Ухвала
від 03.06.2021 по справі 369/9513/19
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/9513/19

Провадження №2-п/369/51/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.06.2021 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Дубас Т.В.,

при секретарі Мазурик Д.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Києва заяву представника відповідача Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 - адвоката Габрєва Віталія Валерійовича про перегляд заочного рішення суду від 11 серпня 2020 року по цивільній справі за позовомОСОБА_2 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , третя особа: Підприємство Роман Міжнародної ліги українських інвалідів-інтелектуалів Софія про відшкодування шкоди, стягнення додаткових витрат, стягнення неотриманої вигоди та стягнення моральної шкоди , -

в с т а н о в и в:

Заочним рішенням Києво-Святошинського районного суду Київської області від 11 серпня 2020 р. позов було задоволено частково.

В своїй заяві про перегляд заочного рішення представник відповідача просив суд: переглянути вказане заочне рішення і скасувати його, оскільки судом було розглянуто справу у відсутність сторони відповідача Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , у зв`язку з тим, що він про наявність судового рішення від 11 серпня 2020 року дізнався лише 23 лютого 2021 року, в приміщенні суду, яке йому тоді було і вручено.

Він не отримував жодних повісток про дату слухання справи, також не отримував ухвалу про відкриття провадження, позовну заяву з додатками, у зв`язку з чим призвело до того, що він був необізнаний про існування даного судового провадження.

В судове засідання учасники процесу не з`явилася. Про день, час та місце слухання справи повідомлені належним чином. Причини неявки суду не відомі.

У зв`язку з неявкою сторін в силу ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

У відповідності до ч. 5 ст. 268 ЦПК України датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Суд, дослідивши матеріали зазначеної цивільної справи, вважає, що заява про перегляд заочного рішення підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності з п. 3), 4) ч. 1 ст. 285 ЦПК України та ст. 288 ЦПК України підставами для скасування заочного рішення є сукупність таких обставин: поважність причин неявки в судове засідання; поважність причин, що перешкоджали повідомити про це суд та подати відзив на позов; наявність доказів, що мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Згідно з п. 1) ч. 3 ст. 287 ЦПК України у разі відсутності зазначених вище підстав суд може своєю ухвалою залишити заяву про перегляд заочного рішення без задоволення.

Звертаючись до суду з вказаною заявою про перегляд заочного рішення, заявник зазначив, що про ухвалення заочного рішення суду він не знав, повістки про дату судового засідання не отримував.

Згідно п.2) ч. 3 ст. 287 ЦПК України у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного провадження.

З урахуванням викладеного, суд вважає, що є всі підстави для скасування заочного рішення суду та призначення справи до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 259 , 268 , 284 , 287 , 288 ЦПК України , суд, -

п о с т а н о в и в:

Заяву задовольнити.

Заочне рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 11 серпня 2020 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , третя особа: Підприємство Роман Міжнародної ліги українських інвалідів-інтелектуалів Софія про відшкодування шкоди, стягнення додаткових витрат, стягнення неотриманої вигоди та стягнення моральної шкоди - скасувати.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 13 липня 2021 року на 09 годині 45 хвилин.

В судове засідання викликати учасників процесу.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Забезпечення доказів судом проводиться за правилами, встановленими ст.ст. 116-119 ЦПК України .

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки:http://ks.ko.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала, окремо від рішення суду, оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В. Дубас

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено04.06.2021
Номер документу97397789
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —369/9513/19

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 21.12.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Рішення від 11.08.2020

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 16.03.2020

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 25.07.2019

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні