Ухвала
від 31.05.2021 по справі 910/8328/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, буд. 44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

31.05.2021Справа № 910/8328/21

Суддя Господарського суду міста Києва Морозов С.М., розглянувши

позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

до Фермерського господарства Лада-Сва (01133, м. Київ, бул. Лесі Українки, буд. 30-Б, офіс 14)

про витребування майна з чужого незаконного володіння

ВСТАНОВИВ:

25.05.2021 року до Господарського суду міста Києва звернувся ОСОБА_1 (позивач) із позовною заявою про витребування частки у статному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю Крок-Укрзалізбуд в розмірі 50% статного капіталу, вартість якої становить 14 062,50 грн із незаконного чужого володіння Фермерського господарства Лада-Сва (відповідач) на користь позивача.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що частка в розмірі 50% у статному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю Крок-Укрзалізбуд , отримана відповідачем в результаті вчинення договорів, які визнані недійсними в межах справи №910/12946/19, а тому, має бути повернута позивачу незаконним володільцем - відповідачем.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, матеріали №910/8328/21 передані на розгляд судді Морозову С.М.

В ч. 1 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України визначено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

В абз. 2 ч. 3 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що загальними справами є справи, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно приписів статті 181 Господарського процесуального кодексу України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд дійшов висновку, що вказану справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження, оскільки справа є складною з огляду на наявні в ній матеріали.

На виконання наведених приписів Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у справі та встановити сторонам строки для подання ними документів на підтвердження своєї правової позиції в даному спорі.

Суд зазначає, що заявлене позивачем клопотання про витребування доказів буде розглянуте в підготовчому засіданні.

Окрім того, у зв`язку з перебуванням судді Морозова С.М. у період з 27.10.2020 року по 26.11.2020 року на лікарняному, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі у перший робочий день після виходу з лікарняного.

Керуючись ст. ст. 12, 176-178, 181, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання у справі призначити на 20.07.21 о 12:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-Б, зал судових засідань №5.

4. Викликати у підготовче засідання представників сторін, повноваження яких оформити відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України та надати суду документи, що підтверджують їх повноваження.

5. Попередити сторін, що за представництво в суді без повноважень, відповідно до ст. 400-1 Кримінального кодексу України, настає кримінальна відповідальність, у вигляді накладення штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту на строк до трьох місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

6. Запропонувати відповідачу у строк до п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати відзиви на позовну заяву, надіслати позивачу копію відзивів та доданих до них документів, докази чого надати суду.

7. Попередити відповідача , що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

8. Попередити сторін про наслідки неявки в судове засідання, передбачені ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, а також про обов`язок повідомити суд про причини неявки у разі неприбуття у судове засідання.

9. Запропонувати відповідачу у строк для подачі відзиву на позовну заяву надати суду попередній (орієнтовний) розрахунок сум судових витрат, понесених у зв`язку з розглядом справи.

10. Довести до відома сторін, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд має право стягувати в дохід Державного бюджету України з винної особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за невиконання процесуальних обов`язків, зокрема за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя C.М. Морозов

До відома сторін: ознайомлення з матеріалами справи здійснюється щопонеділка та щочетверга з 14.00 до 16.00 год. у приміщенні Господарського суду міста Києва за наявності завчасно поданого через канцелярію суду клопотання. Коли представник з`явиться до суду для ознайомлення з матеріалами справи, він повинен при собі мати документ, що посвідчує особу та документ, що підтверджує його повноваження (оригінал для огляду та його копію для долучення до матеріалів справи).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5011/.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-потралі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначені в заявці.

Дата ухвалення рішення31.05.2021
Оприлюднено01.06.2021
Номер документу97282722
СудочинствоГосподарське
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —910/8328/21

Рішення від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 16.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 05.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 05.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 20.07.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 31.05.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні