Ухвала
від 18.05.2021 по справі 686/29110/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/29110/20

Провадження № 1-кс/686/5538/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 травня 2021 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , , захисника адвоката ОСОБА_5 , підозрюваної ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Хмельницькому клопотання слідчого четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому ОСОБА_4 , яке погоджено прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань Вінницької обласної прокуратури ОСОБА_3 , про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту стосовно підозрюваної

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Вінниці, яка зареєстрована та проживає за адресою АДРЕСА_1 , працює на посаді старшого державного ревізора-інспектора територіального відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Вінницькій області, громадянки України, раніше не судимої,

у кримінальному провадженні №62020240000000172,

встановив:

18.05.2021 року слідчий четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Хмельницького міська районного суду Хмельницької області із клопотанням, яке погоджено прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань Вінницької обласної прокуратури ОСОБА_3 , про застосування до підозрюваної ОСОБА_6 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який полягає у цілодобовій забороні залишати місце поважання.

В обґрунтування поданого клопотання зазначено, що ОСОБА_6 обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368, ч. 3 ст. 368 КК України, яке є тяжким злочином, та існують передбачені ст.177 КПК України ризики :переховування відорганів досудовогорозслідування та/абосуду; незаконного впливати на свідків у кримінальному провадженні; вчинити інше кримінальне правопорушення; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Заслухавши пояснення прокурора та слідчого, які клопотання підтримали та наполягали на його задоволенні, підозрюваного та його захисника адвоката, які, посилаючись на необґрунтованість повідомленої підозри та недоведеність ризиків, просили суд відмовити у задоволенні вказаного клопотання, дослідивши матеріали клопотання та надані матеріали кримінального провадження, прихожу до висновку, що клопотання слідчого підлягає чстковому задоволенню з наступних підстав.

Встановлено, що Четвертим слідчим відділом (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №62020240000000172 від 14.02.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368, ч. 3 ст. 368 КК України.

14.05.2021 в рамках даного кримінального провадження ОСОБА_6 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368, ч. 3 ст. 368 КК України за наступних обставин.

Згідно наказу від 24.12.2019 №65 о/с ОСОБА_6 призначено на посаду старшого державного ревізора-інспектора Вінницького відділу податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування.

Відповідно до витягу з наказу від 21.12.2020 № 4-о ОСОБА_6 призначено в порядку переведення з Головного управління ДПС у Вінницькій області до Головного управління ДПС у Вінницькій області, як відокремленого підрозділу ДПС з 22.12.2020 року на посаду старшого державного ревізора-інспектора територіального відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків.

Відповідно до пункту 1 положення про Державну податкову службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2019 №227, Державна податкова служба України (ДПС) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів і який реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Так, відповідно до Постанова Кабінету Міністрів України №537 від 19.06.2020, наразі проходить процес реорганізації Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області в Головне управління Державної податкової служби у Вінницькій області. Відповідно до положень ст. 2 Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» ОСОБА_6 є службовою особою правоохоронного органу.

Згідно з посадовою інструкцією державного службовця старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 затвердженої виконуючого обов`язки начальника ГУ ДПС у Вінницькій області, входить організація проведення камеральних перевірок юридичних осіб; застосування штрафних (фінансових) санкцій за несвоєчасність подання звітності, встановленої законодавством, контроль за додержанням якого покладено на ДПС, та за результатами проведення перевірок платників податків, застосування штрафних (фінансових) санкцій до них; організація та контроль за своєчасністю сплати та повнотою нарахування податку на прибуток, податку на додану вартість, місцевих податків і зборів, екологічного податку та рентної плати юридичними особами; сервісне обслуговування платників.

Відповідно до підпункту 226-1, пункту 1 ст. 14 Податкового кодексу України, сервісне обслуговування платників це безоплатне надання адміністративних, консультаційних, довідкових, інформаційних, електронних та інших послуг, пов`язаних з реалізацією прав та обов`язків платника відповідно до вимог податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган.

Крім цього, відповідно до листа Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області № 7066/5/02-32-18-04-09 від 23.03.2021 року територіальний відділ камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Вінницькій області здійснює сервісне обслуговування платників, які перебувають на податковому обліку у Вінницькій ОДПІ з надання адміністративних послуг відповідно до наказу Державної фіскальної служби України від 14.01.2019 № 27 «Про затвердження Переліку адміністративних послуг» по наступних напрямках:-Включення неприбуткового підприємства (установи, організації) до Реєстру неприбуткових установ та організацій;-Перереєстрація неприбуткового підприємства (установи, організації) у Реєстрі неприбуткових установ та організацій;-Реєстрація платника єдиного податку;-Надання витягу з реєстру платників єдиного податку;-Видача довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи); -Підтвердження статусу податкового резидента України.

Також, в усній формі надаються консультаційні, довідкові та інформаційні послуги пов`язані з реалізації прав та обов`язків платника відповідно до вимог податкового законодавства.

Відповідно до листа Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області № 7068/5/02-32-10-00-17 від 23.03.2021 року, установлено, що бухгалтерський облік установи ГУ ДПС у Вінницькій області ведеться централізовано без поділу на облік окремих структурних підрозділів (управлінь, відділів та секторів, які в зв`язку з реорганізацією та зміною структури постійно змінюють назви та підпорядкування). Для забезпечення потреб установи у 2020 році проведено процедури по закупівлі товарів згідно укладених договорів, в тому числі закупівля: поштових марок на загальну суму 5699991 грн., поштових конвертів на загальну суму 66499,80 грн., паперу на загальну суму 332200,80 грн. та канцтоварів на загальну суму 89899,64 грн. Після використання усіма підрозділами ГУ залишки даної продукції станом на 01.01.2021 року забезпечують потребу для діяльності установи до проведення наступних процедур закупівель, а саме залишок: поштових марок складає - 2539625,25 грн., поштових конвертів складає - 45416,89 грн., паперу складає - 151180,56 грн. та канцтоварів складає - 76506,55 грн. Службові записки від управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Вінницькій області про необхідність закупівлі канцелярської продукції не надходили.

ОСОБА_6 , як посадова особа контролюючого органу, відповідно з посадовою інструкцією державного службовця старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування будучи наділеною правом проводити камеральні перевірки підконтрольних їй платників податків та вирішувати питання про застосування до них штрафних санкцій в разі порушення ними податкового законодавства, а також здійснювати сервісне обслуговування платників, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, приблизно у лютому 2020 (точна дата слідством не встановлена), вирішила одержати неправомірну вигоду в завуальованій формі від суб`єкта господарювання, якого вона обслуговує, за надання консультацій щодо правильного та вчасного подання податкової звітності, завчасне попередження про необхідність подачі декларацій та про своєчасність внесення відповідних коригувань до вже поданих податкових декларацій, з метою уникнення негативних наслідків для суб`єкта господарювання у вигляді нарахування штрафних санкцій та відповідно проведення камеральних перевірок без виявлення порушень щодо них у подальшому.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на отримання неправомірної вигоди у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, у лютому 2020 (точна дата слідством не встановлена), ОСОБА_6 , діючи умисно, після знайомства в телефонному режимі із бухгалтером ПВМП «Горняк» (ЄДРПОУ 13307800) ОСОБА_7 та налагодження з нею довірливих стосунків, надала останній консультації щодо правильності оформлення звітних документів, оформлення та подачі податкової звітності, після чого, являючись повністю забезпеченою канцелярськими засобами та товарами для здійснення своєї службової діяльності упродовж декількох днів у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_7 текстове повідомлення з проханням про надання їй грошових коштів на канцелярські товари у невизначеній сумі, шляхом переказу на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , зазначений у цьому ж повідомленні. Як встановлено слідством банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 ПАТ «КБ Приватбанк» належить ОСОБА_6 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений нею картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_7 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 27.02.2020 о 16 год. 09 хв. перерахувала на картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_6 , підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України - одержання службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища.

Отримавши неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів для придбання канцелярських товарів, тобто в завуальованій формі, за надання консультаційних послуг від бухгалтера ПВМП «Горняк» ОСОБА_7 в розмірі 300 грн., являючись повністю забезпеченою канцелярськими засобами та товарами для здійснення своєї службової діяльності, усвідомлюючи протиправність і незаконність своїх дій та розраховуючи на те, що повторне отримання неправомірної вигоди таким же способом не буде виявлене правоохоронними органами завдяки незначним сумам та налагодженню довірливих стосунків із бухгалтерами та керівниками обслуговуваних підприємств, ОСОБА_6 вирішила систематично одержувати неправомірну вигоду в завуальованій формі від інших суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує, за надання консультацій щодо правильного та вчасного подання податкової звітності, завчасне попередження про необхідність подачі декларацій та про своєчасність внесення відповідних коригувань до уже поданих податкових декларацій, з метою уникнення негативних наслідків для суб`єкта господарювання у вигляді нарахування штрафних санкцій та відповідно успішного проведення камеральних перевірок щодо них у подальшому.

Так, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 25.03.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Мінерал СГ» (ЄДРПОУ 41503777) ОСОБА_8 , якій повідомила, що під час подання чергової декларації по податку на додану вартість допущено помилки та їх необхідно виправити, шляхом подання уточнюючої декларації. В ході телефонної розмови виявлені ОСОБА_6 в поданій бухгалтером ОСОБА_8 декларації помилки були усунуті, після чого у месенджері «Вайбер» ОСОБА_6 надіслала ОСОБА_8 текстове повідомлення з проханням про надання їй допомоги на канцелярські потреби. У відповідь ОСОБА_8 запропонувала ОСОБА_6 надати канцелярський папір, однак остання повідомила про необхідність перерахувати 300 грн. на її банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , який вона вказала у повідомленні.

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів в сумі 300 грн. ОСОБА_8 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 25.03.2020 о 09 год. 19 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 25.03.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «ЛВ Транс» (ЄДРПОУ 42122594) ОСОБА_9 . В телефонній розмові, після надання консультаційних послуг ОСОБА_6 висловила ОСОБА_9 прохання про надання їй грошових коштів на канцелярські товари у невизначеній сумі і після отримання згоди останньої у месенджері «Вайбер» надіслала текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_9 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, попросила свою знайому ОСОБА_10 здійснити перерахунок 300 грн. на банківський картковий рахунок, зазначений ОСОБА_6 . На прохання ОСОБА_9 , 25.03.2020 о 10 год. 42 хв. ОСОБА_10 перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 14.04.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Садлогістик» (ЄДРПОУ 39369840) ОСОБА_11 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_11 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_11 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_11 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 14.04.2020 о 19 год. 45 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 28.04.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «ЛВ Транс» (ЄДРПОУ 42122594) ОСОБА_9 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_9 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_9 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_9 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 28.04.2020 о 10 год. 00 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 07.05.2020 після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Некст Агро» (ЄДРПОУ 42123184) ОСОБА_12 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_12 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцтовари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_12 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_12 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 07.05.2020 о 08 год. 35 хв. перерахував на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 21.05.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Кріон-авто» (ЄДРПОУ 41584400) ОСОБА_13 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_13 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_13 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_13 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, з відома та за погодженням з директором ТОВ «Кріон-авто» ОСОБА_14 21.05.2020 о 11 год. 29 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 1000 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 29.05.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ПВМП «Горняк» (ЄДРПОУ 13307800) ОСОБА_7 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_7 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_7 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_7 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 29.05.2020 о 10 год. 48 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 25.06.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 надіслала бухгалтеру ТОВ «Мінерал СГ» (ЄДРПОУ 41503777) ОСОБА_8 фотоповідомлення, у якому повідомила, що під час подання звітності допущено помилки, через які податкова накладна не пройшла реєстрацію. Після отримання повідомлення бухгалтером ОСОБА_8 помилки були усунуті, після чого у месенджері «Вайбер» ОСОБА_6 надіслала ОСОБА_8 текстове повідомлення з проханням про надання їй допомоги на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_8 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_8 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 25.06.2020 о 11 год. 30 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 03.07.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Садлогістик» (ЄДРПОУ 39369840) ОСОБА_11 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_11 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_11 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_11 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 03.07.2020 о 08 год. 41 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 200 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 03.07.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ПВМП «Горняк» (ЄДРПОУ 13307800) ОСОБА_7 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_7 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_7 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_7 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 03.07.2020 о 10 год. 12 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 27.07.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «ЛВ Транс» (ЄДРПОУ 42122594) ОСОБА_9 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_9 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_9 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_9 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 27.07.2020 о 15 год. 24 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 03.08.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Кріон-авто» (ЄДРПОУ 41584400) ОСОБА_13 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_13 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_13 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_13 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, з відома та за погодженням з директором ТОВ «Кріон-авто» ОСОБА_14 03.08.2020 о 11 год. 44 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 500 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 31.08.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ПВМП «Горняк» (ЄДРПОУ 13307800) ОСОБА_7 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_7 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_7 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_7 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 31.08.2020 о 11 год. 50 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 14.09.2020 після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Некст Агро» ЄДРПОУ 42123184) ОСОБА_12 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_12 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_12 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_12 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 14.09.2020 о 15 год. 34 хв. перерахував на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 15.09.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Мінерал СГ» (ЄДРПОУ 41503777) ОСОБА_8 та повідомила, що необхідно подати уточнюючу податкову декларацію, після чого у месенджері «Вайбер» ОСОБА_6 надіслала ОСОБА_8 текстове повідомлення з перерахуванням помилок, які необхідно виправити. Після виправлення помилок ОСОБА_8 подала уточнюючу декларацію в електронному вигляді, після чого у месенджері «Вайбер» ОСОБА_6 надіслала ОСОБА_8 текстове повідомлення з проханням про надання їй допомоги на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_8 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_8 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 15.09.2020 о 14 год. 33 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 17.09.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Асток В» (ЄДРПОУ 36200187) ОСОБА_15 . Після надання консультаційних послуг та допомоги у складанні уточнюючої декларації з податку на додану вартість, в телефонній розмові ОСОБА_6 висловила ОСОБА_15 прохання допомогти грошовими коштами для закупівлі канцелярських товарів. ОСОБА_15 повідомила, що може придбати пачку паперу або перерахувати кошти на картку, після чого ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_15 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_15 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 18.09.2020 о 12 год. 07 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 100 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 06.10.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Сіті хауз» (ЄДРПОУ 40499037) ОСОБА_16 та повідомила їй, що при поданні декларації з податку на додану вартість було допущено помилку. Після виправлення помилок ОСОБА_16 подала уточнюючу декларацію в електронному вигляді, після чого ОСОБА_6 в телефонній розмові висловила прохання допомогти їй грошовими коштами в сумі 300 грн. для закупівлі канцелярських товарів. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_16 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів в сумі 300 грн. ОСОБА_17 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 06.10.2020 о 09 год. 36 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 08.10.2020 після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Некст Агро» (ЄДРПОУ 42123184) ОСОБА_12 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_12 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_12 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_12 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 08.10.2020 о 12 год. 24 хв. перерахував на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 23.10.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ПВМП «Горняк» (ЄДРПОУ 13307800) ОСОБА_7 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_7 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_7 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_7 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 23.10.2020 о 12 год. 46 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 200 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 02.11.2020 після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Некст Агро» (ЄДРПОУ 42123184) ОСОБА_12 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_12 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_12 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_12 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 02.11.2020 о 08 год. 36 хв. перерахував на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 300 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Крім цього, з метою повторного отримання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання, яких вона обслуговує у завуальованій формі, маючи корисливий мотив та з метою поліпшення свого майнового становища, орієнтовно 11.11.2020, після тривалого спілкування та налагодження довірливих стосунків, ОСОБА_6 зателефонувала до бухгалтера ТОВ «Садлогістик» (ЄДРПОУ 39369840) ОСОБА_11 . Після надання консультаційних послуг та завершення телефонної розмови ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_11 текстове повідомлення з проханням допомогти на канцелярські товари. Отримавши згоду ОСОБА_6 у месенджері «Вайбер» надіслала ОСОБА_11 текстове повідомлення з номером власного банківського карткового рахунку № НОМЕР_1 .

Виконуючи незаконне прохання ОСОБА_6 щодо перерахунку на зазначений останньою картковий рахунок грошових коштів у невизначеній сумі ОСОБА_11 , усвідомлюючи протиправність прохання, однак маючи на меті в подальшому отримувати консультаційну допомогу від старшого державного ревізора-інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 щодо правильного та вчасного подання податкової звітності та не бажаючи настання негативних наслідків для підприємства, 11.11.2020 о 13 год. 29 хв. перерахувала на банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 , належний ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 200 гривень.

Після отримання вказаних грошових коштів, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Отже, старший державний ревізор-інспектор відділу податків і зборів з юридичних осіб Вінницького управління податкового адміністрування ОСОБА_6 в період з березня по листопад 2020 за надання консультацій щодо правильного та вчасного подання податкової звітності, завчасне попередження про необхідність подачі декларацій та про своєчасність внесення відповідних коригувань до уже поданих податкових декларацій, з метою уникнення негативних наслідків для суб`єкта господарювання у вигляді нарахування штрафних санкцій та відповідно проведення камеральних перевірок без виявлення порушень щодо них у подальшому, одержала неправомірну вигоду в завуальованій формі від суб`єктів господарювання ТОВ «Сіті хауз» (ЄДРПОУ 40499037), ТОВ «Асток В» (ЄДРПОУ 36200187), ТОВ «Кріон-авто» (ЄДРПОУ 41584400), ТОВ «Некст Агро» (ЄДРПОУ 42123184), ТОВ «Садлогістик» (ЄДРПОУ 39369840), ТОВ «ЛВ Транс» (ЄДРПОУ 42122594), ТОВ «Мінерал СГ» (ЄДРПОУ 41503777), ПВМП «Горняк» (ЄДРПОУ 13307800), яких вона обслуговує, в загальній сумі 6700 грн., після отримання яких, ОСОБА_6 , усвідомлюючи їх отримання в якості неправомірної вигоди та протиправність своїх дій розпорядилася ними на власний розсуд.

Дана підозра є обґрунтованою, та на її підтвердження представлено: матеріалами виконаного доручення від 02.11.2020 та 09.11.2020; протоколом огляду від 30.12.2020; протоколами допиту ОСОБА_16 , ОСОБА_12 , ОСОБА_15 , ОСОБА_7 , ОСОБА_11 , ОСОБА_13 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_14 , ОСОБА_13 , ОСОБА_10 ; інформацією, що надійшла з Головного Управління ДПС у Вінницькій області від 23.03.2021; іншими доказами у їх сукупності.

Санкція ч.1 ст.368 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Санкція ч.3 ст.368 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від п`яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Сама ОСОБА_6 не судима, одружена, має постійне місце проживання, має на утриманні малолітню дитину, яка є інвалідом та за станом здоров`я потребує відвідування медичних закладів для проходження реабілітаційних курсів.

За таких обставин, прихожу до переконання про доведеність ризиків, на які посилається прокурор та слідчий у даному клопотанні, а саме можливість переховування від органів досудового розслідування та/або суду; незаконного впливати на свідків у кримінальному провадженні.

З огляду на викладене, враховуючи наявність обґрунтованої підозри у вчинені нетяжкого та тяжкого злочинів, вагомості наявних доказів причетності ОСОБА_6 до інкримінованого їй кримінального правопорушення, зважаючи на міцність соціальних зв`язків та особу підозрюваної (остання раніше до кримінальної відповідальності не притягувалася, має сім`ю, малолітню дитину, постійне місце проживання) , наявних ризиків у справі та ймовірності їх настання, прихожу до переконання, що стосовно підозрюваної слід застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який полягає в забороні залишати житло за адресою: АДРЕСА_1 у період часу з 23.00 години по 06.00 годину ранку без дозволу слідчого, прокурора або суду, з покладенням на неї визначених ст.194 КПК України обов`язків, а саме:

- прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді або суду за кожною вимогою;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання, та/або роботи;

- не відлучатися із населеного пункту в якому він проживає (м. Вінниця) без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- утримуватися від спілкування зі свідками в даному кримінальному провадженні;

- здати (за наявності) на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Саме такий запобіжний захід за встановлених обставин, на переконання суду, є необхідним та достатнім для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваної у даному кримінальному провадженні.

Строк дії запобіжного заходу слід визначити у межах строку досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, а саме по 14 липня 2021 року включно.

Керуючись ст.ст.177, 178, 181, 194, 196, 199 КПК України, слідчий суддя

постановив:

Клопотання слідчого четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому ОСОБА_4 задовольнити частково.

Застосувати до ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваної у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368, ч. 3 ст. 368 КК України, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який полягає в забороні залишати житло за адресою: АДРЕСА_1 у період часу з 23.00 години по 06.00 годину ранку без дозволу слідчого, прокурора або суду, з покладенням на визначених ст.194 КПК України обов`язків, а саме:

- прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді або суду за кожною вимогою;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання, та/або роботи;

- не відлучатися із населеного пункту в якому він проживає (м. Вінниця) без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- утримуватися від спілкування зі свідками в даному кримінальному провадженні;

- здати (за наявності) на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Ухвала діє по 14 липня 2021 року включно.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу97087182
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту стосовно підозрюваної ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Вінниці, яка зареєстрована та проживає за адресою АДРЕСА_1 , працює на посаді старшого державного ревізора-інспектора територіального відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Вінницькій області, громадянки України, раніше не судимої, у кримінальному провадженні №62020240000000172

Судовий реєстр по справі —686/29110/20

Ухвала від 18.05.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 18.05.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 18.05.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 18.05.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні