Ухвала
від 20.05.2021 по справі 460/2136/21
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

20 травня 2021 року м. Рівне №460/2136/21

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Дудар О.М., за результатами підготовчого засідання у адміністративній справі за позовом

Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області доТовариства з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО" про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО", за змістом якого просило суд:

- застосувати заходи реагування шляхом повного зупинення роботи будівель (приміщень) Здолбунівської дільниці Товариства з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО" (за адресою: 35700, Рівненська область, м.Здолбунів, вул.Незалежності, 49) шляхом опечатування вхідних дверей та відключення від системи електрозабезпечення, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Ухвалою суду від 25.03.2021 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання на 20.04.2021.

20.04.2021 підготовче засідання у справі не відбулося у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю головуючої судді.

Ухвалою суду від 29.04.2021 підготовче засідання відкладено на 20.05.2021.

У підготовче засідання сторони не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, просили розглянути справу за їх відсутності.

19.05.2021 до суду надійшла спільна заява про примирення сторін, в якій останні погодилися врегулювати існуючий спір шляхом використання права на примирення на основі взаємних поступок.

Враховуючи положення ч.9 ст.205 та ч.4 ст.229 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд дійшов висновку про наявність підстав проведення для підготовчого засідання у порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши подану заяву, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Згідно із ч.5 ст.47 КАС України, сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.6 ст.47 КАС України, суд не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Частиною 1 статті 190 КАС України передбачено, що сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення (ч.3 ст.190 КАС України).

Відповідно до ч.5 ст.190 КАС України, умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно з ч.6 ст.190 Кодексу адміністративного судочинства України, суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні умов примирення і продовжує судовий розгляд, якщо:

1) умови примирення суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб або є невиконуваними; або

2) одну зі сторін примирення представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Отже, законодавством встановлено процесуальне право сторін врегулювати спір на будь-якій стадії судового розгляду шляхом примирення та повноваження суду затвердити умови їх примирення, якщо це не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Судом встановлено, що відповідачем допущено порушення вимог нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки, які виявлені під час перевірки Здолбунівської дільниці Товариства з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО" за адресою: 35700, Рівненська область, м.Здолбунів, вул.Незалежності, буд.49.

Згідно із заявою про примирення сторін від 19.05.2021, сторони погодили умови примирення на підставі статті 190 КАС України за наступних обставин:

- відповідач зобов`язується в термін до 05.06.2021 усунити порушення, викладені в акті №1 від 05.02.2021, які не усунуті або усунуті частково та надати в термін до 30.06.2021 підтверджуючі документи щодо усунення порушень, вказаних в акті №1 від 05.02.2021;

- позивач відмовляється від позовних вимог до відповідача про застосування заходів реагування шляхом повного зупинення роботи будівель (приміщень) Здолбунівської дільниці Товариства з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО" (за адресою: 35700, Рівненська область, м.Здолбунів, вул.Незалежності, 49) шляхом опечатування вхідних дверей та відключення від системи електрозабезпечення, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у зв`язку з укладенням угоди про примирення сторін.

Як вбачається із заяви про примирення сторін, сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які є предметом спору в даній справі. Вказана заява підписана 19.05.2021 уповноваженими на те особами.

Враховуючи викладене, суд вважає, що добровільно прийняті сторонами умови примирення сторін не суперечать закону, не порушують прав, свобод чи охоронюваних законом інтересів сторін та третіх осіб.

Згідно з п.3 ч.1 ст.238 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо сторони досягли примирення.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.183 Кодексу адміністративного судочинства України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Керуючись статтями 183, 238, 239, 241, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Затвердити умови примирення сторін в адміністративній справі №460/2136/21, відповідно до яких:

- Товариство з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО" зобов`язується в термін до 05.06.2021 усунути порушення, викладені в акті №1 від 05.02.2021, які не усунуті або усунуті частково та надати в термін до 30.06.2021 підтверджуючі документи щодо усунення порушень, вказаних в акті №1 від 05.02.2021;

- Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області відмовляється від позовних вимог до відповідача про застосування заходів реагування шляхом повного зупинення роботи будівель (приміщень) Здолбунівської дільниці Товариства з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО" (за адресою: 35700, Рівненська область, м.Здолбунів, вул.Незалежності, 49) шляхом опечатування вхідних дверей та відключення від системи електрозабезпечення, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Закрити провадження у справі.

Роз`яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або справу розглянуто в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Позивач: Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області (вул.Гетьмана Полуботка, буд.37, м.Рівне, 33028, ідентифікаційний код 38610634).

Відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО" (вул.Жилянська, буд.106-Б, м.Київ, 01032, ідентифікаційний код 39187824).

Ухвалу суду складено 20 травня 2021 року

Суддя О.М. Дудар

Дата ухвалення рішення20.05.2021
Оприлюднено24.05.2021

Судовий реєстр по справі —460/2136/21

Ухвала від 20.05.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.М. Дудар

Ухвала від 29.04.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.М. Дудар

Ухвала від 25.03.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.М. Дудар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні