734/1518/21

У Х В А Л А

19 травня 2021 рокусмт. Козелець

Суддя Козелецького районного суду Чернігівської області Бузунко О.А., в порядку вирішення питання про відкриття окремого провадження у справі № 734/1518/21 за заявою ОСОБА_1 / АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 /, заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство Козелецької районної ради Козелецька центральна районна лікарня /17000, Чернігівська область, смт Козелець, вул. Сім`ї Розумовських, 45, код ЄДРПОУ: 02006277; Комунальне некомерційне підприємство Козелецької районної ради Козелецький районний центр первинної медико - санітарної допомоги /17000, Чернігівська область, смт Козелець, вул. Соборності, 24, код ЄДРПОУ: 38799117/, про встановлення юридичного факту отримання поранень у період Другої світової війни,

встановив:

Заявник ОСОБА_1 в порядку окремого провадження звернувся до Козелецького районного суду Чернігівської області із заявою, в якій просить встановити юридичний факт отримання поранень у період Другої світової війни.

Дослідивши дану заяву та додані до неї документи в порядку вирішення питання про відкриття окремого провадження у справі, вважаю, що заява подана до Козелецького районного суду Чернігівської області з порушенням правил підсудності, визначених ст. 316 ЦПК України, яка встановлює підсудність справ за заявами фізичних осіб про встановлення факту, що має юридичне значення, за місцем їх (фізичних осіб) проживання.

Відповідно до ч. 1 ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені Розділом ІV ЦПК України (ч. 3 ст. 294 ЦПК України).

Частиною першою ст. 316 ЦПК України передбачено, що зава фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання .

Відповідно до ч. 1 ст. 29 ЦПК України місцем проживання фізичної особи є житло, в якому вона проживає постійно або тимчасово.

Зі змісту заяви та доданих до неї документів, встановлено, що місце проживання заявника ОСОБА_1 значиться за адресою: АДРЕСА_1 , що не відноситься до території Чернігівської області, тобто дану заяву про встановлення юридичного факту отримання поранень у період Другої світової війни подано до Козелецького районного суду Чернігівської області з порушенням правил підсудності, встановлених ст. 316 ЦПК України, а відтак дана заява не підлягає розгляду в Козелецькому районному суді Чернігівської області, на розгляд якого вона надійшла.

Згідно з вимогами п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною 3 ст. 31 ЦПК України передбачено, що передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

За наведених обставин, враховуючи, що місцем проживання заявника ОСОБА_1 є АДРЕСА_2 , що не відноситься до території Чернігівської області, суд приходить до висновку, що зазначена справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство Козелецької районної ради Козелецька центральна районна лікарня , Комунальне некомерційне підприємство Козелецької районної ради Козелецький районний центр первинної медико - санітарної допомоги , про встановлення юридичного факту отримання поранень у період Другої світової війни, - не підсудна Козелецькому районному суду Чернігівської області, на розгляд якого вона надійшла, та вважає за необхідне на підставі п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передати дану справу на розгляд до Дарницького районного суду м. Києва за місцем проживання заявника ОСОБА_1 .

На підставі викладеного та керуючись п. 1 ч. 1 та ч. 3 ст. 31, ст. 316 ЦПК України, суд

ухвалив:

Цивільну справу № 734/1518/21 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство Козелецької районної ради Козелецька центральна районна лікарня , Комунальне некомерційне підприємство Козелецької районної ради Козелецький районний центр первинної медико - санітарної допомоги , про встановлення юридичного факту отримання поранень у період Другої світової війни - передати на розгляд до Дарницького районного суду м. Києва /02068, м. Київ, вул. О. Кошиця, буд. 5-А/.

Матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство Козелецької районної ради Козелецька центральна районна лікарня , Комунальне некомерційне підприємство Козелецької районної ради Козелецький районний центр первинної медико - санітарної допомоги , про встановлення юридичного факту отримання поранень у період Другої світової війни направити до Дарницького районного суду м. Києва не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження даної ухвали, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала суду може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду через Козелецький районний суд Чернігівської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга буде подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, або в разі пропуску строку на апеляційне оскарження з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій ст. 358 ЦПК України.

Суддя О.А. Бузунко

Дата ухвалення рішення19.05.2021
Оприлюднено19.05.2021
Номер документу96992701
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення юридичного факту отримання поранень у період Другої світової війни

Судовий реєстр по справі —734/1518/21

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні