Ухвала
від 27.05.2021 по справі 757/28177/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/28177/21-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 травня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

при секретарі судових засідань ОСОБА_2

за участю сторін кримінального провадження:

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві судове провадження за клопотанням слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42018000000002080,

В С Т А Н О В И В :

27.05.2021 у провадження слідчого судді ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42018000000002080.

Клопотання обґрунтовано тим, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке 23.08.2018 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 42018000000002080, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 321-1, ч. 3 ст. 212 ч. 3, ч. 3 ст. 3211, ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 229 КК України.

27.05.2020 строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва був продовжений строк на 12 місяців, тобто до 31.05.2021 року.

Під час здійснення досудового розслідування, було проведено наступні слідчі (розшукові) дії, зокрема:

- проведено санкціоновані обшуки в рамках вказаного кримінального провадження за адресами проживання фігурантів їх родичів, а також офісних приміщень, які використовувались останніми для зберігання фальсифікованих лікарських препаратів, виявлено та вилучено ряд лікарських препаратів проти онко та гепатитних захворювань, зокрема таких як: Весаноид /Vesanoid, «Гратеціано» Софосбувір 400 мг, «Daclavirocyrl» 60 mg, «Daclavirocyrl» Daclatasvir 60 mg, «Daktavira», Daclatasvir 60 mg, «Dehydro sanol tri. 10 mg/20mg dragees, «Zoldria», «Сlaversal» 500 mg, «Super Manfarce», «Votrient», «Tenvir», «Opdivo», «Maviret 100mg/40 mg, «Keytruda», 25, 50 mg, та інших.

- по вилученим в ході проведення обшуків лікарським засобам, призначені комплексні судові експертизи (судово-технічна експертиза документів та судова експертиза матеріалів, речовин та виробів, експертизи у сфері інтелектуальної власності), висновки судових експертів за результатами їх проведення долучені до матеріалів кримінального провадження;

- проведено огляд вилучених у ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 мобільних телефонів;

- повідомлено про підозру ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , громадянина Азербайджану - ОСОБА_12 , громадянину Індії ОСОБА_13 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 321-1, ч. 3 ст. 229, ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 209, та матеріали кримінального провадження відділені в окреме провадження;

- розсекречено та долучено до матеріалів кримінального провадження протоколи за результатами проведених негласних слідчих (розшукових) дій;

- вилучено фінансово-господарську документацію щодо взаємовідносин ТОВ «Фармадіс», ПрАТ «Медфарком-Центр» з ТОВ «Рош Україна» та з компанією «Ф. Хоффман-Ля Рош Лтд»;

- допитано в якості свідків ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24

- ініційовано проведення та долучено до матеріалів кримінального провадження результати перевірок відділом контролю за цінами на фармацевтичному ринку та ринках товарів Держпродспоживслужби дотримання «Бізнес центр Фармація», ПрАТ «Медфарком-центр», ТОВ «РОШ Україна» вимог законодавства про ціни і ціноутворення ;

- призначено комплексна судова експертиза по вилученому під час проведення обшуку у ОСОБА_5 медичному препарату «Yervoy 5», яка на даний час знаходиться на виконанні судових експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз;

- долучено до матеріалів кримінального провадження висновок судово-економічної експертизи № СЕ-19-20/19645-УК від 15.02.2021, відповідно до якого підтверджується завдання збитків державному бюджету в розмірі 3 058 213, 96 грн.

- проведено ряд інших необхідних слідчих дій.

Під час здійснення досудового розслідування, було проведено великий обсяг слідчих (розшукових) дій, зокрема: проведено ряд обшуків за місцем проживання фігурантів їх родичів та офісних приміщень в яких останні зберігали та звідки збували вказані лікарські засоби, в ході чого вилучено докази їх злочинної діяльності. Призначено та долучено до матеріалів провадження висновки судових експертиз. Особам, що причетні до інкримінованих кримінальних правопорушень повідомлено про підозру у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів вчинених у складі злочинної організації.

Однак на даний час, для прийняття законного рішення у кримінальному провадженні необхідно провести ще значний обсяг слідчий дій, зокрема долучити висновки судово-економічних експертиз які перебувають на виконанні судових експертів ДНДЕКЦ МВС України, за результатами яких необхідно допитати службових осіб закладів охорони здоровя України, ТОВ «Рош Україна», ТОВ «БаДМ», ТОВ «Бізнес Центр Фармація», ПрАТ «Альба Україна», ТОВ «Фармадіс», ПрАТ «Медфарком-Центр», повідомити причетним до вчинення кримінадьних правопорушень особам повідомлення про підозру та виконати вимоги ст. 290 КПК України.

Згідно з нормою ч. 4 ст. 107 КПК України, здійснювалась фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів.

У судовому засідання слідчий клопотання підтримав з викладених підстав та просив продовжити строк досудового розслідування, з метою здійснення повного та всебічного досудового розслідування даного кримінального провадження.

Вивчивши клопотання, заслухавши обґрунтування представника сторони обвинувачення, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінивши кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення, приходить до наступного висновку.

Завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Згідно ч.1 ст. 28 КПК України, під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки.

Відповідно до статті 219 КПК України строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить:

1) шість місяців - у кримінальному провадженні щодо кримінального проступку;

2) дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості;

3) вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до статті 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 295-1 КПК України у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Судовим розглядом встановлено, що , що приблизно у 2016 році на території міста Києва громадянами України ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 та ОСОБА_9 створено стійке ієрархічне об`єднання злочинну організацію, в яку в продовж 2016-2019 років входили: громадяни України ОСОБА_25 , ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , ОСОБА_11 , громадянин Азербайджану ОСОБА_12 , громадяни Індії ОСОБА_13 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , та інші невстановлені слідством особи.

Так, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_9 діючи з корисливих мотивів, з метою власного незаконного збагачення, усвідомлюючи про кримінальну караність злочинів у сфері незаконного виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту, збуту завідомо фальсифікованих лікарських засобів, з метою отримання надприбутків від їх збуту, протягом 2016 року, реалізуючи злочинний умисел, направлений на створення стійкого ієрархічного об`єднання, члени якого або структурні частини якого за попередньою змовою зорганізувалися для спільної діяльності з метою безпосереднього вчинення тяжких або особливо тяжких злочинів учасниками цієї організації, керівництва та координації злочинної діяльності інших осіб, а також забезпечення функціонування як самої злочинної організації, так і інших злочинних груп, створили злочинну організацію.

До даної злочинної організації увійшли, крім ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_9 , громадяни України ОСОБА_7 , ОСОБА_11 , громадянин Азербайджану ОСОБА_12 , громадяни Республіки Індія ОСОБА_28 , ОСОБА_13 та інші невстановлені на теперішній час особи.

Водночас до злочинної організації також входили особи, що постійно проживають на території Туреччини, Російської Федерації та Індії, і які здійснювали керування окремими напрямками злочинної діяльності, за дорученням керівників злочинної організації, на території вказаних держав, пов`язаної зі збутом фальсифікованих лікарських засобів, а також придбанням засобів для їх виготовлення.

Метою діяльності даної злочинної організації, окрім організації незаконного виготовлення та збуту фальсифікованих лікарських препаратів, є також легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Протягом 2016-2019 років ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_9 , використовуючи мережу Інтернет, замовляли у підприємств, що спеціалізуються на виготовленні друкованої продукції, розробку проектів та виготовлення наліпок, картонних коробок, бирок та інших компонентів необхідних для виготовлення фальсифікованих лікарських засобів, а також здійснювали придбання за допомогою мережі Інтернет у суб`єктів господарської діяльності та фізичних осіб в Україні та Китаї порожніх скляних та пластикових пляшок за зовнішніми ознаками схожими на оригінальну тару лікарських засобів, а також, придбання іншого необхідного устаткування.

Поряд з цим, для доставки покупцям фальсифікованих лікарських засобів територією України та поза її межами ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_9 із грошових коштів отриманих від незаконної діяльності забезпечили функціонування розгалуженої мережі кур`єрів, до яких входили ОСОБА_29 , ОСОБА_30 та інші невстановлені слідством особам.

Крім того, ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , протягом 2016-2019 років купували необхідні компоненти для виготовлення фальсифікованих лікарських засобів, а саме: порожні скляні та пластикові банки, металеві та гумові кришки для закупорки пляшок, а також необхідне устаткування за допомогою якого здійснювалось запечатування банок та нанесення відповідного маркування на коробки та плашки із фальсифікованими лікарськими засобами.

Загалом у період часу з 2018 по 31.05.2019 ОСОБА_5 спільно із ОСОБА_6 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_7 , громадянином Азербайджану ОСОБА_31 , громадянином Індії ОСОБА_13 здійснено виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів проти онко та гепатитних захворювань у особливо великих розмірах.

Проведеними санкціонованими обшуками в рамках вказаного кримінального провадження за адресами проживання фігурантів їх родичів, а також офісних приміщень, які використовувались останніми для зберігання фальсифікованих лікарських препаратів, виявлено та вилучено ряд лікарських препаратів проти онко та гепатитних захворювань, зокрема таких як: Весаноид /Vesanoid, «Гратеціано» Софосбувір 400 мг, «Daclavirocyrl» 60 mg, «Daclavirocyrl» Daclatasvir 60 mg, «Daktavira», Daclatasvir 60 mg, «Dehydro sanol tri. 10 mg/20mg dragees, «Zoldria», «Сlaversal» 500 mg, «Super Manfarce», «Votrient», «Tenvir», «Opdivo», «Maviret 100mg/40 mg, «Keytruda», 25, 50 mg, та інших.

Так в ході проведення досудового розслідування відносно підозрюваних, а саме: ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , громадянина Азербайджану - ОСОБА_12 , громадянина Індії ОСОБА_13 , матеріали кримінального провадження відділені в окреме провадження, з ознаками складу злочинів, передбачених ст. ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 321-1, ч. 3 ст. 229, ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 209.

Наразі в рамках кримінального провадження № 42018000000002080 назначено на підставі ухвал слідчих суддів Печерського районного суду м. Києва по лікарським засобам, що були вилучені під час проведення обшуків комплексні судові експертизи (судово-технічна експертиза документів та судова експертиза матеріалів, речовин та виробів), експертизи у сфері інтелектуальної власності), проведення яких доручено експертам Київського НДІСЕ,

Крім цього в межах досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що службові особи закладів охорони здоров`я України, ТОВ «Рош Україна», ТОВ «БаДМ», ТОВ «Бізнес Центр Фармація», ПрАТ «Альба Україна», ТОВ «Фармадіс», ПрАТ «Медфарком-Центр» та інших суб`єктів господарювання, за попередньою змовою між собою, створили тіньову схему з метою заволодіння бюджетними коштами під час проведення державних та публічних закупівель лікарських засобів за значно завищеними цінами.

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що з 2011 року імпорт на територію України лікарських засобів виробництва компанії «Ф. Хоффман-Ля Рош Лтд» (Швейцарія) здійснює ТОВ «Рош Україна» (код ЄДРПОУ 36691549), що зареєстроване за адресою: м. Київ вул. П.Сагайдачного, 33, на підставі договору купівлі-продажу фармацевтичної рецептурної продукції №PS-01-08/11 від 01.08.2011. Згідно умов вказаного договору та додатків до нього, за продаж своєї продукції на території України, компанія «Ф. Хоффман-Ля Рош Лтд» надає ТОВ «Рош Україна» бонуси (у формі безповоротної фінансової допомоги), що становлять 25 % вартості продукції, яка придбана ТОВ «Рош Україна» за календарний місяць. За матеріалами справи підтверджено щорічне постійне отримання таких бонусів, згідно двосторонніх підписаних «Актів про знижку».

ТОВ «Рош Україна» уклало типові договори купівлі продажу лікарських засобів з дистриб`юторами - ТОВ «БаДМ», ТОВ «Бізнес Центр Фармація», ПрАТ «Альба Україна», ТОВ «Фармадіс», ПрАТ «Медфарком-Центр», які також містять систему контролю за виконанням дистриб`юторами відповідних умов цих договорів та систему відповідних стимулів, зокрема надання бонусів за продажі певних препаратів за державні кошти, у формі безповоротної фінансової допомоги у розмірі 5%, 12%, 15%, 95% від загальної вартості проданої продукції за державні кошти. Також договорами передбачено, що бонуси можуть надаватися виключно після надання підтверджуючої документації про продаж за державні кошти. Згідно бухгалтерського обліку ТОВ «Рош Україна» бонуси надані в адресу дистриб`юторів обліковуються, як знижка від загальної вартості придбаних препаратів. У ході проведення обшуків на підприємствах дистриб`юторах та тимчасового доступу до речей та документів у ТОВ «Рош Україна», зазначені підтверджуючі документи, що свідчать про виплату бонусів вилучені та перебувають у органі досудового розслідування.

Встановлено, що лікарські засоби виробництва компанії «Ф. Хоффман-Ля Рош Лтд», які реалізуються дистриб`юторами на території України, у т.ч. за бюджетні кошти, входять до переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади та установи охорони здоров`я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів і на які встановлюється граничні постачальницько-збутові надбавки не вище ніж 10 % оптово-відпускної ціни та граничні торгівельні (роздрібні) надбавки не вище ніж 10 % закупівельної ціни.

Таким чином, створена схема надання бонусів (знижок) у вигляді безповоротної фінансової допомоги не спрямована на зниження номінальної вартості лікарських засобів виробництва компанії «Ф. Хоффман-Ля Рош Лтд», відповідно до якої буде розраховуватись ціна перепродажу, призвела до необґрунтованого збільшення цін на ринку, які в кінцевому результаті сплачує споживач (держава), особливо в умовах існування державного регулювання цін шляхом застосування граничних рівнів торгівельної надбавки. Бонуси у формі безповоротної фінансової допомоги, які ТОВ «Рош Україна» надавало дистриб`юторам, не зменшували вартості лікарських засобів, які були реалізовані останніми через продажі за кошти державного бюджету, а були додатковим прибутком дистриб`ютора.

Реалізація зазначеної схеми ТОВ «Рош Україна» за попередньою змовою з дистриб`юторами ТОВ «БаДМ», ТОВ «Бізнес Центр Фармація», ПрАТ «Альба Україна», ТОВ «Фармадіс», ПрАТ «Медфарком-Центр», шляхом підміни реальної ціни номінальною на лікарські засоби, тобто ціни з урахуванням бонусів (знижок) наданих компанією «Ф. Хоффман-Ля Рош Лтд» для ТОВ «Рош Україна» та в подальшому до дистриб`юторів, призвела до непрозорого механізму, спотворення ціноутворення на ринках лікарських засобів виробництва компанії «Ф. Хоффман-Ля Рош Лтд» та заволодіння коштами споживачів, в тому числі і держави, так як отримані дистриб`юторами бонуси за реалізацію лікарських засобів за бюджетні кошти, фактично є знижками на придбані препарати, при врахуванні яких змінюється ціна лікарських засобів та у кінцевому розрахунку може призводити до перевищення граничних постачальницько-збутових надбавок.

Відповідно до вимог ст. 12 КК України злочини, передбачені ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 321-1, ч. 3 ст. 212 ч. 3, ч. 3 ст. 3211, ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 229 КК України, за ознаками яких здійснюється досудове розслідування, відносяться до тяжких та особливо тяжких злочинів.

При розгляді даного клопотання слідчий суддя приймає до уваги ч. 4 ст. 295-1 КПК України, якою законодавець передбачив, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про продовження строку досудового розслідування до повідомлення особі про підозру у разі його протиправності та необґрунтованості.

У відповідності до стандарту доказування «поза розумним сумнівом» (рішення у справі «Ірландія проти Сполученого Королівства»), який застосовується при оцінці доказів, докази можуть «випливати зі співіснування достатньо переконливих, чітких і узгоджених між собою висновків чи схожих неспростовних презумпцій факту» (рішення у справі «Коробов проти України»).

Конституційний Суд України в рішенні у справі про розгляд судом окремих постанов слідчого від 30 січня 2003 року вказав, що поняття «розумний строк досудового слідства» є оціночним, тобто таким, що визначається у кожному конкретному випадку з огляду на сукупність усіх обставин вчинення і розслідування злочину (злочинів). Визначення розумного строку досудового слідства залежить від багатьох факторів, включаючи обсяг і складність справи, кількість слідчих дій, число потерпілих та свідків, необхідність проведення експертиз та отримання висновків тощо. Обов`язковість урахування цілого ряду конкретних обставин справи при визначенні розумності строку зумовила також необхідність вироблення Європейським судом переліку взаємопов`язаних критеріїв. Згідно з практикою Європейського суду розумність тривалості провадження повинна визначатись з урахуванням відповідних обставин справи та з огляду на такі критерії, як, зокрема, складність справи, поведінка заявника, а також органів влади, пов`язаних зі справою (рішення у справах «Пелісьє і Сассі проти Франції» та «Філіс проти Греції»).

Слідчим суддею встановлено, що кримінальне провадження триває, досудове розслідування не завершено, проте, на даний час необхідно провести ряд слідчих (розшукових) дій.

Слідчий вказує, що проведення вказаних процесуальних дій, а також завершення вже розпочатих процесуальних дій, потребує додаткового часу, оскільки завершити їх раніше не представлялося за можливе оскільки є необхідність у отриманні висновку судово-економічної експертизи; допитати свідків кримінального правопорушення;провести аналіз вилученої в операторів мобільного зв`язку інформації;виконати інші слідчі (розшукові) та процесуальні дії, необхідність у яких виникне під час досудового розслідування.

Крім того, слідчий суддя приймає до уваги п. 42 рішення Європейського Суду з прав людини від 13.01.2011 р. у справі «Михалкова та інші проти України» в якому зазначено, що розслідування має бути ретельним, безстороннім і сумлінним. Розслідування повинне забезпечити встановлення винних осіб та їх покарання. Органи державної влади повинні вжити всіх заходів для отримання всіх наявних доказів, які мають відношення до події, показань очевидців, доказів експертиз. Будь-які недоліки у розслідуванні, які підривають його здатність встановити відповідальну особу, створюють ризик недодержання такого стандарту.

За викладених обставин, слідчий суддя приходить до висновку, що дії сторони обвинувачення при здійсненні досудового розслідування кримінального провадження спрямовані на забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура, що відповідає завданню кримінального провадження.

При вирішенні питання щодо продовження строку досудового розслідування кримінального провадження, слідчий суддя враховує складність провадження, та виходить з того, що зазначені у клопотанні обставини мають місце та підтверджуються на цьому етапі розслідування достатньою сукупністю даних, які приведені у клопотанні слідчого та доданих матеріалах та з того, що слідчий суддя на даному етапі провадженні не вправі вирішувати питання, які повинен вирішувати суд під час розгляду кримінального провадження по суті, зокрема не вправі оцінювати докази з точки зору їх достатності і допустимості, що як наслідок свідчить про наявну об`єктивну необхідність у продовженні строку досудового розслідування (рішення у справі «Джон Мюррей проти Сполученого Королівства» від 28 жовтня 1994 року, «Фокс, Кемпбелл і Гартлі проти Сполученого Королівства» від 30 серпня 1990 року).

Разом з цим, на думку слідчого судді досудове розслідування триває досить тривалий час, тому строк у три місяці буде достатнім для проведення всіх процесуальних дій, які хоче провести орган досудового розслідування.

Відтак, клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 2, 22, 28, 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити частково.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42018000000002080 до трьох місяців, тобто до 31.08.2021.

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.05.2021
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —757/28177/21-к

Ухвала від 27.05.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні