Ухвала
від 25.05.2021 по справі 320/3730/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

25 травня 2021 року м. Київ № 320/3730/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Журавель В.О., розглянувши адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Гайшинського навчально-виховного об`єднання "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад", третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору: Відділ освіти Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації, Гайшинська сільська рада, про застосування заходів реагування,

в с т а н о в и в:

30 квітня 2020 р. до Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області (далі - позивач) з позовом до Гайшинського навчально-виховного об`єднання "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" (далі - відповідач), в якому просить суд:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі та приміщень відповідача за адресою: Київська область, Переяслав-Хмельницький район., с. Гайшин, вул. Покровська, буд. 12, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 10 лютого 2020 р. № 26.

Ухвалою судді Київського окружного адміністративного суду від 6 травня 2020 р. відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 17 червня 2020 р. залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Відділ освіти Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації (далі - третя особа-1) та Гайшинську сільську раду (далі - третя особа-2).

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 22 березня 2021 р. закрито підготовче провадження та призначено судове засідання для розгляду справи по суті.

25 січня 2021 р. до суду від представника позивача надійшло клопотання про залучення третіх осіб. Вказує, що у зв`язку з проведенням територіальної реформи та створенням Переяславської об`єднаної територіальної громади ліквідовано Відділ освіти Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації, тому статус навчального закладу змінився.

При вирішенні вказано клопотання, суд бере до уваги наступне.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Судом встановлено, що відповідно до рішення Переяславської міської ради від 24 грудня 2020 р. № 17-05-VIII змінено найменування та тип закладу з Гайшинського навчально-виховного об`єднання "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад", на Гайшинську гімназію Переяславської міської ради.

Цим рішенням затверджено Статус Гайшинської гімназії Переяславської міської ради та визначено уповноваженим органом управління Гайшинської гімназії відділ освіти Переяславської міської ради.

За таких обставин, суд вважає, що у цій справі необхідно змінити найменування відповідача з Гайшинського навчально-виховного об`єднання "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" на правильне найменування відповідача - Гайшинську гімназію Переяславської міської ради.

Крім того, суд враховує, що у зв`язку з проведенням територіальної реформи питання подальшої діяльності Гайшинської гімназії Переяславської міської ради стосуються інших органів влади та місцевого самоврядування. Із урахуванням зазначеного суд вважає, що рішення суду по цій справі може вплинути на права та обов`язки Переяславської міської ради та Відділу освіти Переяславської міської ради.

За таких обставин, суд вважає, що клопотання представника відповідача про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Разом з тим, суд вважає за необхідне виключити із справи третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, а саме: Відділ освіти Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації та Гайшинську сільську раду.

Ураховуючи викладене та керуючись статтями 49, 165, 229, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Замінити найменування відповідача з Гайшинського навчально-виховного об`єднання "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" на Гайшинську гімназію Переяславської міської ради.

2. Виключити із справи третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, а саме: Відділ освіти Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації та Гайшинську сільську раду.

3. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Переяславську міську раду (код ЄДРПОУ - 33201806, адреса: вул. Богдана Хмельницького, 27/25, м. Переяслав, 08400) та Відділ освіти Переяславської міської ради (код ЄДРПОУ - 02143749, адреса: вул. І. Мазепи, 11, м. Переяслав, Київська область, 08400).

4. Зобов`язати Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області направити позовну заяву з додатками до Переяславської міської ради та Відділу освіти Переяславської міської ради, і надати до суду докази про підтвердження направлення позовної заяви з додатками.

5. Запропонувати третім особам подати суду письмові пояснення щодо позову протягом десяти днів з дня одержання копій даної ухвали та копії позовної заяви з додатками.

6. Звернути увагу третіх осіб, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

7. Призначити судове засідання на 19 липня 2021 року о 10:45 год.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під`їзд, 6-й поверх).

8. Викликати для участі в судовому засіданні учасників справи (їх представників).

9. Копію ухвали надіслати сторонам та третім особам.

10. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Журавель В.О.

Дата ухвалення рішення25.05.2021
Оприлюднено27.05.2021
Номер документу97137391
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —320/3730/20

Постанова від 21.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Постанова від 21.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 27.02.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 27.02.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 02.02.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Рішення від 27.12.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 25.05.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 22.03.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 17.06.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 06.05.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні