Вирок
від 08.04.2021 по справі 185/2423/17
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/2423/17

Провадження № 1-кп/185/27/21

В ИР ОК

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 квітня 2021 року м.Павлоград

Дніпропетровської області

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

Головуючого судді - ОСОБА_1 ,

секретаря - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3 ,

потерпілих - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

ОСОБА_7 ОСОБА_8

представників потерпілих - ОСОБА_9 , ОСОБА_10 ,

представника потерпілого - адвоката ОСОБА_11 ,

обвинуваченої - ОСОБА_12 ,

захисника - адвоката ОСОБА_13 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області кримінальне провадження № 12015040370001439 від 06.06.2015року відносно

ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Павлограда, Павлоградського району, Дніпропетровської області, громадянки України, розлученої, яка має на утриманні малолітню дитину, працюючої секретарем ТОВ «Укрсімсоюз» в м. Павлограді, проживаючою за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

обвинуваченої у вчиненні кримінальних правопорушень, передбаченихч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 364-1, ч. 2 ст. 364-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_12 наказом від 03.11.2014 року призначена на посаду директора товариства з обмеженою відповідальністю «ГСМ Центр Україна» (код ЄДРПОУ 39033946) (далі за текстом ТОВ «ГСМ Центр Україна») з юридичною адресою м. Павлоград, вул. Харківська, 74-В, та фактичною адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76.

Положеннями статуту ТОВ «ГСМ Центр Україна» закріплено, що виконавчим органом товариства є директор, які вирішує усі питання діяльності товариства, за винятком тих, що входять до виключної компетенції Загальних зборів учасників…».

До повноважень ОСОБА_12 як директора ТОВ «ГСМ Центр Україна» входило: право без довіреності виконувати дії від імені товариства, видавати доручення, відкривати в установах банків рахунки, укладати угоди та інші юридичні акти та папери. Усі господарські договори (угоди) товариства підписуються директором товариства» (пункт 5.4 статуту), а отже ОСОБА_12 одноосібно мала доступ мала до усіх банківських рахунків товариства та право розпорядження наявними на них грошовими коштами.

Таким чином, ОСОБА_12 , будучи службовою особою юридичної особи приватного права, що була наділена організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями, вчинила кримінальні правопорушення за наступних обставин.

Перебуваючи на посаді директора ТОВ «ГСМ Центр Україна», що надавало останній повноваження щодо одноособового управління товариством, можливості складання, використання документів з реквізитами ТОВ «ГСМ Центр Україна», і прийняття рішень без погодження з іншими учасниками та органами правління, у ОСОБА_12 протягом 2014-2015 років через використання своїх службових повноважень всупереч інтересам ТОВ «ГСМ Центр Україна» виник злочинний умисел, спрямований на заволодіння чужим майном, а саме грошовими коштами, які перераховувались на банківські рахунки товариства, суб`єктів господарювання незалежно від форми власності шляхом укладення договорів поставки нафтопродуктів, тобто шляхом складання офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення та які у подальшому надали ОСОБА_12 можливість на заволодіння грошовими коштами клієнтів без намірів виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива.

Так, з метою вчинення своїх злочинних дій та доведення злочинних намірів до кінця, а саме фактичного заволодіння грошовими коштами фермерських господарств ОСОБА_12 , виступаючи директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», діючи всупереч інтересам вказаного товариства, реалізуючи кожного разу раптово виниклий злочинний умисел, спрямований на власне збагачення за рахунок отриманих грошових коштів, засобами телефонного та електронного зв`язку надавала пропозиції щодо співпраці з ТОВ «ГСМ центр Україна» та домовлялась з суб`єктами господарської діяльності про поставку нафтопродуктів, надаючи останнім, складені нею як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів та рахунок на оплату для його погодження та підписання.

Таким чином, ОСОБА_12 , реально усвідомлюючи можливість використання документів та реквізитів ТОВ «ГСМ Центр Україна», створила неправдиве уявлення про позитивну діяльність ТОВ «ГСМ Центр Україна», реальні наміри виконання умов договору поставки та фактичну можливість постачання нафтопродуктів, а саме дизельного пального, за умови попередньої оплати товару, шляхом перерахування грошових коштів на рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», реквізити якого вносились до платіжного доручення, а отже використовуючи своє службове становище як директора ТОВ «ГСМ Центр Україна», навмисно вводила суб`єктів господарювання - покупців нафтопродуктів в оману з метою протиправного заволодіння грошовими коштами, діючи при цьому всупереч інтересам ТОВ «ГСМ Центр Україна».

Так,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива, ОСОБА_12 ,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, на початку листопада 2014 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим), в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові селянського фермерського господарства«Фламінго» (кодЄДРПОУ 24883062) (далі за текстом СФГ «Фламінго») ОСОБА_4 укласти договір поставки нафтопродуктів.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, 11.11.2014 в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, направила на електронну пошту СФГ «Фламінго» складений та підписаний нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, рахунок № 414 від 11.11.2014 на попередню оплату дизельного пального в кількості 8753 л за ціною 14,45 грн. за 1 л на загальну суму 126480,85 грн.

Продовжуючи протиправну діяльність, ОСОБА_12 , діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 13.11.2014 в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, направила на електронну пошту СФГ «Фламінго» складений та підписаний нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

13 листопада 2014 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку СФГ «Фламінго», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ «Фламінго» ОСОБА_4 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 131114, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову СФГ «Фламінго» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто СФГ «Фламінго».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

На виконання вищевказаного договору та наданого рахунку №414 від 11.11.2014, голова СФГ «Фламінго» ОСОБА_4 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжним дорученням № 61 від перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 126480,85 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення СФГ «Фламінго» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами СФГ «Фламінго» в сумі 126480 грн. 85 коп., чим завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам СФГ «Фламінго», оскільки вказаний матеріальний збиток у 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива, ОСОБА_12 ,діючи умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, на початку листопада 2014 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим), в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна»,діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові селянського фермерського господарства«Фламінго» (кодЄДРПОУ 24883062) (далі за текстом СФГ «Фламінго») ОСОБА_4 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, 11.11.2014 в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, направила на електронну пошту СФГ «Фламінго» складений та підписаний нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, рахунок № 414 від 11.11.2014 на попередню оплату дизельного пального в кількості 8753 л за ціною 14,45 грн. за 1 л на загальну суму 126480,85 грн.

Продовжуючи протиправну діяльність, ОСОБА_12 , діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 13.11.2014 в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, направила на електронну пошту СФГ «Фламінго» складений та підписаний нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

13 листопада 2014 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку СФГ «Фламінго», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ «Фламінго» ОСОБА_4 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 131114, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову СФГ «Фламінго» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто СФГ «Фламінго».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

13 листопада 2014 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку СФГ «Фламінго», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ «Фламінго» ОСОБА_4 укладено договір поставки нафтопродуктів за № 131114, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Фламінго» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто СФГ «Фламінго».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 надала голові СФГ «Фламінго», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 414 від 11.11.2014 на попередню оплату дизельного пального в кількості 8753 л за ціною 14,45 грн. за 1 л на загальну суму 126480,85 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який СФГ «Фламінго» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №414 від 11.11.2014, голова СФГ «Фламінго» ОСОБА_4 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 61 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 126480,85 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення СФГ «Фламінго» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами СФГ «Фламінго» в сумі 126480 грн. 85 коп., чим заподіяла матеріальні збитки СФГ «Фламінго» на вказану суму та які для потерпілої сторони є значним матеріальним збитком, оскільки збитки спричинені від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 , продовжуючи свою протиправну діяльність, повторно, використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в березні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна»,діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Прометей» (кодЄДРПОУ 14209620) (далі за текстом ФГ «Прометей») ОСОБА_14 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в березні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Прометей» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

18 березня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Прометей», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Прометей» ОСОБА_14 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 180315, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Прометей» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Прометей».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 19.03.2015в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Прометей», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 68 від 19.03.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 2590 л за ціною 17,15 грн. за 1 л на загальну суму 44418,50 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Прометей» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №68 від 19.03.2015, голова ФГ «Прометей» ОСОБА_14 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 17 від 19.03.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 44418,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Прометей» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Прометей» в сумі 44418 грн. 50 коп.

Крім того, ОСОБА_12 , продовжуючи своюпротиправну діяльність, реалізуючи виниклийзлочинний умисел,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива, ОСОБА_12 ,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, в травні 2015 р. року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Володимир іК» (кодЄДРПОУ 21982177) (далі за текстом ФГ «Володимир і К») ОСОБА_5 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні 2015 р. року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, направила на електронну адресу ФГ «Володимир і К» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

15 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Фламінго», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Володимир і К» ОСОБА_5 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 150515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Володимир і К» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Володимир і К».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 05.05.2015 в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Володимир і К», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 120 від 05.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 17523 л за ціною 16,57 грн. за 1 л на загальну суму 290356,11 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Володимир і К» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №120 від 05.05.2015, голова ФГ «Володимир і К» ОСОБА_5 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжним дорученням № 100 від 05.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 290356,11 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Володимир і К» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

В свою чергу ОСОБА_12 , будучи на посаді директора ТОВ «ГСМ Центр Україна», маючи на меті в майбутньому продовжувати свою злочинну діяльність, направлену на заволодіння грошовими коштами інших суб`єктів господарювання під приводом постачання нафтопродуктів, з банківського рахунку № НОМЕР_1 та банківський рахунок ФГ «Володимир і К» № 26009315073 платіжними дорученнями № 1303 від 02.06.2015 перерахувала грошові кошти в сумі 10024, 85 грн. та № 1285 від 26.05.2015 р. перерахувала грошові кошти в сумі 20016, 56 грн. із зазначенням призначення платежів «повернення коштів за непостачання дизельного пального». Однак загальна сума повернутих грошових коштів а саме 30041, 41грн. не відповідає сумі відповідно до договору поставки № 150515, а свідчить лише про намагання гр.. ОСОБА_12 уникнути кримінальної відповідальності, та створити хибне уявлення у потерпілої сторони ФГ «Водолимир і К» про відносини, що склались між ним та ТОВ «ГСМ центр Україна», відповідають вимогам діючого законодавства.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами ФГ «Володимир і К» в сумі 260314 грн. 70 коп., чим завдала матеріальної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам ФГ «Володимир і К», та спричинила тяжкі наслідки, оскільки вказаний матеріальний збиток у 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,повторно,діючи умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Володимир і К»(кодЄДРПОУ 21982177) (далі за текстом ФГ «Володимир і К») ОСОБА_5 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, засобами електронного зв`язку направила на адресу ФГ «Володимир і К» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів.

05 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Володимир і К», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Володимир і К» ОСОБА_5 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 050515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Володимир і К» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Володимир і К».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 05.05.202015 в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,надала голові ФГ «Володимир і К», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 120 від 05.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 17523 л за ціною 16,57 грн. за 1 л на загальну суму 290356,11 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Володимир і К» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №120 від 05.05.2015, голова ФГ «Володимир і К» ОСОБА_5 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 100 від 05.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 290356.11 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Володимир і К» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

В свою чергу ОСОБА_12 , будучи на посаді директора ТОВ «ГСМ центр Україна», маючи на меті в майбутньому продовжувати свою злочинну діяльність, направлену на заволодіння грошовими коштами інших суб`єктів господарювання під приводом постачання нафтопродуктів, з банківського рахунку № НОМЕР_1 та банківський рахунок ФГ «Володимир і К» № 26009315073. платіжними дорученнями № 1303 від 02.06.2015 р. перерахувала грошові кошти в сумі 10024, 85 грн. та № 1285 від 26.05.2015 р. перерахувала грошові кошти в сумі 20016, 56 грн. з зазначенням призначення платежів «повернення коштів за непостачання дизельного пального». Однак загальна сума повернутих грошових коштів а саме 30041, 41грн. не відповідає сумі відповідно до договору поставки № 150515, а свідчить лише про намагання гр. ОСОБА_12 уникнути кримінальної відповідальності, та створити хибне уявлення у потерпілої сторони ФГ «Водолимир і К» про відносини що склались між ними та ТОВ «ГСМ центр Україна», як цивільно-правові відносини.

Крім того, ОСОБА_12 ,продовжуючи своюпротиправну діяльність,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, в травні2015року (більшточно датувстановити невиявилось можливим) вперіод часуз 08год.до 18год.знаходячись вслужбовому приміщенніТОВ «ГСМЦентр Україна»за адресоюм.Павлоград,вул.Гагаріна,36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові селянського (фермерського)господарства «Кононенко-2»(кодЄДРПОУ 30539565) (далі за текстом СФГ «Кононенко-2») ОСОБА_15 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим)в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, направила на електронну адресу СФГ «Кононенко-2» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

14 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку СФГ «Кононенко-2», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ «Кононенко-2» ОСОБА_15 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 140515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову СФГ «Кононенко-2» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто СФГ «Кононенко-2».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 14.05.2015 в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові СФГ «Кононенко-2», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 126 від 14.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 4920 л за ціною 15,70 грн. за 1 л на загальну суму 77244 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який СФГ «Кононенко-2» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №126 від 14.05.2015, голова СФГ «Кононенко-2» ОСОБА_15 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжним дорученням № 54 від 15.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 77244 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення СФГ «Кононенко-2» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами СФГ «Кононенко-2» в сумі 77244 грн.., чим завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам СФГ «Кононенко-2», оскільки вказаний матеріальний збиток у 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,повторно,діючи умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, в травні2015року (більшточно датувстановити невиявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові селянського (фермерського)господарства «Кононенко-2»(кодЄДРПОУ 30539565) (далі за текстом СФГ «Кононенко-2») ОСОБА_15 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим)в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Фламінго» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

14 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку СФГ «Кононенко-2», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ «Кононенко-2» ОСОБА_15 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 140515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову СФГ «Кононенко-2» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто СФГ «Кононенко-2».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 14.05.2015 в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові СФГ «Кононенко-2», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 126 від 14.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 4920 л за ціною 15,70 грн. за 1 л на загальну суму 77244 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який СФГ «Кононенко-2» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №126 від 14.05.2015, голова СФГ «Кононенко-2» ОСОБА_15 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 54 від 15.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 77244 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення СФГ «Кононенко-2» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами СФГ «Кононенко-2» в сумі 77244 грн., чим заподіяла матеріальні збитки СФГ «Кононенко-2» на вказану суму та які для потерпілої сторони є значним матеріальним збитком, оскільки збитки спричинені від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 , продовжуючи свою протиправну діяльність, використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи повторнота умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Перейма» (кодЄДРПОУ 38184356) (далі за текстом ФГ «Перейма») ОСОБА_6 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Перейма» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

19 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Перейма», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Перейма» ОСОБА_6 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 190515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Перейма» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Перейма».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 ,19.05.2015 в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Перейма», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 131 від 19.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 7230 л за ціною 15,50 грн. за 1 л на загальну суму 112065 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Перейма» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №131 від 19.05.2015, голова ФГ «Перейма», у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 228 від 19.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 112065 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Перейма» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Перейма» в сумі 112 065 грн., чим заподіяла матеріальні збитки ФГ «Перейма» на вказану суму та які для потерпілої сторони є значним матеріальним збитком, оскільки збитки спричинені від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,продовжуючи своюпротиправну дільяність,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Перейма» (кодЄДРПОУ 38184356) (далі за текстом ФГ «Перейма») ОСОБА_6 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, направила на електронну адресу ФГ «Волошин-Агро» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

26 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Перейма», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Перейма» засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 190515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Перейма» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Перейма»,

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 ,19.05.2015в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Перейма», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 131 від 19.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 7230 л за ціною 15,50 грн. за 1 л на загальну суму 112065 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Перейма» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №131 від 19.05.2015, голова ФГ «Перейма» ОСОБА_6 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжним дорученням № 228 від 19.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 112 065грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Перейма» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами ФГ «Перейма» в сумі 112065 грн., чим завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам ФГ «Перейма», оскільки вказаний матеріальний збиток у 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,продовжуючи своюпротиправну діяльність,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в періодчасу з08год.до 18год.знаходячись вслужбовому приміщенніТОВ «ГСМЦентр Україна»за адресоюм.Павлоград,вул.Гагаріна,36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Панасовецьке» (кодЄДРПОУ 35469608) (далі за текстом ФГ «Панасовецьке») ОСОБА_16 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, направила на електронну адресу ФГ «Панасовецьке» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

25 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Панасовецьке», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Панасовецьке» ОСОБА_16 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 250515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Панасовецьке» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Панасовецьке».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 ,25.05.2015в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Панасовецьке», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 140 від 25.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9130 л за ціною 15,48 грн. за 1 л на загальну суму 141332,40 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Панасовецьке» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №140 від 25.05.2015, голова ФГ «Панасовецьке» ОСОБА_16 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжним дорученням № 427 від 25.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 141332,40 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Панасовецьке» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами ФГ «Панасовецьке» в сумі 141332 грн. 50 коп., чим завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам ФГ «Панасовецьке», оскільки вказаний матеріальний збиток у 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,використовуючисвій статусяк директораТОВ «ГСМЦентр Україна»та свідомостворюючи умовиможливості тареальності виконаннянею якдиректором товариствазобов`язань щодопоставки дизельногопалива,діючи повторно,умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в періодчасу з08год.до 18год.знаходячись вслужбовому приміщенніТОВ «ГСМЦентр Україна»за адресоюм.Павлоград,вул.Гагаріна,36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Панасовецьке» (кодЄДРПОУ 35469608) (далі за текстом ФГ «Панасовецьке») ОСОБА_16 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Панасовецьке» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів та рахунок на оплату для його погодження та підписання.

25 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Панасовецьке», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Панасовецьке» ОСОБА_16 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 250515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Панасовецьке» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Панасовецьке».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 ,25.05.2015 в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Панасовецьке», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 140 від 25.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9130 л за ціною 15,48 грн. за 1 л на загальну суму 141332,40 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Панасовецьке» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №140 від 25.05.2015, голова ФГ «Панасовецьке» ОСОБА_16 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 427 від 25.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 141332,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Панасовецьке» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Панасовецьке» в сумі 141322 грн. 40 коп., чим заподіяла матеріальні збитки ФГ «Панасовецьке» на вказану суму та які для потерпілої сторони є значним матеріальним збитком, оскільки збитки спричинені від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Продовжуючи свою протиправну діяльність, ОСОБА_12 , використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи повторнота умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в травні2015року (більшточно датувстановити невиявилось можливим) вперіод часуз 08год.до 18год.знаходячись вслужбовому приміщенніТОВ «ГСМЦентр Україна»за адресоюм.Павлоград,вул.Гагаріна,36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Волошин-Агро»(кодЄДРПОУ 37984810) (далі за текстом ФГ «Волошин-Агро») ОСОБА_17 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні2015року (більшточно датувстановити невиявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Волошин-Агро» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

26 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Волошин-Агро», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Волошин-Агро» ОСОБА_17 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 250515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Волошин-Агро» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Волошин-Агро».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 26.05.2015в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Волошин-Агро», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 145 від 26.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 7230 л за ціною 15,60 грн. за 1 л на загальну суму 112788 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Волошин-Агро» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №145 від 26.05.2015, голова ФГ «Волошин-Агро», у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжними дорученнями № 48 та № 49 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 112788 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Волошин-Агро» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Волошин-Агро» в сумі 112 788 грн., чим заподіяла матеріальні збитки ФГ «Волошин-Агро» на вказану суму та які для потерпілої сторони є значним матеріальним збитком, оскільки збитки спричинені від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,продовжуючи своюпротиправну дільяність,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в періодчасу з08год.до 18год.знаходячись вслужбовому приміщенніТОВ «ГСМЦентр Україна»за адресоюм.Павлоград,вул.Гагаріна,36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Волошин-Агро»(кодЄДРПОУ 37984810) (далі за текстом ФГ «Волошин-Агро») ОСОБА_17 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в травні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, направила на електронну адресу ФГ «Волошин-Агро» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

26 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Волошин-Агро», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Волошин-Агро» засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 260515, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Волошин-Агро» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Волошин-Агро»,

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 20.05. 2015 в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Волошин-Агро», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 145 від 26.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 7230 л за ціною 15,60 грн. за 1 л на загальну суму 112788 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Волошин-Агро» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №145 від 26.05.2015, голова ФГ «Волошин Агро» ОСОБА_17 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжними дорученнями № 48 та №49 від 28.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 112788грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Волошин-Агро» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами ФГ «Волошин-Агро» в сумі 112788 грн., чим завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам ФГ «Волошин-Агро», оскільки вказаний матеріальний збиток у 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 , продовжуючи свою протиправну діяльність, використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи повторнота умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в травні2015року (більшточно датувстановити невиявилось можливим) вперіод часуз 08год.до 18год.знаходячись вслужбовому приміщенніТОВ «ГСМЦентр Україна»за адресоюм.Павлоград,вул.Гагаріна,36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Косицький іК» (кодЄДРПОУ 23346907) (далі за текстом ФГ «Косицький і К») ОСОБА_18 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме бензину А-95.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів бензину А-95, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки бензину А-95, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки бензину А-95, ОСОБА_12 , в травні2015року (більшточно датувстановити невиявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Косицький і К» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

26 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Косицький і К», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Косицький і К» ОСОБА_18 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 260515/1, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Косицький і К» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки бензину А-95 та цільового використання грошових коштів на придбання бензину А-95 та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Косицький і К».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме бензину А-95, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки бензину А-95, ОСОБА_12 26.05.2015 в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Косицький і К», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 143 від 26.05.2015 на попередню оплату бензину А-95 в кількості 2590 л за ціною 17,00 грн. за 1 л на загальну суму 44 030 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Косицький і К» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №143 від 26.05.2015, голова ФГ «Косицький і К» ОСОБА_18 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 29 від 26.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 44 030 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів бензину А-95.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Косицький і К» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки бензину А-95, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки бензину А-95 не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Косицький і К» в сумі 44 030 грн., чим заподіяла матеріальні збитки ФГ «Косицький і К» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_12 , продовжуючи свою протиправну діяльність, дыючи повторно, використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в червні2015року (більшточно датувстановити невиявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Поділля-Н»(кодЄДРПОУ 06688351) (далі за текстом ФГ «Поділля-Н») ОСОБА_19 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в червні2015року (більшточно датувстановити невиявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Поділля-Н» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

12 червня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Поділля-Н», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Поділля-Н» ОСОБА_19 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 120615, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Поділля-Н» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Поділля-Н».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 12.06.2015 в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Поділля-Н», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 161 від 12.06.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 2260 л за ціною 15,50 грн. за 1 л на загальну суму 35030 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Поділля-Н» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №161 від 12.06.2015, голова ФГ «Поділля-Н» ОСОБА_19 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжними дорученнями № 1 та № 2 від 16.06.2015 та 15.06.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 35030 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Поділля-Н» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Поділля-Н» в сумі 35030 грн., чим заподіяла матеріальні збитки ФГ «Поділля-Н» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_12 ,продовжуючи своюпротиправну діяльність,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, в червні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Вітал-6»(кодЄДРПОУ 34136433) (далі за текстом ФГ «Вітал-6») ОСОБА_20 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, в червні2015року (більшточно датувстановити невиявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, направила на електронну адресу направила на адресу ФГ «Вітал-6» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

16 червня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Вітал-6», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Вітал-6» ОСОБА_20 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 160515/1, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Вітал-6» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Вітал-6».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 16.06.2015 в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Вітал-6», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 174 від 16.06.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9130 л за ціною 16,25 грн. за 1 л на загальну суму 148362,50 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Вітал-6» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №174 від 16.06.2015, голова ФГ «Вітал-6» ОСОБА_20 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжним дорученням № 406 від 16.06.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 148362,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Вітал-6» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами ФГ «Вітал-6» в сумі 148362 грн. 50 коп., чим завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам ФГ «Вітал-6», оскільки вказаний матеріальний збиток у 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,використовуючисвій статусяк директораТОВ «ГСМЦентр Україна»та свідомостворюючи умовиможливості тареальності виконаннянею якдиректором товариствазобов`язань щодопоставки дизельногопалива,діючи повторнота умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в червні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) вперіод часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, тобто як службова особа юридичної особи приватного права, запропонувала голові фермерського господарства«Вітал-6»(кодЄДРПОУ 34136433) (далі за текстом ФГ «Вітал-6») ОСОБА_20 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, в червні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) вперіод часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,направила на електронну адресу ФГ «Вітал-6» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

16 червня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Вітал-6», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Вітал-6» ОСОБА_20 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 160615/1, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Вітал-6» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Вітал-6».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 16.06.2015 в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Вітал-6», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 174 від 16.06.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9130 л за ціною 16,25 грн. за 1 л на загальну суму 148362,50 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Вітал-6» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №174 від 16.06.2015, голова ФГ «Вітал-6» ОСОБА_20 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 406 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 148362,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Вітал-6» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Вітал-6» в сумі 148362 грн. 50 коп., чим заподіяла матеріальні збитки ФГ «Вітал-6» на вказану суму та які для потерпілої сторони є значним матеріальним збитком, оскільки збитки спричинені від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 , продовжуючи свою протиправну діяльність, використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи повторнота умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в періодчасу з08год.до 18год.знаходячись вслужбовому приміщенніТОВ «ГСМЦентр Україна»за адресоюм.Павлоград,вул.Гагаріна,36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства« ОСОБА_7 » (кодЄДРПОУ 22216545) (далі за текстом ФГ «Момота Петра Олексійовича») ОСОБА_7 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Момота Петра Олексійовича» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

06 липня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Момота Петра Олексійовича», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Момота Петра Олексійовича» ОСОБА_7 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 060715, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ « ОСОБА_7 » щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Момота Петра Олексійовича».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 ,06.07.2015в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку ьнадала голові ФГ «Момота Петра Олексійовича», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 196 від 06.07.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 3650 л за ціною 15,80 грн. за 1 л на загальну суму 57670 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Момота Петра Олексійовича» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №196 від 06.07.2015, голова ФГ «Момота Петра Олексійовича» ОСОБА_7 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 131 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 57670 грн., як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Момота Петра Олексійовича» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ « ОСОБА_7 » в сумі 57670 грн., чим заподіяла матеріальні збитки ФГ «Момота Петра Олексійовича» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_12 ,продовжуючи своюпротиправну дільяність,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в періодчасу з08год.до 18год.знаходячись вслужбовому приміщенніТОВ «ГСМЦентр Україна»за адресоюм.Павлоград,вул.Гагаріна,36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Лан» (кодЄДРПОУ 32570172) (далі за текстом ФГ «Лан») ОСОБА_21 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, направила на електронну адресу ФГ «Лан» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів та рахунок на оплату для його погодження та підписання.

09 липня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Лан», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Лан» ОСОБА_21 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 090715, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Лан» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Лан».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , 09.07. 2015 в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Лан», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 211 від 09.07.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 4920 л за ціною 15,90 грн. за 1 л на загальну суму 78228 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Лан» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №211 від 09.07.2015, голова ФГ «Лан» ОСОБА_21 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжними дорученнями № 43 та №42 від 10.07.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 78228 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Лан» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами ФГ «Лан» в сумі 78228 грн., чим завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам ФГ «Лан», оскільки вказаний матеріальний збиток у 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,використовуючисвій статусяк директораТОВ «ГСМЦентр Україна»та свідомостворюючи умовиможливості тареальності виконаннянею якдиректором товариствазобов`язань щодопоставки дизельногопалива,діючи повторнота умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим)в періодчасу з08год.до 18год.знаходячись вслужбовому приміщенніТОВ «ГСМЦентр Україна»за адресоюм.Павлоград,вул.Гагаріна,36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Лан» (кодЄДРПОУ 32570172) (далі за текстом ФГ «Лан») ОСОБА_21 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим)в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Лан» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів та рахунок на оплату для його погодження та підписання.

09 липня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Лан», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Лан» ОСОБА_21 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 090715, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Лан» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Лан».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 ,09.07.2015в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Лан», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 211 від 09.07.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 4920 л за ціною 15,90 грн. за 1 л на загальну суму 78228 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Лан» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №211 від 09.07.2015, голова ФГ «Лан» ОСОБА_21 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжними дорученнями № 42 і № 43 від 10.07.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 78228 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Лан» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Лан» в сумі 78228 грн., чим заподіяла матеріальні збитки ФГ «Лан» на вказану суму та які для потерпілої сторони є значним матеріальним збитком, оскільки збитки спричинені від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Кроме того, ОСОБА_12 , продовжуючи свою протиправну діяльність, використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи повторнота умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові приватного підприємства«аграрне господарство«Петровське» (кодЄДРПОУ 35445330) (далі за текстом ПП «АГ «Петровське») ОСОБА_22 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отриманнязгоди наукладення договорупоставки,реалізовуючи свійумисел,спрямований напротиправне заволодіннягрошовими коштами,з метоюстворення видимостізаконності її( ОСОБА_12 )дій тареальності здійсненняпоставки нафтопродуктів дизельногопалива,не переслідуючимету реальноговиконання умовдоговору поставкидизельного палива,без вжиттяжодних конкретнихзаходів,спрямованих нареальне виконанняумов договорупоставки дизельногопалива, ОСОБА_12 , в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ПП «АГ «Петровське» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

09 липня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ПП «АГ «Петровське», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ПП «АГ «Петровське» ОСОБА_22 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 090715, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ПП «АГ «Петровське» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ПП «АГ «Петровське».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 ,08.07.2015в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,засобами електронного зв`язку надала голові ПП «АГ «Петровське», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 208 від 08.07.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 7118 л за ціною 14,85 грн. за 1 л на загальну суму 105702, 30 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ПП «АГ «Петровське» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №208 від 08.07.2015, голова ПП «АГ «Петровське» ОСОБА_23 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжними дорученнями № 15 та№ 18 від 09.07.2015 та 13.07.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 105702,30 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ПП «АГ «Петровське» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ПП «АГ «Петровське» в сумі 105 702 грн.30 коп., чим заподіяла матеріальні збитки ПП «АГ «Петровське» на вказану суму та які для потерпілої сторони є значним матеріальним збитком, оскільки збитки спричинені від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,продовжуючи своюпротиправну дільяність,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові приватного підприємства«аграрне господарство«Петровське» (кодЄДРПОУ 35445330) (далі за текстом ПП «АГ «Петровське») ОСОБА_22 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в липні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, направила на електронну адресу ПП «АГ «Петровське» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів та рахунок на оплату для його погодження та підписання.

09 липня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ПП «АГ «Петровське», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ПП «АГ «Петровське» засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 090715, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ПП «АГ «Петровське» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ПП «АГ «Петровське»,

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 ,08.07.2016в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,засобами електронного зв`язку надала голові ПП «АГ «Петровське», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 208 від 08.07.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 7118 л за ціною 14,85 грн. за 1 л на загальну суму 105702,30 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ПП «АГ «Петровське» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №208 від 08.07.2015, голова ПП «АГ «Петровське» ОСОБА_22 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжними дорученнями № 15 та №18 від 09.07.2015 та 13.07.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 105702,30 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ПП «АГ «Петровське» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами ПП «АГ «Петровське» в сумі 105702 грн. 30 коп., чим завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам ПП «АГ «Петровське», оскільки вказаний матеріальний збиток у 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 , продовжуючи свою протиправну діяльність, використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива, ОСОБА_12 ,діючи повторнота умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в січні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові селянського(фермерського)господарства агрофірми«Скіф» (кодЄДРПОУ 23281088) (далі за текстом СФГ агрофірма «Скіф») ОСОБА_8 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отриманнязгоди наукладення договорупоставки,реалізовуючи свійумисел,спрямований напротиправне заволодіннягрошовими коштами,з метоюстворення видимостізаконності її( ОСОБА_12 )дій тареальності здійсненняпоставки нафтопродуктів дизельногопалива,не переслідуючимету реальноговиконання умовдоговору поставкидизельного палива,без вжиттяжодних конкретнихзаходів,спрямованих нареальне виконанняумов договорупоставки дизельногопалива, ОСОБА_12 , в січні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу СФГ агрофірма «Скіф» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

21 січня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку СФГ агроферма «Скіф», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ агроферма «Скіф» ОСОБА_8 укладено договір поставки нафтопродуктів за № 290115, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову СФГ агроферма «Скіф» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто СФГ агроферма «Скіф».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 21.08.2015 в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові СФГ агроферма «Скіф», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 263 від 21.08.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9130 л за ціною 14,50 грн. за 1 л на загальну суму 132385,00 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який СФГ агроферма «Скіф» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №263 від 21.08.2015, голова СФГ агроферма «Скіф» ОСОБА_8 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договорупоставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 65 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 60 000 грн. як часткову оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення СФГ агроферма «Скіф» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами СФГ агроферма «Скіф» в сумі 60 000 грн., чим заподіяла матеріальні збитки СФГ агроферма «Скіф» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_12 , продовжуючи свою протиправну діяльність, використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи повторнота умисно з корисливих мотивів,реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом обману, повторно, в серпні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Юкка-Коблеве»(кодЄДРПОУ 39131745) (далі за текстом ФГ «Юкка-Коблеве») ОСОБА_24 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в серпні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76,діючи умисно, з корисливих мотивів з метою заволодіння грошовими коштами, направила на електронну адресу ФГ «Юкка-Коблеве» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання.

26 серпня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Юкка-Коблеве», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Юкка-Коблеве» ОСОБА_24 засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів за № 260815, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Юкка-Коблеве» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Юкка-Коблеве».

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами шляхом обману та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 26.08.2015 в період часу з 08год. до 18 год.знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Юкка-Коблеве», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 265 від 25.08.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9310 л за ціною 13,55 грн. за 1 л на загальну суму 126150,50 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Юкка-Коблеве» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №265від 25.08.2015, голова ФГ «Юкка-Коблеве», у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 3 від 26.08.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 126150,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Юкка-Коблеве» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами шляхом обману з корисливих мотивів, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Юкка-Коблеве» в сумі 126 150 грн. 50 коп., чим заподіяла матеріальні збитки ФГ «Юкка-Коблеве» на вказану суму та які для потерпілої сторони є значним матеріальним збитком, оскільки збитки спричинені від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_12 ,продовжуючи своюпротиправну дільяність, ОСОБА_12 ,використовуючи свійстатус якдиректора ТОВ«ГСМ ЦентрУкраїна» тасвідомо створюючиумови можливостіта реальностівиконання неюяк директоромтовариства зобов`язаньщодо поставкидизельного палива,діючи умисно зкорисливих мотивів, зловживаючи своїми службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, реалізовуючи виниклий злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами, з метою одержання неправомірної вигоди, в серпні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи як директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», тобто як службова особа юридичної особи приватного права, засобами телефонного зв`язку запропонувала голові фермерського господарства«Юкка-Коблеве»(кодЄДРПОУ 39191745) (далі за текстом ФГ «Юкка-Коблеве») ОСОБА_24 укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива.

Після отримання згоди на укладення договору поставки, реалізовуючи свій умисел, спрямований на протиправне заволодіння грошовими коштами, з метою створення видимості законності її ( ОСОБА_12 ) дій та реальності здійснення поставки нафтопродуктів дизельного палива, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, без вжиття жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива, ОСОБА_12 , в серпні 2015 року (більш точно дату встановити не виявилось можливим) в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, діючи умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовими повноваженнями всупереч інтересам юридичної особи приватного права, направила на електронну адресу ФГ «Юкка-Коблеве» складений нею ( ОСОБА_12 ), як директором юридичної особи приватного права, договір поставки нафтопродуктів та рахунок на оплату для його погодження та підписання.

26 серпня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Юкка-Коблеве», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Юкка-Коблеве» укладено договір поставки нафтопродуктів за № 260815, тобто ОСОБА_12 своїми діями як службова особа юридичної особи приватного права ввела в оману голову ФГ «Юкка-Коблеве» щодо реальності виконання ТОВ «ГСМ Центр Україна» зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до замовника, тобто ФГ «Юкка-Коблеве»,

Положеннями пункту 1.1 вказаного договору закріплено, що постачальник зобов`язується передати, а покупець прийняти та оплатити нафтопродукти на умовах, в кількості, в асортименті, цінам та в термін поставки відповідно умов договору. Кількість, асортимент та ціна товару погоджується сторонами і вказується у відповідному рахунку на оплату та заявках на поставку товару.

Діючи умисно з корисливих мотивів, зловживаючи свої службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з метою протиправного отримання грошових коштів та створення видимості реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива, ОСОБА_12 26.08.2015в період часу з 08год. до 18 год. знаходячись в службовому приміщенні ТОВ «ГСМ Центр Україна» за адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76, засобами електронного зв`язку надала голові ФГ «Юкка-Коблеве», виготовлений нею як директором ТОВ «ГСМ Центр Україна», рахунок № 265 від 25.08.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9310 л за ціною 13,55 грн. за 1 л на загальну суму 126150,50 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Юкка-Коблеве» необхідно перерахувати грошові кошти.

На виконання вказаного договору та наданого рахунку №265 від 25.08.2015, голова ФГ «Юкка-Коблеве» ОСОБА_24 , у відповідності до положень п. 2.10 вищевказаного договору поставки нафтопродуктів та будучи введений в оману, платіжним дорученням № 3 від 26.08.2015 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 126150,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Відповідно до умов вищевказаного договору поставки, постачальник зобов`язаний здійснити поставку товару на протязі п`яти робочих днів після отримання грошових коштів (пункт 2.1 вищевказаного договору).

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Юкка-Коблеве» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , реалізовуючи злочинний умисел, спрямований на заволодіння грошовими коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем всупереч інтересам юридичної особи приватного права, з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірної вигоди, не переслідуючи мету реального виконання умов договору поставки дизельного палива, жодних конкретних заходів, спрямованих на реальне виконання умов договору поставки дизельного палива не вчинила, а грошові кошти, що були перераховані як сплата по договору, ОСОБА_12 обернула на свою користь.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем заволоділа грошовими коштами ФГ «Юкка-Коблеве» в сумі 126150 грн. 50 коп., чим завдала істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам ФГ «Юкка-Коблеве», оскільки вказаний матеріальний збиток у 100 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

В судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_12 свою провину у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 364-1, ч. 2 ст. 364-1 КК України не визнала, та пояснила, що з 03.11.2014 року по вересень 2015 року вона була директора товариства з обмеженою відповідальністю «ГСМ Центр Україна» з юридичною адресою м. Павлоград, вул. Харківська, 74-В, та фактичною адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76. У цей період вона укладала договори з фермерськими господарствами про постачання дизпалива. Фермерські господарства їй перераховували грошові кошти, а вона постачала дизпаливо. Однак в березні 2015 року постачальники перестали постачати їй дизпаливо, і вона почала повертати замовникам грошові кошти, які ті перераховували, чоми не всі кошти були повернуті вона не знає, оскільки в вересні 2015 року вона продала дане товариство.

Додала, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГСМ Центр Україна» складів де зберігалось дизпаливо не мало, а з постачальниками вона дорогора не укладала.

Разом з тим, вона вважає, що злочинів не вчиняла, оскільки боргові зобов`язання за договорами поставки врегульовані нормами цивільного кодексу України, та дані відносини мають цивільно-правову природу, оскільки частина даних господарств зверталась з позовами до товариства з обмеженою відповідальністю «ГСМ Центр Україна» та їх позовні заяви були задоволені та рішення набрали чинності.

В судовому засіданні потерпілий ОСОБА_4 суду показав, що він працює головою селянського фермерського господарства «Фламінго». На початку листопада 2014 року йому зателефонувала ОСОБА_12 - директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», та запропонувала укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива. Він погодився укласти договір поставки, та ОСОБА_12 , 11.11.2014 року направила на електронну пошту СФГ «Фламінго» складений та підписаний нею, як директором, рахунок на попередню оплату дизельного пального в кількості 8753 л за ціною 14,45 грн. за 1 л на загальну суму 126480,85 грн. 13.11.2014 року ОСОБА_12 , направила на електронну пошту СФГ «Фламінго» складений та підписаний нею, як директором, договір поставки нафтопродуктів для його погодження та підписання. 13 листопада 2014 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку СФГ «Фламінго», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та нимзасобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів. На виконання вказаного договору та наданого рахунку він у відповідності до вищевказаного договору поставки нафтопродуктів, платіжним дорученням № 61 перерахував на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 126480,85 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива. Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення СФГ «Фламінго» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , дизельне паливо не поставила та грошові кошти не повернула.

Вважає, що ОСОБА_12 умисно створила видимість реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, разам з тим, не мала наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива.

Таким чином, ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем та шляхом обману заволоділа грошовими коштами його СФГ «Фламінго» в сумі 126480 грн. 85 коп.

В судовому засіданні потерпілий ОСОБА_5 суду показав, що він працює головою фермерського господарства«Володимир іК».В травні 2015 року йому зателефонувала ОСОБА_12 - директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», та запропонувала укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива. Він погодився укласти договір поставки, та ОСОБА_12 , 05.05.2015 року направила на електронну пошту ФГ «Володимир і К» складений та підписаний нею, як директором, рахунок на попередню оплату дизельного пального в кількості 17523 л за ціною 16,57 грн. за 1 л на загальну суму 290356,11 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Володимир і К» необхідно перерахувати грошові кошти. 15 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Фламінго», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та нимзасобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів.Платіжним дорученням № 100 від 05.05.2015 перерахував на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 290356,11 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Однак, після перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна», після спливу визначених договором поставки строків поставки дизельного палива та незважаючи на неодноразові звернення ФГ «Володимир і К» щодо виконання договору поставки дизельного пального або повернення грошових коштів, ОСОБА_12 , дизельне паливо не поставила та грошові кошти не повернула.

Вважає, що ОСОБА_12 умисно створила видимість реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, разам з тим, не мала наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем та шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Володимир і К» в сумі 260314 грн. 70 коп..

В судовому засіданні потерпілий ОСОБА_6 суду показав, що він працює головою фермерського господарства«Перейма».В травні 2015 року йому зателефонувала ОСОБА_12 - директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», та запропонувала укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива. Він погодився укласти договір поставки, та ОСОБА_12 , 19.05.2015 року направила на електронну пошту ФГ «Перейма». складений та підписаний нею, як директоромрахунок на попередню оплату дизельного пального в кількості 7230 л за ціною 15,50 грн. за 1 л на загальну суму 112065 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Перейма» необхідно перерахувати грошові кошти. 19 травня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Перейма», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та ним засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів. На виконання вказаного договору та наданого рахунку №131 від 19.05.2015 року, він платіжним дорученням перерахував на розрахунковий рахунок ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 112065 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Вважає, що ОСОБА_12 умисно створила видимість реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, разам з тим, не мала наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем та шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Перейма» в сумі 112 065 грн..

В судовому засіданні потерпілий ОСОБА_7 суду показав, що він працює головою фермерського господарства« ОСОБА_7 ».В липні 2015 року йому зателефонувала ОСОБА_12 - директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», та запропонувала укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива. Він погодився укласти договір поставки, та ОСОБА_12 , 19.05.2015 року направила на електронну пошту ФГ «Момота Петра Олексійовича`складений та підписаний нею, як директоромрахунок на попередню оплату дизельного пального в кількості 3650 л за ціною 15,80 грн. за 1 л на загальну суму 57670 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Момота Петра Олексійовича» необхідно перерахувати грошові кошти. Платіжним дорученням № 131 він перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 57670 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Вважає, що ОСОБА_12 умисно створила видимість реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, разам з тим, не мала наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем та шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Момота Петра Олексійовича» в сумі 57670 грн.

В судовому засіданні потерпілий ОСОБА_8 суду показав, що він працює головою СФГ агроферма «Скіф». Всічні 2015 року йому зателефонувала ОСОБА_12 - директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», та запропонувала укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива. Він погодився укласти договір поставки, та 29 січня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку СФГ агроферма «Скіф», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та ним засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів. ОСОБА_12 ,21.08.2015 року направила на електронну пошту СФГ агроферма «Скіф`складений та підписаний нею, як директоромрахунок на попередню оплату дизельного пального в кількості 9130 л за ціною 14,50 грн. за 1 л на загальну суму 132385,00 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який СФГ агроферма «Скіф» необхідно перерахувати грошові кошти. На виконання вказаного договору та наданого рахунку, вінплатіжним дорученням № 65 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 60 000 грн. як часткову оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива. .

Вважає, що ОСОБА_12 умисно створила видимість реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, разам з тим, не мала наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем та шляхом обману заволоділа грошовими коштами СФГ агроферма «Скіф» в сумі 60 000 грн.

Представник потерпілого голови фермерського господарства «Вітал-6» ОСОБА_20 - ОСОБА_9 в судовому засіданні суду показав, що в червні 2015 року, зателефонувала ОСОБА_12 - директор ТОВ «ГСМ Центр Україна», та запропонувала укласти договір поставки нафтопродуктів, а саме дизельного палива. Головафермерського господарства «Вітал-6» ОСОБА_20 погодився та 16 червня 2015 року, після погодження усіх умов договору поставки з боку ФГ «Вітал-6», між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Вітал-6» засобами електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів. ОСОБА_12 , 16.06.2015 року направила на електронну пошту ФГ «Вітал-6»складений та підписаний нею, як директоромрахунок на попередню оплату дизельного пального в кількості9130 л за ціною 16,25 грн. за 1 л на загальну суму 148362,50 грн., де вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Вітал-6» необхідно перерахувати грошові кошти. На виконання вказаного договору та наданого рахунку, голова ФГ «Вітал-6» платіжним дорученням № № 406 від 16.06.20156 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 148362,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Вважає, що ОСОБА_12 умисно створила видимість реального виконання умов договору поставки нафтопродуктів, разам з тим, не мала наміру виконувати взяті на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива.

Таким чином, директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 шляхом зловживання свої службовим становищем та шляхом обману заволоділа грошовими коштами ФГ «Вітал-6» в сумі 148362 грн. 50 коп.

Крім наведених вище показань потерпілих, винність обвинуваченої ОСОБА_12 у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень повністю підтверджується такими письмовими доказами.

Наказом від 03.11.2014 року, відповідно до якого ОСОБА_12 призначена на посаду директора товариства з обмеженою відповідальністю «ГСМ Центр Україна» (код ЄДРПОУ 39033946) з юридичною адресою м. Павлоград, вул. Харківська, 74-В, та фактичною адресою м. Павлоград, вул. Гагаріна, 36/76.

Положеннями статуту ТОВ «ГСМ Центр Україна», якими закріплено, що виконавчим органом товариства є директор, які вирішує усі питання діяльності товариства, за винятком тих, що входять до виключної компетенції Загальних зборів учасників…».

Договором поставки нафтопродуктів за № 131114 від 13 листопада 2014 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ «Фламінго» ОСОБА_4 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до СФГ «Фламінго».

Рахунком №414 від 11.11.2014 року, який було направлено на електронну пошту СФГ «Фламінго» складений та підписаний ОСОБА_12 , як директором юридичної особи приватного права, на попередню оплату дизельного пального в кількості 8753 л за ціною 14,45 грн. за 1 л на загальну суму 126480,85 грн., відповідно до якого голова СФГ «Фламінго» ОСОБА_4 , у відповідності до договору поставки нафтопродуктів був введений в оману.

Платіжним дорученням № 61, відповідно до якого голова СФГ «Фламінго» ОСОБА_4 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 126480,85 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 180315 від 18 березня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Прометей» ОСОБА_14 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Прометей».

Рахунком № 68 від 19.03.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 2590 л за ціною 17,15 грн. за 1 л на загальну суму 44418,50 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Прометей» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжним дорученням № 17 від 19.03.2015 року, яким ФГ «Прометей» перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 44418,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 050515 від 05 травня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Володимир і К» ОСОБА_5 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Володимир і К».

Рахунок № 120 від 05.05.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 17523 л за ціною 16,57 грн. за 1 л на загальну суму 290356,11 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Володимир і К» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжним дорученням № 100 від 05.05.2015року, яким голова ФГ «Володимир і К» ОСОБА_5 , перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 290356,11 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Платіжним дорученням № 1303 від 02.06.2015 року, яким ТОВ «ГСМ Центр Україна», перерахувала грошові кошти ФГ «Володимир і К» в сумі 10024, 85 грн. із зазначенням призначення платежів «повернення коштів за непостачання дизельного пального», що свідчить про намагання гр. ОСОБА_12 уникнути кримінальної відповідальності, та створити хибне уявлення у потерпілої сторони ФГ «Водолимир і К» про відносини що склались між ними та ТОВ «ГСМ центр Україна», як цивільно-правові відносини.

Платіжним дорученням № 1285 від 26.05.2015 року, яким ТОВ «ГСМ Центр Україна», перерахувала грошові кошти ФГ «Володимир і К» в сумі 20016, 56 грн. із зазначенням призначення платежів «повернення коштів за непостачання дизельного пального», що свідчить про намагання гр. ОСОБА_12 уникнути кримінальної відповідальності, та створити хибне уявлення у потерпілої сторони ФГ «Водолимир і К» про відносини що склались між ними та ТОВ «ГСМ центр Україна», як цивільно-правові відносини.

Договором поставки нафтопродуктів за № 140515 від 14 травня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ «Кононенко-2» ОСОБА_15 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до СФГ «Кононенко-2».

Рахунком № 126 від 14.05.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 4920 л за ціною 15,70 грн. за 1 л на загальну суму 77244грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який СФГ «Кононенко-2» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжним дорученням № 54 від 15.05.2015 року, яким голова СФГ «Кононенко-2» ОСОБА_15 , перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі сумі 77244 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 190515 від 19 травня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Перейма» ОСОБА_6 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Перейма».

Рахунком № 131 від 19.05.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 7230 л за ціною 15,50 грн. за 1 л на загальну суму 112065 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Перейма» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжним дорученням № 228 від 19.05.2015 року, яким головаФГ «Перейма» ОСОБА_6 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 112065 грн., як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 250515 від 25 травня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Панасовецьке» ОСОБА_16 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Панасовецьке».

Рахунком № 140 від 25.05.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9130 л за ціною 15,48 грн. за 1 л на загальну суму 141332,40 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Панасовецьке» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжним дорученням № 427 від 25.05.2015 року, яким голова ФГ «Панасовецьке» ОСОБА_16 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 141332,40 грн., як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 250515 від 26 травня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Волошин-Агро» ОСОБА_17 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Волошин-Агро».

Рахунком № 145 від 26.05.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 7230 л за ціною 15,60 грн. за 1 л на загальну суму 112788 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Волошин-Агро» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжними дорученнями № 48 та № 49, якими голова ФГ «Волошин-Агро» ОСОБА_17 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 112788 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 260515/1 від 26 травня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Косицький і К» ОСОБА_18 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Косицький і К».

Рахунком № 143 від 26.05.2015 на попередню оплату бензину А-95 в кількості 2590 л за ціною 17,00 грн. за 1 л на загальну суму 44 030 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Косицький і К» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжними дорученнями № 29 від 26.05.2015 року, якими голова ФГ «Косицький і К» ОСОБА_18 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 44 030 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів бензину А-95.

Договором поставки нафтопродуктів за № 120615 від 12 червня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Поділля-Н» ОСОБА_19 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Поділля-Н».

Рахунком № 161 від 12.06.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 2260 л за ціною 15,50 грн. за 1 л на загальну суму 35030 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Поділля-Н» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжними дорученнями № 1 та № 2 від 16.06.2015 року та 15.06.2015 року, якими голова ФГ «Поділля-Н» ОСОБА_19 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 35030 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 160515/1 від 16 червня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Вітал-6» ОСОБА_20 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Вітал-6».

Рахунком № 174 від 16.06.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 9130 л за ціною 16,25 грн. за 1 л на загальну суму 148362,50 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Вітал-6» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжним дорученням № 406 від 16.06.2015 року, яким голова ФГ «Вітал-6» ОСОБА_20 перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 148362,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 060715 від 06 липня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Момота Петра Олексійовича» ОСОБА_7 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Момота Петра Олексійовича».

Рахунком № 196 від 06.07.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 3650 л за ціною 15,80 грн. за 1 л на загальну суму 57670 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ « ОСОБА_7 » необхідно перерахувати грошові кошти.

Договором поставки нафтопродуктів за № 090715 від 09 липня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Лан» ОСОБА_21 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до головою ФГ «Лан».

Рахунком № 211 від 09.07.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 4920 л за ціною 15,90 грн. за 1 л на загальну суму 78228 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Лан» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжними дорученнями № 43 та №42 від 10.07.2015 року, якими голова ФГ «Лан» ОСОБА_21 , перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 78228 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 060715 від 06 липня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ агроферма «Скіф» ОСОБА_8 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до СФГ агроферма «Скіф».

Договором поставки нафтопродуктів за № 090715 від 09 липня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ПП «АГ «Петровське» ОСОБА_22 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ПП «АГ «Петровське».

Рахунком № 208 від 08.07.2015 року на попередню оплату дизельного пального в кількості 7118 л за ціною 14,85 грн. за 1 л на загальну суму 105702, 30 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ПП «АГ «Петровське» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжними дорученнями № 15 та№ 18 від 09.07.2015 та 13.07.2015 року, якими голова ПП «АГ «Петровське» ОСОБА_23 , перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 105702,30 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 290115 від 21 серпня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою СФГ агроферма «Скіф» ОСОБА_8 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до СФГ агроферма «Скіф».

Рахунком № 263 від 21.08.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9130 л за ціною 14,50 грн. за 1 л на загальну суму 132385,00 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який СФГ агроферма «Скіф» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжним дорученням № 65, яким СФГ агроферма «Скіф» перерахувала на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 60 000 грн. як часткову оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

Договором поставки нафтопродуктів за № 260815 від 26 серпня 2015 року, згідно якого між директором ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_12 та головою ФГ «Юкка-Коблеве» ОСОБА_24 за допомогою засобів електронного зв`язку укладено договір поставки нафтопродуктів, де ТОВ «ГСМ Центр Україна» взяло на себе зобов`язання щодо поставки дизельного палива та цільового використання грошових коштів на придбання дизельного палива та його транспортування до ФГ «Юкка-Коблеве».

Рахунком № 265 від 25.08.2015 на попередню оплату дизельного пального в кількості 9310 л за ціною 13,55 грн. за 1 л на загальну суму 126150,50 грн., де ОСОБА_12 вказала реквізити банківського рахунку ТОВ «ГСМ Центр Україна», на який ФГ «Юкка-Коблеве» необхідно перерахувати грошові кошти.

Платіжним дорученням № 3 від 26.08.2015 року яким ФГ «Юкка-Коблеве» перерахував на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «ГСМ Центр Україна» грошові кошти в сумі 126150,50 грн. як оплату за договором поставки нафтопродуктів дизельного палива.

та іншими.

Аналізуючи позицію обвинуваченої в судовому засіданні, співставляючи її з обвинуваченням, що інкримінується, з показаннями потерпілих ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , представника потерпілого - ОСОБА_9 , наданими в судовому засіданні, а також з іншими доказами зокрема, дослідженими судом договорами, платіжними дорученнями, іншими письмовими процесуальними доказами, які повністю викривають обвинувачену у вчиненні кримінальних правопорушень, суд робить висновок про те, що показання потерпілих та інші наведені судом докази мають характер логічних, послідовних та об`єктивних.

Зазначені докази винності обвинуваченої, є такими, що доповнюють одне одного, є належними допустимими та достатніми, оскільки, у відповідності до ст.ст.84-86 КПК України прямо підтверджують існування обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженню, та інші обставини, які мають значення для кримінального провадження, а також є такими, що отримані у порядку, встановленому Конституцією та КПК України.

Натомість, судом не беруться до уваги показання та заперечення обвинуваченої ОСОБА_12 , а також її захисника, щодо невинуватості та не причетності її до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 364-1, ч. 2 ст. 364-1КК України, оскільки, крім зазначених показань обвинуваченої, вони не підтверджені будь-якими іншими доказами, та, напроти, є спростованими сукупністю наведених судом беззаперечних доказів винності обвинуваченоїу вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень,які вказують на цілеспрямованість та активну послідовність злочинних дій обвинуваченої.

Таким чином, винність обвинуваченої ОСОБА_12 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 364-1, ч. 2 ст. 364-1 КК України - доказана повністю та підтверджена дослідженими у судовому засідання доказами.

Дії обвинуваченої ОСОБА_12 необхідно правильно кваліфікувати :

- за ч. 2 ст. 190 КК України, як заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно, що завдало значної шкоди потерпілому.

- за ч. 3 ст. 190 КК України, як заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене у великих розмірах, повторно.

- ч. 1 ст. 364-1 КК України, як зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, а саме в умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права службовою особою такої юридичної особи свої повноважень, що завдало істотної шкоди охоронюваним інтересам юридичної особи.

- ч. 2 ст. 364-1 КК України, як зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, а саме в умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права службовою особою такої юридичної особи свої повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

При призначенні виду і розміру покарання суд, у відповідності до ст.ст.65-67 КК України враховує, що обвинувачена ОСОБА_12 підлягає покаранню за вчинені нею кримінальні проступки, не тяжкі та тяжкі злочини, є особою, яка є раніше не судимою, вперше притягається до кримінальної відповідальності, має позитивні характеристики, спричинену вчиненням злочинів шкоду не відшкодувала.

Пом`якшуючими обставинами у справі суд визнає наявність на утриманні неповнолітньої дитини.

Наведена пом`якшувальна обставина, відсутність обтяжуючих обставин у справі, поруч з тим фактом, що обвинувачена ОСОБА_12 раніше до кримінальної відповідальності не притягалась, з моменту вчинення злочину та на протязі майже п`яти років виявляє виключно законослухняну поведінку, має родину, постійне місце проживання та роботи, а також позиція прокурора у справі, щодо необхідності призначення покарання обвинуваченій без реального позбавлення волі, приводять суд до висновку, що виправити обвинувачену ОСОБА_12 та запобігти її злочинній діяльності можливо й без її ізоляції від суспільства, в зв`язку з чим обвинувачена ОСОБА_12 має бути засудженою за ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 190 КК України до покарання у виді позбавлення волі, в межах санкцій, передбачених вказаними статтями, та за ч. 1 ст. 364-1, ч. 2 ст. 364-1 КК України до покарання у виді штрафу, з позбавленням права обіймати посади в установах, організаціях, підприємствах незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, пов`язані з виконанням адміністративно-господарчих та організаційно-розпорядчих функцій.

При цьому,суд враховує,що припризначенні покараннязач.1, 2 ст. 364-1 КК України, застосуванню підлягаєЗакон №1261- VII від 13.05.2014 року, в редакції якого за ч.1, 2 ст. 364-1 КК Українипередбачено більш м`яке покарання, а ніж передбачено на час ухвалення судового рішення у даній справі.

Також, обвинуваченій ОСОБА_12 повиннобути призначенопокарання заправилами ч.1ст.70КК України,за сукупністювчинених кримінальнихправопорушень, шляхомпоглинання меншсуворого покараннябільш суворим,у виглядіпозбавлення волі,та у виді штрафу, з позбавленням права обіймати посади в установах, організаціях, підприємствах незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, пов`язані з виконанням адміністративно-господарчих та організаційно-розпорядчих функцій, але умовно, із застосуванням до покарання, що призначається у виді позбавлення волі, положень, передбачених ст.ст.75, 76 КК України.

При цьому, суд враховує, що таке покарання буде відповідати приписам закону, зазначених, зокрема у ст. 65 КК України, відповідно до яких суд призначає покарання з урахуванням ступеню тяжкості скоєного злочину, особи винного та обставин, які пом`якшують або обтяжують покарання. Особі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів, а також відповідно до положень ст. 50 КК України, яка визначає, що покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засудженого, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженим, так і іншими особами, та не має на меті завдати фізичних страждань або принизити людську гідність.

На переконання суду саме соціальний статус обвинуваченої, а також наведені вище чинники та обставини, поруч з тим фактом, що обвинувачена проживає вдвох з неповнолітньою дитиною, будуть тим стримуючим фактором, що унеможливить в майбутньому прояви протиправної поведінки з боку обвинуваченої.

Приймаючи рішення за позовними вимогами голови фермерського господарства «ЮККА-КОБЛЕВЕ» потерпілого ОСОБА_24 суд вважає, зо вони підлягають повному задоволенню в частині відшкодування матеріальних збитків на суму 126150 грн. 50 коп., оскільки спричинення обвинуваченою внаслідок злочинних дій матеріальної шкоди потерпілому саме на зазначену суму підтверджено документально.

Доля речових доказів має бути вирішена у відповідності до ст.100 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.368, 370, 371, 374 КПК України, суд -

У Х В А Л И В :

ОСОБА_12 визнати винною у пред`явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 364-1, ч. 2 ст. 364-1КК України.

ОСОБА_12 призначити покарання:

- за ч. 2 ст. 190 КК України - у вигляді позбавлення волі строком один рік;

- за ч.3 ст. 190 КК України - у вигляді позбавлення волі строком три роки;

- за ч. 1 ст. 364-1 КК України - у виді штрафу в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2550 гривень 00 коп., з позбавленням права обіймати посади в установах, організаціях, підприємствах незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, пов`язані з виконанням адміністративно-господарчих та організаційно-розпорядчих функцій строком на один рік;

- за ч. 2 ст. 364-1 КК України - у видіштрафу врозмірі 800неоподатковуваних мінімумівдоходів громадян,що становить13600гривень 00коп. , з позбавленням права обіймати посади в установах, організаціях, підприємствах незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, пов`язані з виконанням адміністративно-господарчих та організаційно-розпорядчих функцій строком на два роки.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю вчинених кримінальних правопорушень, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначити покарання ОСОБА_12 у вигляді позбавлення волі строком три роки, та у виді штрафу в розмірі 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 13600 гривень 00 коп., з позбавленням права обіймати посади в установах, організаціях, підприємствах незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, пов`язані з виконанням адміністративно-господарчих та організаційно-розпорядчих функцій строком на два роки.

На підставі ст.ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_12 від відбуття призначеного за цим вироком покарання у вигляді позбавлення волі строком три роки з іспитовим терміном два роки.

Зобов`язати ОСОБА_12 , у відповідності до п.п.1,2 ч.1 ст.76 КК України: 1) періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; 2) повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, навчання.

Позовні вимоги фермерського господарства «ЮККА-КОБЛЕВЕ» задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_12 користь фермерського господарства «ЮККА-КОБЛЕВЕ`в рахунок відшкодування спричиненої матеріальної шкоди 126150 грн. 50 коп.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_12 до набрання вироком чинності не обирати.

Речові докази:

- блокнот в обкладинці зеленого кольору з написом на титульній сторінці «ГСМ Центр Україна 2014 року» з численними записами щодо поставок паливно-мастильних матеріалів від ТОВ «ГСМ Центр Україна» різним контр агентам;

- блокнот в обкладинці синього кольору з написом на титульній сторінці «2014» з численними записами щодо поставок паливно-мастильних матеріалів від ТОВ «ГСМ Центр Україна» різним контр агентам;

- блокнот в обкладинці білого кольору без напису з численними записами щодо поставок паливно-мастильних матеріалів від ТОВ «ГСМ Центр Україна» різним контр агентам;

- кредитна банківська картка КБ «ПриватБанк» НОМЕР_2 ;

- кредитна банківська картка КБ «ПриватБанк» НОМЕР_3 ;

- кредитна банківська картка КБ «ПриватБанк» НОМЕР_4 ;

- кредитна банківська картка КБ «ПриватБанк» НОМЕР_5 ;

- кредитна банківська картка КБ «ПриватБанк» НОМЕР_6 ;

- кредитна банківська картка КБ «ПриватБанк» НОМЕР_7 ;

- кредитна банківська картка КБ «УкрСібБанк» НОМЕР_8 ;

- кредитна банківська картка КБ «УкрСібБанк» НОМЕР_9 ;

- кредитна банківська картка КБ «УкрСібБанк» НОМЕР_10 ;

- кредитна банківська картка КБ «УкрСібБанк» НОМЕР_11 ;

- кредитна банківська картка КБ «УкрСібБанк» НОМЕР_12 ;

- візитна картка з написом «комерційний директор ТОВ «ГСМ Центр Україна» ОСОБА_25 »;

- сім-картка «МТС» в коробці без написів;

- сім-картка «МТС» з договором № НОМЕР_13 ;

- фірмових конвертів «МТС» з договорами щодо надання телефонних послуг ТОВ «ГСМ Центр Україна»;

- документація ТОВ «ГСМ Центр Україна» на 27 аркушах;

- мобільний телефон «Nokia 1280» imei-код НОМЕР_14 з сім-картою «МТС» без написів. Телефон не вмикається;

- мобільний телефон «Samsung GT Е І202І» imei-код НОМЕР_15 , НОМЕР_16 з сім-картою «МТС» без написів та з сім-картою «КиївСтар» без написів. Телефон не вмикається;

- мобільний телефон «CAT В25» imei-код НОМЕР_17 . Телефон не вмикається;

- системний блок «logicpower» s/nвідсутній, в робочому стані, на комп`ютері встановлений пароль, вільний доступ не можливий;

- системний блок «logicpower» s/nвідсутній, в робочому стані, на комп`ютері встановлений пароль, вільний доступ не можливий;

- ноутбук «Lenovo g50-30» s/n pf01n04t з акумуляторною батареєю, в робочому стані, на ноутбуці встановлений пароль, вільний доступ не можливий;

- ноутбук «Asus k50c» s/n a9n09s243959378 з акумуляторною батареєю, в робочому стані, на ноутбуці встановлений пароль, вільний доступ не можливий;

- ноутбук «Extensa5620g-542gl6mi» s/n lxeahoy001825242172000 з акумуляторною батареєю, в робочому стані, на ноутбуці встановлений пароль, вільний доступ не можливий;

- ноутбук «Acer extensa 2509 series» s/nnxeezevOl0442176db3400 з акумуляторною батареєю, в робочому стані, на ноутбуці встановлений пароль, вільний доступ не можливий;

- ноутбук «Lenovo g50-30» s/n pf0345q8 з акумуляторною батареєю, в робочому стані, на ноутбуці встановлений пароль, вільний доступ не можливий,

що знаходяться на зберіганні в камері зберігання речових доказів Павлоградського районного віділу поліції повернути ОСОБА_26 за належністю.

- системний блок «АХ 3400» s/n ptse2eco 171250358113000 в робочому стані, на системний блок «hp pro3125 mt» s/n czco28334d в робочому стані, на комп`ютері встановлений пароль, вільний доступ не можливий; флеш-карта «4GB Trancend», на якій знаходяться численні документи в електронному вигляді ТОВ «ГСМ Центр Україна»; зовнішній диск «Asus» m/nLeather2.5 ІНФОРМАЦІЯ_2 в чохлі чорного кольору, на якому знаходяться численні документи в електронному вигляді ТОВ «ГСМ Центр Україна»,передані на зберігання ОСОБА_26 , під розписку залишити останній за належності.

Вирок може бути оскаржено до Дніпровського Апеляційного суду через Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області в строк тридцять днів з дня його проголошення.

СУДДЯ ОСОБА_27 .

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення08.04.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу96995138
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —185/2423/17

Ухвала від 18.04.2023

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

Вирок від 08.04.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

Ухвала від 22.07.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

Ухвала від 10.06.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

Ухвала від 27.02.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

Ухвала від 23.01.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Щербина О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні