Ухвала
від 18.05.2021 по справі 523/15538/19
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/15538/19

Провадження №2/523/450/21

У Х В А Л А

"18" травня 2021 р. м. Одеса

Суворовський районний суд міста Одеси у складі:

головуючого судді - Мурманової І.М.

за участю секретаря судових засідань - Нестеренко Л.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду № 6 в м. Одесі клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Горбачової Наталії Володимирівни про витребування доказів,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Суворовського районного суду м. Одеси перебуває на розгляді цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , комунального підприємства Агенція реєстраційних послуг , публічного акціонерного товариства Дельта Банк , Державного підприємства Прозорро.Продажі , товариства з обмеженою відповідальністю ТАБ ЮА , ОСОБА_3 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні позивача, ОСОБА_4 , про визнання протиправним та скасування рішення, визнання незаконним та скасування запису про право власності, визнання недійсним відкритих торгів (аукціону).

Ухвалою Суворовського районного суду м. Одеси від 11.10.2019 року відкрито провадження по справі за вказаними вимогами та призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Суворовського районного суду м. Одеси від 15.10.2020 року клопотання адвоката Горбачової Наталії Володимирівни про витребування доказів було задоволено, витребувано від Суворовського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі відомості про отримання пенсії ОСОБА_1 (т. 2, а.с.50).

На адресу суду 11.11.2020 року (вх. № 28346) надійшли витребувані відомості від Головного Управління Пенсійного фонду України в Одеській області на виконання ухвали суду (т. 2, а.с.63-64).

Також, ухвалою Суворовського районного суду м. Одеси від 23.02.2021 року задоволено клопотання представника позивача ОСОБА_5 , витребувати від ОСОБА_6 (Відділення поштового зв`язку № 1 м. Одеса Одеської дирекції Акціонерного товариства "Укрпошта") оригінали відомостей на видачу пенсії у паперовому вигляді, які містять підписи про отримання пенсії ОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , за період з серпня 2018 року по жовтень 2018 року.

На адресу суду 24.03.2021 року (вх. № 8373) надійшла відповідь на запитувану інформацію, згідно якої повідомлено про відсутність пенсійних відомостей за витребуваний період ( т. 2, а.с.91).

В підготовче засідання позивач та представник позивача не з`явились, разом з цим, на адресу суду 17.05.2021 року (вх. № 14009) надійшло клопотання представника позивача про витребування відомостей від: ОСОБА_6 (Відділення поштового зв`язку № 1 м. Одеса Одеської дирекції Акціонерного товариства "Укрпошта") щодо відомостей, які містять підписи про отримання ОСОБА_1 пенсійних виплат у паперовому вигляді за період з серпня 2018 року та по жовтень 2018 року, а також, від: Управління соціального захисту населення в Суворовському районі м. Одеси оригіналів будь-яких заяв ОСОБА_1 , які містять його особистий підпис за період з 2017 року по 2019 рік.

В обґрунтування клопотання адвокат зазначила, що відповідь від АТ Укрпошта , яка була надана на ухвалу суд є формальною та потребує уточнення, оскільки спір що перебуває в провадженні суду є спором пов`язаним з питанням права власності позивача, а оскільки ОСОБА_1 не отримував сповіщення щодо невиконання обов`язків за кредитним договором та не отримував вимоги щодо порушень умов договору, а також наміру іпотекодержателя щодо задоволення вимог шляхом набуття права власності на його квартиру. Підпис на документах, який нібито поставлено ОСОБА_1 , не є підписом останнього та для спростування даної інформації є необхідність у призначенні почеркознавчої експертизи, а оскільки підпис ОСОБА_1 виконано за вказаний проміжок часу, саме у відомостях про отримання пенсії та документах які зберігаються в Управлінні соціального захисту населення, є потреба у їх витребуванні для подальшого вирішення питання з приводу призначення експертизи.

В підготовче засідання сторони не з`явились, судом вживались заходи щодо сповіщення учасників судового процесу, їх не явка не перешкоджає розгляду клопотання про витребування доказів.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з розглядом справи за відсутності учасників справи.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, в праві подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до положення ст.77 ч. 1 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування, сторони мають право обґрунтувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень ( ч.3 тієї ж статті) та суд не бере до розгляду докази, що не стосуються предмета доказування 9 ч. 4 тієї ж статті).

Частиною 2 ст. 84 ЦПК України, передбачено, що у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначені обставини, які може підтвердити певний доказ, або аргументи, які він може спростувати, підстави з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа. Предметом спору є законність набуття права власності за ПАТ Дельта Банк , та при цьому адвокатом позивача порушується питання щодо необізнаності позивача по справі з приводу дій за кредитним договором та неповідомлення останнього під особистий підпис щодо порушення умов виконання кредитного договору, а також, зазначає про необхідність в подальшому проведення почеркознавчої експертизи, у зв`язку з цим, є потреба у витребуванні даних доказів.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача про витребування з ОСОБА_6 оригіналів відомостей на видачу пенсії у паперовому вигляді, які містять підписи про отримання пенсії ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) за період з серпня по жовтень 2018 року та клопотання про витребування від Управління соціального захисту населення в Суворовському районі м. Одеси оригіналів будь-яких заяв та звернень ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ), які містять його особистий підпис за період з 2017 року по 2019 рік - підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 84, 237, 260, 261,353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката позивача ОСОБА_5 - задовольнити.

Витребувати від ОСОБА_6 (Відділення поштового зв`язку № 1 м. Одеса Одеської дирекції Акціонерного товариства "Укрпошта") оригінали відомостей на видачу пенсії у паперовому вигляді, які містять підписи про отримання пенсії ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) за період з серпня по жовтень 2018 року.

Витребувати від Управління соціального захисту населення в Суворовському районі м. Одеси оригінали будь-яких заяв та звернень ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ), які містять його особистий підпис за період з 2017 року по 2019 рік.

Копію ухвали суду направити для виконання до ОСОБА_6 (Відділення поштового зв`язку № 1 м. Одеса Одеської дирекції Акціонерного товариства "Укрпошта") за адресою: м. Одеса, вул. Садова, буд. 10 та Управління соціального захисту населення в Суворовському районі м. Одеси (м. Одеса, проспект Добровольського, буд. 120-а)

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя :

Дата ухвалення рішення18.05.2021
Оприлюднено27.05.2021
Номер документу97204126
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —523/15538/19

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Постанова від 17.05.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 23.02.2021

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 15.10.2020

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 16.03.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 13.02.2020

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні