Ухвала
від 27.05.2021 по справі 622/503/21
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 622/503/21

2-о/622/14/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залучення заінтересованої особи та витребування спадкової справи

27.05.21

Золочівський районний суд Харківської області в складі:

головуючого - судді Квітки О.О.,

за участю секретаря - Попової В.М.,

представника заявника - адвоката Пантелея В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Золочів в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Золочівська селищна рада, про встановлення факту місця відкриття спадщини,

встановив:

07.05.2021 до суду надійшла вказана заява ОСОБА_1 , в якій він просить встановити факт того, що місцем відкриття спадщини після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , є останнє місце її проживання за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою судді ОСОБА_3 від 11.05.2021 відкрито провадження по справі.

В судовому засіданні судом поставлено на обговорення питання про залучення до справи як заінтересованої особи - спадкоємця ОСОБА_4 та витребування спадкової справи після смерті ОСОБА_2 ..

Представник позивача - адвокат Пантелей В.В. не заперечував проти залучення заінтересованої особи ОСОБА_4 та витребування спадкової справи після смерті ОСОБА_2 ..

Відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб .

Так, суд, враховуючи, що при розгляді такої категорії справ до участі у справі залучаються заінтересовані особи, а спадкоємець ОСОБА_4 може претендувати на спадкове майно ОСОБА_2 у разі відсутності інших спадкоємців, вважає за необхідне залучити до участі у справі у якості заінтересованої особи ОСОБА_4 ..

Одночасно згідно з ч. 2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Враховуючи зазначене, суд вважає за необхідне для з`ясування кола спадкоємців після ОСОБА_2 витребувати із Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області належним чином засвідчену копію спадкової справи після ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 в сел. Золочів Золочівського району Харківської області.

На підставі викладеного та керуючись ч.2 ст.247, ч.2 ст.258, ст. 294, ст. 353 ЦПК України, суд

ухвалив:

Залучити до участі у справі ОСОБА_4 як заінтересовану особу ( АДРЕСА_1 ).

Витребувати із Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області (62203, Харківська область, смт Золочів, вул. 8 Березня, 3):

- належним чином засвідчену копію спадкової справи після ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 в сел. Золочів Золочівського району Харківської області.

Повідомляємо, що у разі неможливості надати вказані докази проінформувати про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали, що передбачено ч. 7 ст. 84 ЦПК України.

Роз`яснити державному нотаріусу Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали направити сторонам.

Судове засідання у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Золочівська селищна рада, ОСОБА_4 , про встановлення факту місця відкриття спадщини відкласти на 11 год. 10 хв. 14 червня 2021 року.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя О. О.Квітка

СудЗолочівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення27.05.2021
Оприлюднено27.05.2021
Номер документу97206907
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —622/503/21

Рішення від 28.07.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні