Ухвала
від 19.05.2021 по справі 591/838/20
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/838/20

Провадження № 6/591/146/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 травня 2021 рокум. Суми

Зарічний районний суд м. Суми у складі судді Северинової А.С., розглянувши матеріали заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Мрія сумчан про приведення виконавчого документа відповідно до вимог Закону України Про виконавче провадження ,

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСББ Мрія сумчан звернулось до суду із вказаною заявою та просить суд привести судовий наказ № 591/838/20 про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСББ Мрія сумчан заборгованості по внескам та платежам співвласників об`єднання відповідно до вимог Закону України Про виконавче провадження , вказавши в ньому ідентифікаційний код або серію та номер паспорта боржника ОСОБА_1 .

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява не підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ст. 160 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу.

Із заявою про видачу судового наказу може звернутися особа, якій належить право вимоги, а також органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Судовий наказ підлягає виконанню за правилами, встановленими для виконання судових рішень у порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 167 ЦПК України суд розглядає заяву про видачу судового наказу протягом п`яти днів з дня її надходження, а якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, - протягом п`яти днів з дня отримання судом у порядку, передбаченому частинами п`ятою, шостою статті 165 цього Кодексу, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника. Розгляд проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника. За результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

Вимогами пункту 3 частини 1 статті 168 ЦПК України передбачено, що у судовому наказі зазначаються, зокрема: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стягувача та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків стягувача та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян України, а також інші дані, якщо вони відомі суду , які ідентифікують стягувача та боржника.

Як вбачається з матеріалів справи, звертаючись до суду із заявою про видачу судового наказу, заявник ОСББ Мрія сумчан не вказало реєстраційний номер облікової картки платника податків боржника та серію і номер паспорта, зазначивши, що вказані дані йому не відомі.

17 лютого 2020 року судом було зроблено запит до Державної фіскальної служби для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП) фізичної особи ОСОБА_1 , на який було надано відповідь, що надати реєстраційний номер облікової картки вказаної фізичної особи немає можливості з причин: фізичну особу неможливо однозначно ідентифікувати (а.с. 37).

Оскільки розгляд заяви про видачу судового наказу проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника, тому суд був позбавлений можливості викликати в судове засідання боржницю ОСОБА_1 для витребування в неї відомостей щодо її ідентифікаційного коду або серії та номеру паспорта.

У зв`язку із зазначеним, відсутні підстави для приведення судового наказу відповідно до вимог Закону України Про виконавче провадження щодо зазначення у ньому ідентифікаційного коду або серії та номеру паспорта боржника ОСОБА_1 , оскільки вказані дані невідомі суду.

Отже, у задоволенні заяви необхідно відмовити.

Керуючись ст. 260, 261 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В :

У задоволенні заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Мрія сумчан про приведення виконавчого документа відповідно до вимог Закону України Про виконавче провадження відмовити.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Сумського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного судового рішення.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Зарічний районний суд м. Суми.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.С. Северинова

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення19.05.2021
Оприлюднено20.05.2021
Номер документу97017263
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —591/838/20

Ухвала від 28.05.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Судовий наказ від 20.02.2020

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Грищенко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні