Рішення
від 01.06.2021 по справі 761/23481/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/23481/19

Провадження № 2/761/698/2021

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

/в с т у п н а т а р е з о л ю т и в н а ч а с т и н и /

01 червня 2021 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Фролової І.В.,

секретаря судового засідання - Мехеди А.В.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - Погаса О.А.,

представника відповідача - Воробйова Є.Л.,

представника відповідача - ОСОБА_13,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві у порядку загального позовного провадження в приміщенні суду цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України , Громадської організації ТОМ 14 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа: Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні в особі Катерини Ткешелашвілі про захист честі, гідності та ділової репутації,-

Керуючись ч. 6 ст. 259 ЦПК України, -

В И Р І Ш И В:

Позовну заяву ОСОБА_2 до Акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України , Громадської організації ТОМ 14 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа: Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні в особі Катерини Ткешелашвілі про захист честі, гідності та ділової репутації - задовольнити частково.

Визнати недостовірною та такаою, що порушує особисті немайнові права на повагу до честі, гідності та ділової репутації ОСОБА_2 інформацію оприлюднену та поширену ІНФОРМАЦІЯ_1 у відеосюжеті програми Наші гроші з ОСОБА_4 під назвою: ІНФОРМАЦІЯ_12 на веб-сайті: Bihus.Info (https://bihus.info/) в розділі Новини за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 та ІНФОРМАЦІЯ_3 на YouTube каналі BIHUS info , розміщеному на відеохостингу YouTube за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_5 а саме:

…40 гектарів землі, яка не просто дорога, вона взагалі не має бути приватною власністю, але її подарували оточенню народного депутата ОСОБА_6 , того самого депутата, який вже допоміг ОСОБА_7 оголосити позачергові вибори ;

…серед 23 щасливчиків, що безкоштовно отримали землю на першому етапі, вже тоді були переважно ОСОБА_2 штики ;

…за нашими підрахунками із 23 осіб, що отримали цю землю у 2010 році, мінімум 17-ть пов`язані із ОСОБА_2 .

Визнати недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права на повагу до честі, гідності та ділової репутації ОСОБА_2 інформацію оприлюднену та поширену ІНФОРМАЦІЯ_1 в статті під назвою: ІНФОРМАЦІЯ_13 на веб-сайті Bihus.Info ( https://bihus.info/) в розділі Новини за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 а саме:

ІНФОРМАЦІЯ_13 ;

ОСОБА_2 ... подав позов до Окружного адмінсуду Києва із вимогою надати докази існування парламентської коаліції. Доказів не знайшлося - це дало підстави розпустити Верховну Раду і оголосити дострокові вибори ;

Серед 23 осіб, що безкоштовно отримали землю на першому етапі, вже тоді були переважно деркачівськи кадри. Група працівників його ТРК "Ера", група помічників нардепа, представники компаній партнерів ОСОБА_2 , тощо. Зокрема два нинішні власники, ОСОБА_11 і ОСОБА_12 , які пізніше акумулювали ділянки від інших "селян". ;

За підрахунками журналістів, із 23 осіб, що отримали цю землю у 2010 році, мінімум 17 - з оточення ОСОБА_2. .

Визнати недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права на повагу до честі, гідності та ділової репутації ОСОБА_2 інформацію оприлюднену та поширену ІНФОРМАЦІЯ_3 у відеосюжеті програми Наші гроші з ОСОБА_4 під назвою: ІНФОРМАЦІЯ_14 на веб-сайті телеканалу UA:ПЕРШИЙ ( https://tv.suspilne.media/) за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_8 та на YouTube каналі UA: Перший , розміщеному на відеохостингу YouTube за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_10 , а саме:

.. .40 гектарів землі, яка не просто дорога, вона взагалі не має бути приватною власністю, але її подарували оточенню народного депутата ОСОБА_6 , того самого депутата, який вже допоміг ОСОБА_7 оголосити позачергові вибори .

...і ось ми бачимо як в оточення одного нардепа зосередилась територія, яка потенційно може перетворитися на найбільшу приватну резиденцію в Україні... .

...серед 23 щасливчиків, що безкоштовно отримали землю на першому етапі, вже тоді були переважно ОСОБА_2 штики... .

...за нашими підрахунками із 23 осіб, що отримали цю землю у 2010 році, мінімум 17-ть пов`язані із ОСОБА_2.. .

Зобов`язати ОСОБА_4 , протягом 5 (п`яти) календарних днів з дня набрання судовим рішенням по даній справі законної сили видалити з веб-сайту: Bihus.Info (https://bihus.info/) статтю під назвою: ІНФОРМАЦІЯ_13 , яка розміщена за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 та відеосюжет під назвою: ІНФОРМАЦІЯ_12 , який розміщений за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 та з YouTube каналу BІHUS info , розміщеному на відеохостингу YouTube за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_15.

Зобов`язати Публічне акціонерне товариство Національна суспільна телерадіокомпанія України , протягом 5 (п`яти) календарних днів з дня набрання рішенням суду по даній справі законної сили видалити з веб-сайту UA.ПЕРШИЙ (https://tv.suspilne.media/) частину відеосюжету під назвою: ІНФОРМАЦІЯ_14 , починаючи з 14 хв. 25 сек. по 27 хв. 26 сек., який розміщено за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_8 та з YouTube каналу UA:Перший , розміщеному на відеохостингу YouTube за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_16.

Стягнути солідарно з Акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України , Громадської організації ТОМ 14 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 на користь судові витрати у розмірі 3 457,80 грн. (три тисячі чотириста п`ятдесят сім гривень 80 копійок).

В решті позовних вимог - відмовити.

Рішення може бути оскаржене до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги до або через Шевченківський районний суд м. Києва протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо у судовому засіданні було проголошено лише вступну і резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, цей строк обчислюється з дня складання повного тексту судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Реквізити учасників справи:

ОСОБА_2 , адреса місце проживання - АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ,

Акціонерне товариство Національна суспільна телерадіокомпанія України , адреса місцезнаходження - 04119, м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, буд. 42, код ЄДРПОУ 23152907,

Громадська організація ТОМ 14 , адреса місцезнаходження - 04080, м. Київ, вул. Костянтинівська, буд. 73, код ЄДРПОУ 40067390,

ОСОБА_3 , адреса місце проживання - АДРЕСА_2 , РНОКПП невідомий,

ОСОБА_4 , адреса місце проживання - АДРЕСА_3 , РНОКПП невідомий,

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні в особі Катерини Ткешелашвілі, адреса місцезнаходження - 01001, м. Київ, вул. Володимирський узвіз, буд. 4В.

Повний текст рішення буде виготовлений протягом 10 днів з дня проголошення вступної та резолютивної частини рішення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.06.2021
Оприлюднено04.06.2021

Судовий реєстр по справі —761/23481/19

Постанова від 07.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 02.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 02.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 21.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 11.08.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 03.08.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 16.07.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Рішення від 01.06.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні