Вирок
від 02.06.2021 по справі 607/18032/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.06.2021 Справа №607/18032/20

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тернополі об`єднане кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020215010000212 від 19 серпня 2020 року відносно :

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Тернополя,українця,громадянина України, з середньою освітою,не працюючого,не одруженого,зареєстрованого заадресою: АДРЕСА_1 ,фактично проживаєпо АДРЕСА_2 ,не судимого,

обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та ч.2 ст. 185 КК України,

за участю: прокурора ОСОБА_4 , обвинуваченого ОСОБА_3 , -

В С Т А Н О В И В :

19 серпня 2020 року, близько 16 години 45 хвилин у ОСОБА_3 , котрий перебував у приміщенні магазину TOB «АТБ-маркет» №1376, що розташований за адресою просп. Степана Бандери, 47, у м. Тернополі, винник злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, 19 серпня 2020 року, близько 16 години 45 хвилин ОСОБА_3 , перебуваючи у приміщенні TOB «АТБ-маркет» №1376, що розташований за адресою просп. Степана Бандери, 47, у м. Тернополі, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає та його дії не будуть помічені сторонніми особами, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та настання суспільно -небезпечних наслідків, діючи умисно, з корисливих мотивів, таємно, шляхом вільного доступу, взяв руками із торгового стелажу, вище зазначеного магазину, дві пляшки лікеру «Jagermeister» ємкістю 0,5л., вартістю по 212,48 гривень кожна, після чого одну із пляшок лікеру «Jagermeister» випадково розбив при спробі заховати у свою сумку, а іншу пляшку лікеру «Jagermeister» ємкістю 0,5л., заховав у сумку, яку мав при собі.

Крім того, 03 листопада 2020 року, близько 15:31 год. у ОСОБА_3 , який перебував у приміщенні магазину «Рукавичка», за адресою вул. Миру, буд. 7, м. Тернопіль, виник злочинний умисел спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_3 , 03 листопада 2020 року, близько 15 години 31 хвилини, перебуваючи у приміщенні магазину «Рукавичка», за адресою вул. Миру, буд. 7, м. Тернопіль, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає та його дії не будуть помічені сторонніми особами, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та, настання суспільно - небезпечних наслідків, шляхом вільного доступу, таємно, повторно, з корисливих мотивів, взяв рукою із торгового стелажу згаданого магазину одну пляшку лікеру торгової марки «Jagermeister» ємністю 0.5 л, вартістю 381 гривень 87 копійок, що належить юридичній особі Товариству з обмеженою відповідальністю Торгівельно - виробнича компанія «Львівхолод», заховав його у куртку в яку був одягнений та попрямував до виходу із приміщення зазначеного магазину.

В подальшому ОСОБА_3 , не маючи наміру розрахуватись на касі за одну пляшку лікеру «Jagermeister» ємністю 0.5 л., яку перед цим заховав у куртку, в яку був одягнений, пройшов повз касу не оплативши за вказаний товар та близько 15 години 31 хвилини покинув приміщення магазину «Рукавичка», за адресою вул. Миру, буд. 7, м. Тернопіль, чим спричинив юридичній особі Товариству з обмеженою відповідальністю Торгівельно-виробнича компанія «Львівхолод» матеріальну шкоду в розмірі 381 гривень 87 копійок.

Крім того, 14 листопада 2020 року, близько 15:50 год. у ОСОБА_3 , який перебував у приміщенні магазину «Сільпо», за адресою вул. Текстильна, 28Ч, що у м. Тернопіль, виник злочинний умисел спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_3 , 03 листопада 2020 року, близько 15 години 54 хвилини, перебуваючи у приміщенні магазину ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою вул. Текстильна, 28Ч, що у м. Тернопіль, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає та його дії не будуть помічені сторонніми особами, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та настання суспільно - небезпечних наслідків, шляхом вільного доступу, таємно, повторно, з корисливих мотивів, взяв із торгового стелажу згаданого магазину дві банки ікри червоної лососевої зернистої торгівельної марки «Спецпосол» у жерстяній банці, масою нетто 275 г вартістю 504,63 грн. кожна та дві банки ікри червоної лососевої зернистої торгівельної марки «Спецпосол» у жерстяній банці, масою нетто 120 г вартістю 216,3 грн. кожна, що належить юридичній особі Товариству з обмеженою відповідальністю «СІЛЬПО-ФУД» (код ЄРДПОУ 40720198), заховав їх у куртку, в яку був одягнений та попрямував до виходу із приміщення зазначеного магазину.

В подальшому ОСОБА_3 , не розрахувавшись на касі за чотири банки ікри лососевої, які перед цим заховав у куртку, в яку був одягнений, покинув приміщення магазину «Сільпо», за адресою вул. Текстильна, 28Ч, що у м. Тернопіль, чим спричинив юридичній особі Товариству з обмеженою відповідальністю «СІЛЬПО-ФУД» (код ЄРДПОУ 40720198) матеріальну шкоду в розмірі 1441 гривень 86 копійок.

Крім того, 29 листопада 2020 року, близько 13 години 40 хвилини, у ОСОБА_3 , який перебував у приміщенні магазину «АТБ», який знаходиться за адресою: вул. Живова, буд. 9, м. Тернопіль, виник злочинний умисел спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_3 , 29 листопада 2020 року, близько 13 години 40 хвилини, перебуваючи у приміщенні магазину «АТБ», який знаходиться за адресою: вул. Живова, буд. 9, м. Тернопіль, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає та його дії не будуть помічені сторонніми особами, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та настання суспільно - небезпечних наслідків, шляхом вільного доступу, таємно, повторно, з корисливих мотивів, власноруч взяв із торгового стелажу згаданого магазину одну пляшку лікеру бренду Sheridan's, ємністю 0.5 л, вартістю 569 гривень, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ-МАРКЕТ», заховав його у куртку в яку був одягнений та попрямував до виходу із приміщення зазначеного магазину.

В подальшому ОСОБА_3 , не розрахувавшись на касі за вищевказаний товар, покинув приміщення магазину «АТБ», який знаходиться за адресою: вул. Живова, буд. 9, м. Тернопіль, чим спричинив Товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ-МАРКЕТ» майнову шкоду в розмірі 569 гривень.

Крім того, 10 грудня 2020 року, близько 21 години 22 хвилини, у ОСОБА_3 , який перебував у приміщенні магазину «Сім-23» № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою: проспект Ст. Бандери, буд. 76, м. Тернопіль, виник злочинний умисел спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_3 , 10 грудня 2020 року, близько 21 години 22 хвилини, перебуваючи у приміщенні магазину «Сім-23» № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою: проспект Ст. Бандери, буд. 76, м. Тернопіль, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає та його дії не будуть помічені сторонніми особами, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та настання суспільно - небезпечних наслідків, шляхом вільного доступу, таємно, повторно, з корисливих мотивів, власноруч взяв із торгового стелажу згаданого магазину одну пляшку віскі торговельної марки «Ballantine's» Finest, ємністю 0.5 л, вартістю 368 гривень, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Клевер Сторс», заховав його у куртку в яку був одягнений та попрямував до виходу із приміщення зазначеного магазину.

В подальшому ОСОБА_3 , не розрахувавшись на касі за вищевказаний товар, покинув приміщення магазину «Сім-23» № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою: проспект Ст. Бандери, буд. 76, м. Тернопіль, чим спричинив Товариству з обмеженою відповідальністю «Клевер Сторс» майнову шкоду в розмірі 368 гривень.

Крім того, 11 грудня 2020 року, близько 11 години 34 хвилини, у ОСОБА_3 , який перебував у приміщенні магазину «Сім-23» № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою: проспект Ст. Бандери, буд. 76, м. Тернопіль, виник злочинний умисел спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_3 , 11 грудня 2020 року, близько 11 години 34 хвилини, перебуваючи у приміщенні магазину «Сім-23» № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою: проспект Ст. Бандери, буд. 76, м. Тернопіль, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає та його дії не будуть помічені сторонніми особами, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та настання суспільно - небезпечних наслідків, шляхом вільного доступу, таємно, повторно, з корисливих мотивів, власноруч взяв із торгового стелажу згаданого магазину одну пляшку лікеру бренду Sheridan's, ємністю 0.5 л, вартістю 569 гривень, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Клевер Сторс», заховав його у куртку в яку був одягнений та попрямував до виходу із приміщення зазначеного магазину.

В подальшому ОСОБА_3 , не розрахувавшись на касі за вищевказаний товар, покинув приміщення магазину «Сім-23» № НОМЕР_1 , який знаходиться за адресою: проспект Ст. Бандери, буд. 76, м. Тернопіль, чим спричинив Товариству з обмеженою відповідальністю «Клевер Сторс» майнову шкоду в розмірі 569 гривень.

Крім того, 08 грудня 2020 року, близько 13:55 год. у ОСОБА_3 , який перебував у приміщенні магазину «Продлюкс», за адресою вул. Київська, 10Д, що у м. Тернопіль, де підприємницьку діяльність здійснює TOB «Продлюкс плюс» (код ЄРДПОУ 38303253) виник злочинний умисел спрямований на повторне, таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_3 , 08 грудня 2020 року, близько 13 години 55 хвилини, перебуваючи у приміщенні магазину Продлюкс», за адресою вул. Київська, буд. 10Д, що у м. Тернопіль, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає та його дії не будуть помічені сторонніми особами, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та настання суспільно - небезпечних наслідків, шляхом вільного доступу, таємно, повторно, з корисливих мотивів, взяв із торгових стелажів згаданого магазину пляшку коньяку торгівельної марки «Старий Кахеті», 5 зірок, об`ємом 0,5 л. вартістю 217,43 грн., одну плитку шоколаду торгівельної марки «Milka» Wholenut з молочною і карамельною начинкою та цілим лісовим горіхом, масою нетто 300 г. вартістю 96,86 грн., та дві плитки шоколаду торгівельної марки «Milka» з начинкою зі смаком ванілі та шматочками печива «Oreo», масою нетто 300 г., вартістю 89,96 грн. кожна, що належить юридичній особі Товариству з обмеженою відповідальністю «Продлюкс плюс» (код ЄРДПОУ 38303253), заховав їх у куртку, в яку був одягнений, та попрямував до виходу із приміщення зазначеного магазину.

В подальшому ОСОБА_3 , не маючи намір оплатити грошові кошти за шоколадки та коньяк, які заховав у куртку, в яку був одягнений, пройшов повз каси та покинув приміщення магазину «Продлюкс», за адресою вул. Київська, буд. 10Д, що у м. Тернопіль, чим спричинив юридичній особі Товариству з обмеженою відповідальністю «Продлюкс плюс» (код ЄРДПОУ 38303253) матеріальну шкоду в розмірі 494,21 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 вину у скоєнні вищеописаних кримінальних правопорушень визнав в повному обсязі. Повідомив про те, що обставини, які описані в обвинувальних актах відповідають дійсності.

Він дійсно скоював вказані в обвинувачені крадіжки.

На даний час відшкодував потерпілим завдані збитки.

У скоєному щиро розкаюється.

Обіцяє в майбутньому не вчиняти подібного.

Представник потерпілого ТОВ «АТБ-Маркет» ОСОБА_5 подав до суду заяву, в якій просив розгляд справи проводити без його присутності, зазначив про те, що матеріальних претензій до обвинуваченого немає у зв`язку з відшкодуванням завданих збитків під час досудового розслідування, міру покарання просив визначити на власний розсуд згідно чинного законодавства.

Представник потерпілого ТОВ «Сільпо-фуд» ОСОБА_6 подав до суду заяву, в якій просив судове засідання у кримінальному провадженні проводити без його участі, зазначив про те, що шкода заподіяна ТОВ «Сільпо-фуд» в розмірі 1441 грн. обвинуваченим ОСОБА_3 відшкодована у повному обсязі, претензій до обвинуваченого немає.

Представник потерпілого ТОВ «Клевер Сторс» ОСОБА_7 подав до суду заяву, в якій зазначив про те, що шкода заподіяна ТОВ «Клевер Сторс» обвинуваченим ОСОБА_3 відшкодована у повному обсязі, претензій до обвинуваченого немає.

Представник ТЗОВ «Львівхолод» ОСОБА_8 подав до суду заяву, в якій зазначив про те, що шкода заподіяна ТЗОВ «Львівхолод обвинуваченим ОСОБА_3 відшкодована у повному обсязі, претензій до обвинуваченого немає

Представник потерпілого ТОВ «Продлюкс плюс» ОСОБА_9 подав до суду заяву, в якій просив судове засідання у кримінальному провадженні проводити без його участі, зазначив про те, що шкода заподіяна ТОВ «Продлюкс плюс» обвинуваченим ОСОБА_3 відшкодована у повному обсязі, претензій до обвинуваченого немає.

Обвинувачений ОСОБА_3 , визнавши свою винність у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 185, ч.2 ст. 185 КК України, за обставин, викладених у обвинувальних актах, повністю погодився зі всіма зібраними в процесі досудового розслідування доказами, що її підтверджують, відмовився від їх дослідження під час судового розгляду.

Суд, з`ясувавши думку учасників судового розгляду щодо визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню та порядку їх дослідження, згідно ч. 3ст. 349 КПК Українивизнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин кримінального провадження, які ніким не оспорюються, з`ясувавши при цьому, чи правильно розуміють обвинувачений та інші учасники судового провадження зміст цих обставин, чи немає сумнівів у добровільності та істинності їх позиції, а також роз`яснив їм, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини у апеляційному порядку.

Таким чином, суд приходить до переконання про доведеність винуватості ОСОБА_3 у вчиненні кримінальних правопорушень та кваліфікує його дії за:

- ч.1 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка) (епізод від 19 серпня 2020 року);

- ч.2 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно (епізоди від 03 та 14, 29 листопада, 08 та 10, 11 грудня 2020 року).

При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_3 суд відповідно до вимог ст.ст. 50, 65 КК України, враховує ступінь тяжкості, характер та наслідки вчинених злочинів, особу винного, зокрема те, що він раніше не судимий, конкретні обставини справи, а тому, суд вважає, що обвинуваченому ОСОБА_3 слід призначити покарання в межах санкції статті обвинувачення у виді позбавлення волі.

Разом з тим, суд вважає за можливе звільнити обвинуваченого ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк, оскільки виправлення останнього можливе без відбування покарання.

Приймаючи рішення про звільнення обвинуваченого ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням, з встановленням йому іспитового строку, у порядку визначеному ст. 75 КК України, суд взяв до уваги те, що обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся у вчиненому, добровільно відшкодував завдані збитки, що є обставинами, котрі пом`якшують покарання, а також відсутність обставин, які обтяжують покарання.

Водночас, суд, вважає, що з метою забезпечення належної поведінки ОСОБА_3 в період дії іспитового строку, відповідно до ст. 76 КК України, на нього слід покласти обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Окрім того,заявлений представникомпотерпілого ТОВ«АТБ-Маркет» ОСОБА_5 до обвинуваченого ОСОБА_3 , цивільний позов,слід залишитибез розгляду, з причини добровільного відшкодування заподіяної шкоди.

Також,заявлений представникомпотерпілого ТОВ«Клевер Сторс» ОСОБА_10 до обвинуваченого ОСОБА_3 цивільний позов, слід залишити без розгляду, з причини добровільного відшкодування заподіяної шкоди.

Окрім того, у кримінальному провадженні є процесуальні витрати за проведення товарознавчих експертиз, які суд вважає слід стягнути з обвинуваченого ОСОБА_3 в користь держави, оскільки вони виникли у зв`язку із проведенням експертиз в межах даного кримінального провадження.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.373, 374 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.185, ч. 2 ст.185 ККУкраїни та призначити йому за даними кримінальними правопорушеннями покарання:

- за ч.1 ст.185 КК України у виді штрафу в розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що відповідає 17000 (сімнадцять тисяч ) грн.;

- за ч. 2 ст.185КК України - у виді 1 (одного) року позбавлення волі.

У відповідності до ч.1 ст.70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, ОСОБА_3 призначити покарання у виді 1 (одного) року позбавлення волі.

Відповідно до ст. 75 КК України, звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому 1 (один) рік іспитового строку.

Зобов`язати ОСОБА_3 , відповідно до ст. 76 КК України, в період дії іспитового строку періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Процесуальні витрати за проведення товарознавчих експертиз на загальну суму 5557 (п`ять тисяч п`ятсот п`ятдесят сім) грн. 14 (чотирнадцять) коп. стягнути з ОСОБА_3 в користь держави.

Апеляція на вирок може бути подана до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копії вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору. Інші учасники судового провадження мають право отримати копію вироку в суді.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97345145
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/18032/20

Ухвала від 23.08.2022

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Іванюк І. Д.

Вирок від 02.06.2021

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Гуменний П. П.

Ухвала від 02.06.2021

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Гуменний П. П.

Ухвала від 16.12.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Гуменний П. П.

Ухвала від 08.12.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Гуменний П. П.

Ухвала від 27.10.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

ГУМЕННИЙ П. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні