Ухвала
від 21.05.2021 по справі 383/243/21
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/243/21

Номер провадження 2/383/226/21

УХВАЛА

21 травня 2021 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Бондаренко В.В.,

за участю:

секретаря судового засідання - Могиленко В.М.,

представника позивача - адвоката Пономарьова О.В.,

представника третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Селянського (фермерського) господарства Галина - Німенка С.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Кетрисанівської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Селянське (фермерське) господарство Галина , про визнання недійним державного акту на право власності на земельну ділянку та визнання права власності на земельну ділянку, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 через представника адвоката Пономарьова Олега Валентиновича звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 та Кетрисанівської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Селянське (фермерське) господарство Галина , про визнання недійним державного акту на право власності на земельну ділянку та визнання права власності на земельну ділянку.

УхвалоюБобринецького районного суду Кіровоградської області від 31 березня 2021 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

21.05.2021 року представник позивача ОСОБА_3 подав клопотання в якому просив суд поновити строк подання доказів та витребувати: з Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області копію державного акту на право колективної власності на землю ВАТ Богунівське та додатки до нього, а саме рішення (розпорядження), список членів, схему поділу земель колективної власності, тощо; з Державного нотаріального архіву в Кіровоградській області копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 . Посилається на те, що вказана інформація сприятиме швидкому, повному та об`єктивному розгляду справи та підтверджуватимуть позицію позивача, викладену у позові. Отримати докази позивач самостійно не в змозі, оскільки вказана інформація є з обмеженим доступом. У зв`язку із витребуванням доказів клопотав продовжити строк проведення підготовчого провадження у справі на тридцять днів.

Представники відповідачів в судове засідання не з`явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Представник третьої особи в судовому засіданні не заперечив проти задоволення клопотання.

Відповідно доч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Суд, розглянувши клопотання про витребування доказів, вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки витребувані документи необхідні для повного, всебічного та об`єктивного вирішення справи. Неможливість подання вказаного клопотання обумовлене позицією відповідача по справі, отже не подане разом із позовом з причин, що не залежали від позивача.

Строки, в межах яких вчиняються процесуальні дії, встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом (ст.120 ЦПК України).

Відповідно ч.3 ст.189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно ч.6 ст.127 ЦПК України про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Строк проведення підготовчого провадження у даній справі закінчується 30.05.2021 року.

З огляду на вищевикладене суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та продовжити строк проведення підготовчого провадження у даній справі на тридцять днів, з моменту закінчення шістдесятиденного строку, тобто з 31.05.2021 року.

Керуючись ст.ст. 84, 189, 260, 261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Пономарьова О.В. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області (вул. Академіка Корольова, 26, м. Кропивницький) копію державного акту на право колективної власності на землю ВАТ Богунівське та додатки до нього, а саме рішення (розпорядження), список членів, схему поділу земель колективної власності, тощо.

Витребувати з Державного нотаріального архіву в Кіровоградській області копію спадкової справи після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувану інформацію надати суду в строк до 15 червня 2021 року, у разі неможливості подання - повідомити суд з наведенням документально підтверджених причин.

Продовжити строк проведення підготовчого провадж ення у справі на тридцять днів, змоменту закінчення шістдесятиденного строку, тобто з 31.05.2021 року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Бондаренко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення21.05.2021
Оприлюднено24.05.2021
Номер документу97070371
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —383/243/21

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні