Ухвала
від 16.02.2021 по справі 757/7711/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7711/21-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України капітан поліції ОСОБА_3 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42019101070000227 від 20.08.2019,-

В С Т А Н О В И В:

В провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження № 42019101070000227 від 20.08.2019 - старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України капітан поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування.

Слідчий клопотання обґрунтовує тим, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019101070000227 від 20.08.2019 за фактом привласнення службовими особами КП «ЖИТЛО-СЕРВІС» грошових коштів у великих розмірах шляхом зловживання службовими особами службовим становищем, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Відомості щодо кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено прокурорами Київської місцевої прокуратури № 7 на підставі листа Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області щодо вчинення дій, направлених на привласнення бюджетних коштів з боку посадових осіб комунального підприємства з експлуатації ремонту житлового фонду «Житло-сервіс», які використовуючи своє службове становище за попередньою змовою із представниками ТОВ «СМАРАГД ПОЛ СЕРВІС», ТОВ «ВІКІНГ СТРОЙ», ТОВ «САЛЮТСЕРВІС» та інших суб`єктів господарської діяльності протягом 2018-2019 рр. шляхом завищення вартості товарно-матеріальних цінностей, а також невиконання будівельно-ремонтних робіт відповідно до умов укладених договорів, в результаті чого економічним інтересам держави наносяться збитки у великих розмірах.

08.05.2020 Офісом Генерального прокурора досудове розслідування в кримінальному провадженні було доручено слідчим Головного слідчого управління Національної поліції України.

Відповідно до вимог ст. 12 КК України злочин, передбачений ч. 4 ст. 191 КК України, за ознаками якого розпочато досудове розслідування, відноситься до тяжких злочинів.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування з моменту внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про кримінальне правопорушення щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину до дня повідомлення про підозру становить вісімнадцять місяців.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні спливає 20.02.2021.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з 2018 по 2019 роки службові особи Комунального підприємства з експлуатації ремонту житлового фонду «ЖИТЛО-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 31025659) в ході проведення конкурсних торгів з реконструкції на території 32 шкіл м. Києва спортивних майданчиків для міні-футболу із штучним покриттям, сприяли в перемозі підконтрольним підприємствам, серед яких ТОВ «СМАРАГД ПОЛ СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 38556965).

У кримінальному провадженні проведено наступні слідчі та процесуальні дії:

- допитано як свідка ОСОБА_5 ;

- допитано як свідка ОСОБА_6 ;

- допитано як свідка ОСОБА_7 ;

- допитано як свідка ОСОБА_8 ;

- допитано як свідка ОСОБА_9 ;

- допитано як свідка ОСОБА_10 ;

- відібрано експериментальні зразки підпису і почерку ОСОБА_9 ;

- надано 4 доручення в порядку ст. 36 КПК України;

- проведено 3 огляди території загальноосвітніх шкіл, які знаходяться

у м. Києві;

- проведено тимчасовий доступ до оригіналів документів, які знаходились

у володінні КП «Житло-Сервіс»;

- призначено судово будівельно технічну експертизу по 32 футбольним майданчикам для міні - футболу, які розташовані та території м. Києва, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз;

- з метою відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для кримінального провадження проведено 8 обшуків;

- за результатами проведення обшуків на адресу експертів додатково скеровано документи, які мають значення для проведення будівельно технічної експертизи;

- до Печерського районного суду м. Києва направлено клопотання про тимчасовий доступ до матеріалів ревізії, які знаходяться у володінні Північного офісу Держаудитслужби.

На даний час за результатами проведення слідчих дій у кримінальному провадженні не отримано достатніх доказів для оголошення підозр особам, які мають відношення до вчинення вказаного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

У зв`язку з чим на даний час необхідно провести ряд слідчих (розшукових) дій, а саме:

1. Продовжити в установленому КПК України порядку строки проведення досудового розслідування.

2. Скласти план подальшого проведення досудового розслідування.

3. Отримати висновки будівельно- технічних експертиз.

4. За результатами аналізу висновків будівельно технічних експертиз, розглянути питання стосовно призначення та проведення досліджень з метою встановлення збитків у кримінального провадженні за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 КК України.

5. Допитати як свідків посадових осіб ТОВ «Мега СП» з приводу виготовлення проектної документації для будівництва 32 футбольних майданчиків для міні футболу;

6. За результатами аналізу висновків будівельно технічних експертиз допитати як свідків осіб, які згідно з матеріалами кримінального провадження, здійснювали авторський та технічний контроль за ходом будівництва 32 футбольних майданчиків для міні футболу на території м. Києва.

7. В порядку ст. 165 КПК України отримати у Північному офісі Держаудитслужби матеріали ревізії на підставі яких складно акт ревізії від 20.10.2020 № 11-30/484.

8. Провести всі інші слідчо розшукові дії необхідність у яких може виникнути в ході здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження.

Слідчий вказує, що додатковий строк досудового розслідування необхідний для отримання доказів, в ході проведення слідчих процесуальних дій, які будуть використані під час судового розгляду, не могли бути здійснені та завершені раніше з об`єктивних на те причин, що зазначені вище у даному клопотанні.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та росив задовольнити з викладених в ньому підстав.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання сторони кримінального провадження дійшов до наступного висновку.

Так, ч. 1 ст. 295-1 КПК України передбачено, що у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

П. 2 ч. 3 ст. 294 КПК України передбачено, що якщо з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину досудове розслідування (досудове слідство) неможливо закінчити у строк, зазначений у пункті 2 абзацу третього частини першої статті 219 цього Кодексу, він може бути продовжений в межах строків, встановлених пунктами 2 та 3 частини другої статті 219 цього Кодексу: до шести місяців слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженим з керівником регіональної прокуратури або його першим заступником чи заступником, заступниками Генерального прокурора.

Вирішуючи клопотання про продовження строку досудового розслідування слідчий суддя враховує докази, якими обґрунтовується підозра; слідчі та процесуальні дії, проведені під час кримінального провадження; процесуальні дії, проведення або завершення яких потребує додаткового часу; значення результатів цих процесуальних дій для судового розгляду; обставини, що перешкоджали здійснити ці процесуальні дії раніше та строк, необхідний для їх проведення або завершення, та приходить до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 107,219,294, 295-1, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42019101070000227 від 20.08.2019 на шість місяців, тобто до 20.08.2021.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.02.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу97224279
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42019101070000227 від 20.08.2019

Судовий реєстр по справі —757/7711/21-к

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні