Ухвала
від 21.05.2021 по справі 712/5481/21
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/5481/21

Провадження № 2/712/1959/21

У Х В А Л А

21 травня 2021 року суддя Соснівського районного суду м. Черкас Пересунько Я.В. , розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Руднєва 97 , треті особи: Черкаська міська рада, ОСОБА_2 , про визнання наймачем житлового приміщення, -

в с т а н о в и в:

У травні 2021 року ОСОБА_1 звернувся до Соснівського районного суду м. Черкас із указаним позовом.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви з наданих суду матеріалів не вбачається.

Враховуючи значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, суд вважає, що вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження згідно з вимогами ч. 4 ст. 274 ЦПК України , а тому її розгляд необхідно здійснювати за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1-19 , 23 , 33 , 34 , 174-177 , 184 , 185 , 187 , 190 , 191 , 352-355 Цивільного процесуального кодексу України , суд, -

п о с т а н о в и в:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Руднєва 97 , треті особи: Черкаська міська рада, ОСОБА_2 , про визнання наймачем житлового приміщення.

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням (викликом) сторін на 11:30 год. 16 червня 2021 року у приміщенні Соснівського районного суду м. Черкаси за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 316, зал судових засідань № 219.

Відповідач протягом 15 днів із дня отримання цієї ухвали має право надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати положенням ст. 178 ЦПК України .

Роз`яснити, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У випадку ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали про відкриття загального позовного провадження надіслати позивачу, відповідачу - копію ухвали та позовної заяви, з доданими до неї документами, третім особам - копію ухвали.

Позивач має право подати відповідь на відзив, а інші особи - свої письмові пояснення, які повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду але не пізніше ніж за п`ять робочих днів до початку підготовчого судового засідання.

Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), які подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним.

Роз`яснити, що учасники справи мають право користуватися своїми правами та зобов`язані виконувати свої обов`язками добросовісно, з дотриманням ст. ст. 43 , 49 ЦПК України . У випадку не виконання встановлених судом правил або не добросовісного виконання учасниками своїх процесуальних обов`язків, судом може бути застосовано до такого учасника заходи процесуального примусу передбачених ст. ст. 143 - 148 ЦПК України та вчинені інші процесуальні дії, передбачені процесуальним кодексом.

Роз`яснити, що учасники процесу можуть скористатися правом відводу складу суду виключно у випадках та в порядку визначеному ст. ст. 36 - 40 ЦПК України . Зловживання правом відводу складу суду тягне за собою застосування до особи заходів процесуального примусу.

Роз`яснити, що представником у суді може бути адвокат або законний представник. Під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених у статті 61 ЦПК України .

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо руху справи за веб-адресою: http://sn.ck.court.gov.ua/sud2316/ .

Суддя Я.В. Пересунько

Дата ухвалення рішення21.05.2021
Оприлюднено25.05.2021
Номер документу97093066
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання наймачем житлового приміщення

Судовий реєстр по справі —712/5481/21

Рішення від 09.08.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

Рішення від 09.08.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

Ухвала від 27.07.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

Ухвала від 16.06.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні