Ухвала
від 31.05.2021 по справі 922/1808/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у

справі про банкрутство

"31" травня 2021 р. Справа № 922/1808/21

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Кононової О.В.

розглянувши матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК "Надія ЛТД", м. Харків про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОП КРОП", м. Харків код ЄДРПОУ 39796536

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "АПК "Надія ЛТД" звернулось до господарського суду Харківської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ Кроп", посилаючись на те, що боржник має заборгованість перед кредитором на суму 4 118 000,00 грн, строк сплати якої настав.

Розглянувши зазначену заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК "Надія ЛТД", судом встановлено, що вона не відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства

Ухвалою суду від 19.05.2021 заяву ТОВ "АПК "Надія ЛТД" про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Топ Кроп" залишено без руху у зв`язку з тим, що заява не містила: документи, які підтверджують викладені в заяві обставини, що є підставою для звернення до суду, перелік документів, що додаються до заяви; доказів оплати судового збору; доказів авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень; доказів надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів; відомостей щодо наявності у позивача (заявника) або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви та підтвердження заявника про те, що ним не подано іншої заяви до цього самого боржника з тим самим предметом та з тих самих підстав. Надано заявникові строк протягом десяти днів з дня вручення ухвали суду усунути вказані недоліки позовної заяви.

26.05.2021 до канцелярії суду від ТОВ "АПК "Надія ЛТД" на виконання вимог ухвали суду від 19.05.2021 надійшла заява про усунення недоліків та долучення до матеріалів справи витребуваних документів, а саме: доказів авансування винагороди арбітражного керуючого, доказів оплати судового збору, доказів відправки боржнику заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Топ Кроп" з усіма додатками до неї, перелік документів, які подані до суду з відповідними документами та документів в підтвердження повноважень представника заявника.

Відповідно до ч. 3 ст. 174 ГПК України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Розглянувши заяву ТОВ "АПК "Надія ЛТД" про усунення недоліків, судом встановлено, що заявник усунув недоліки, що були допущені при подачі заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи, що заявником усунуті недоліки заяви в межах встановленого строку, заява, з урахуванням усунутих заявником недоліків, відповідає вимогам Кодексу України з питань банкрутства, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для прийняття заяви ТОВ "АПК "Надія ЛТД" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ Кроп" до розгляду.

Законом України від 05.06.2020 № 686-ІХ "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства" доповнено Прикінцеві та перехідні положення Кодексу України з процедур банкрутства пунктом 2-1, відповідно до якого встановлено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У разі якщо заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не містить пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією або до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не додано заяви цього арбітражного керуючого про участь у справі, або з підстав, визначених частиною третьою статті 28 цього Кодексу, цього арбітражного керуючого не може бути призначено розпорядником майна або керуючим реструктуризацією, або заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство подано боржником - юридичною особою, призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією здійснюється господарським судом самостійно з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, у порядку, що діяв до дня введення цього Кодексу в дію, шляхом застосування автоматизованої системи.

Враховуючи вказані вище положення Кодексу України з процедур банкрутства, та той факт, що заявником додано до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство заяву арбітражного керуючого Саутенка С.О. на участь у справі, суд дійшов висновку про призначення підготовчого засідання у даній справі без застосування автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення у справі про банкрутство ТОВ "Топ Кроп".

Відповідно до ч. 2 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів.

Керуючись ст.ст. 8, 34, 35, п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву Товариство з обмеженою відповідальністю "АПК "Надія ЛТД" про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

2. Підготовче засідання по справі призначити на "14" червня 2021 р. о(б) 11:00 год. у приміщенні господарського суду Харківської області, зал №104.

3. Зобов`язати ініціюючого кредитора надати суду: додаткові документи в обґрунтування заборгованості (в разі наявності).

4. Зобов`язати боржника у відповідності до ст. 36 Кодексу України з процедур банкрутства до дати проведення підготовчого засідання надати суду відзив на заяву кредитора, в якому викласти заперечення або визнання боргу кредитора, докази, що підтверджують обставини викладені у відзиві на заяву кредитора. До відзиву долучити докази відправлення заявнику копії відзиву, а також довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого відкрито провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника.

У відзиві боржника зазначаються:

- заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників);

- загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати;

- відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків;

- відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити;

- відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею;

- докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності).

- інші відомості, що мають значення для розгляду справи.

Дану ухвалу направити: кредитору, боржнику, арбітражному керуючому Саутенко С.О., ДВС за місцезнаходженням боржника, державному реєстратору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвалу складено та підписано 31.05.2021.

Суддя О. В. Кононова

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення31.05.2021
Оприлюднено02.06.2021
Номер документу97314989
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1808/21

Ухвала від 14.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 03.09.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 03.09.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 25.08.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 28.07.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 28.07.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 21.07.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 21.07.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 14.06.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 31.05.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні