Ухвала
від 26.05.2021 по справі 127/13167/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 127/13167/21

Провадження № 1-кс/127/5922/21

У Х В А Л А

Іменем України

26 травня 2021 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді: ОСОБА_1

секретар судового засідання: ОСОБА_2

розглянувши в судовому засіданні в м. Вінниці в залі суду клопотання заступника начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду на території автозаправної станції «БРСМ-НАФТА», яку використовує ТОВ «Євро Смарт Пауер» (код 42547705) за адресою:Вінницька область, Тульчинський район, с. Кинашів, вул. Першотравнева, 2, які на праві власності належать ТОВ «Юніон-П.М.» (код 39497969), з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відібрання зразків (проб) паливо-мастильних матеріалів із зазначеної АЗС для проведення комісійної комплексної хімічно-товарознавчої криміналістичної експертизи нафтопродуктів на відповідність ДСТУ, в визначенні до певного виду нафтопродуктів та класифікації товару за УКТЗЕД, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32021020000000047 від 19.05.2021, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 204 КК України.

Заступник начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, хоч про час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання слідчого, дійшов висновку про відсутність підстав для його задоволення, з огляду на таке.

Згідно з частиною першою статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до частини четвертої статті 234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Вищенаведена норма свідчить про те, що явка слідчого або прокурора при розгляді клопотання про проведення обшуку є обов`язковою.

Приймаючи до уваги викладене та зважаючи на те, що слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився з невідомих суду причин, а тому слідчий суддя дійшов висновку, що в задоволенні клопотання слід відмовити.

Крім того, як вбачається з матеріалів справи відомості про вчинення кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.05.2021, після чого в межах даного кримінального провадження було вчинено лише дві слідчі дії, а саме: 24.05.2021 допитано свідка ОСОБА_4 та допитано свідка ОСОБА_5 , які у своїх поясненнях зазначили, що тривалий час користуються послугами АЗС «БРСМ» де заправляють свої автомобілі, після чого у них виникли проблеми із роботою двигунів, при цьому вказавши адреси АЗС, послугами яких вони користуються, які розташовані в м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 114-і та м. Вінниця, вул. Немирівське шосе, 203-А.

Разом зтим,слідчий звернувшисьіз клопотаннямпро проведенняогляду зметою відібраннязразків (проб)паливо-мастильнихматеріалів дляпроведення комісійноїкомплексної хімічно-товарознавчоїкриміналістичної експертизинафтопродуктів навідповідність ДСТУ,в визначеннідо певноговиду нафтопродуктівта класифікаціїтовару заУКТЗЕД,просить надатидозвіл напроведення оглядуза адресою: АДРЕСА_1 ,що надумку судує безпідставним за адресою: АДРЕСА_1 , що на думку суду є не обґрунтованим та безпідставним.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання заступника начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обгляду відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення26.05.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу97251671
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —127/13167/21

Ухвала від 26.05.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Гриневич В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні