Ухвала
від 28.05.2021 по справі 349/745/21
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/745/21

Провадження № 1-кс/349/187/21

У Х В А Л А

28 травня 2021 року м. Рогатин

Слідчий суддя Рогатинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання дізнавача сектору дізнання відділення поліції № 4 (м. Рогатин) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Рогатинського відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 12021096210000028 за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю,

в с т а н о в и в:

Згідно з клопотанням сектор дізнання відділення поліції № 4 (м. Рогатин) Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті здійснює досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, у зв`язку з тим, що 25 травня 2021 приблизно о 18.50 год. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , перебуваючи за місцем проживання ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , що у с. Бабухів Рогатинської міської територіальної громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області, під час конфлікту, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, умисно наніс йому чотири удари кулаком руки в обличчя, внаслідок чого останній отримав тілесні ушкодження у вигляді забійної рани виличної ділянки голови зліва, забою м`яких тканин обличчя зліва, навколоорбітальної гематоми зліва.

Дізнавач зазначила, що тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю догоспітального клінічного протоколу та інших медичних документів, у яких зазначені тілесні ушкодження ОСОБА_6 , що знаходяться у володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », необхідний для проведення судово-медичної експертизи ОСОБА_6 .

Дізнавач,представник КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », виклик яких здійснювався у встановленому законом порядку, в судове засідання не з`явилися.

Слідчий суддя, перевіривши додані до клопотання матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження від 26 травня 2021 року, дійшов висновку про задоволення клопотання з таких підстав.

Так, згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Статтею 40 «Лікарська таємниця» Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» передбачено, що медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Відповідно довимог ч.ч.5,7ст.163КПК Українислідчий суддяпостановляє ухвалупро наданнятимчасового доступудо речейі документів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи;самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні;доведе можливістьвикористання якдоказів відомостей,що містятьсяв цихречах ідокументах,та неможливістьіншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зважаючи на те, що вищезазначені медичні документи можуть перебувати у володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, іншим способом довести ці обставини неможливо, а також на можливість використання відомостей, що містяться в цих документах, як доказів в кримінальному провадженні, слідчому необхідно надати тимчасовий доступ до них з правом їх вилучення, оскільки таке вилучення потрібне для досягнення мети доступу.

Керуючись ст. ст. 132, 160, 163, 164 КПК України,

у х в а л и в:

1. Надати дізнавачу сектору дізнання відділення поліції № 4 (м. Рогатин) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю їх вилучення, що знаходяться у володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( АДРЕСА_2 ), а саме: догоспітального клінічного протоколу та інших медичних документів, у яких зазначено тілесні ушкодження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

2. Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

3. Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

4. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу97245818
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —349/745/21

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Рибій М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні