Ухвала
від 25.05.2021 по справі 766/40/21
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/40/21

н/п 2/766/7820/21

УХВАЛА

про призначення судово-технічної експертизи

25.05.2021 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючої судді Войцеховської Я.В.

за участю секретаря судового засідання Кобець А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про призначення судово-технічної експертизи по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного кадастрового реєстратора Міжрегіонального управління у м.Херсоні та Автономній республіці Крим Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області про скасування рішення державного кадастрового реєстратора про реєстрацію земельної ділянки в Державному земельному кадастрі,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться зазначена вище справа. Звертаючись до суду з зазначеним позовом позивач просить суд скасувати рішення Державного кадастрового реєстратора Міжрегіонального управління у м.Херсоні та Автономній республіці Крим Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області під кадастровим № 6510136600:01:001:2282.

Ухвалою від 18.02.2021 року відкрито провадження по справі та визначено розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження

Від представника позивача до початку розгляду справи по суті, на адресу суду надійшло клопотання про призначення по справі судово-технічної експертизи, проведення експертизи доручити експерту Малому О.В., на вирішення експерту поставити наступне питання:

1.Визначити фактичні площі земельних ділянок, розташованих за адресами : АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та їх відповідність документам на право користування та власності, наявними в матеріалах справи?

Також представник позивача просив витребувати від КЗ Херсонське бюро технічної інвентаризації ХОР інвентарні справи на домоволодіння АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 ; витребувати у відповідача технічну документацію на земельну ділянку № 6510136600:01:001:2282.

Сторони в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялися у встановленому законом порядку причини неявки суду не відомі.

Відповідно до ст.103 ЦПК України та пункту 17 постанови Пленуму Верховного Суду України від 12.06.2009 р. Про застосування норм цивільного процесуального законодавства, що регулюють провадження у справі до судового розгляду для з`ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, призначає експертизу, коли необхідність експертного висновку випливає з обставин справи і поданих доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд враховуючи, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи, потрібні спеціальні знання, дійшов до висновку про необхідність призначення по справі судової будівельно-технічної експертизи та витребування інвентарних справ. На вирішення експерту поставити питання зазначені в клопотанні про призначення експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст ст. 86, 103, 252, 258, 259-261, 354 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про призначення судово-технічної експертизи та витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з КП Херсонське бюро технічної інвентаризації ХОР (73010, м.Херсон, вул. Богородицька, 14) інвентарні справи на домоволодіння АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 .

Витребувати у Державного кадастрового реєстратора Міжрегіонального управління у м.Херсоні та Автономній республіці Крим Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області технічну документацію на земельну ділянку № 6510136600:01:001:2282.

Призначити у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного кадастрового реєстратора Міжрегіонального управління у м.Херсоні та Автономній республіці Крим Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області про скасування рішення державного кадастрового реєстратора про реєстрацію земельної ділянки в Державному земельному кадастрі судово-технічну експертизу.

Проведення експертизи доручити судовому експерту Малому Олексію Вікторовичу (м.Херсон, вулиця 9-го Січня, оф. 8 )

На вирішення експертизи поставити наступне питання:

1. Визначити фактичні площі земельних ділянок, розташованих за адресами : АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та їх відповідність документам на право користування та власності, наявними в матеріалах справи?

Експерта попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України за завідомо неправдиві висновки.

Копію ухвали та матеріали інвентарних справ (технічної документації) на домоволодіння направити судовому експерту Малому Олексію Вікторовичу.

Зобов`язати учасників справи надати експерту, у випадку необхідності, оригінали проектних документів на об`єкти нерухомості і правовстановлюючі документи для підтвердження їх права власності.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача і роз`яснити сторонам положення ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

На час проведення експертизи - провадження по справі зупинити.

Роз`яснити сторонам наслідки ухилення від участі в експертизі, передбачені ст.109 ЦПК України - у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Херсонського апеляційного суду через Херсонський міський суд Херсонської області протягом 15-ти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Я.В.Войцеховська

Дата ухвалення рішення25.05.2021
Оприлюднено28.05.2021
Номер документу97229214
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —766/40/21

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 18.02.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 05.01.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні