Ухвала
від 07.06.2021 по справі 569/18575/19
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/18575/19

1-кс/569/4019/21

УХВАЛА

07 червня 2021 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Рівне клопотання старшого слідчого слідчого відділу Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 (далі слідчий), погоджене прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування кримінального провадження №12018180180000698 від 09.06.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 КК України (далі це ж кримінальне провадження), -

ВСТАНОВИВ:

З клопотання слідує, що досудове розслідування кримінального провадження здійснюється за фактом того, що службові особи обслуговуючого кооперативу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під приводом продажу котеджів, укладали з громадянами договори пайової участі в будівництві котеджного містечка в с. Городок, Рівненського району, Рівненської області, наміру на виконання умов яких не мали заздалегідь, та таким чином шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян.

Слідчий у клопотанні вказує, що на даний час у кримінальному провадженні жодній особі не повідомлено про підозру.

У кримінальному провадженні було проведено ряд слідчих розшукових дій, серед яких зокрема: проведено огляд земельних ділянок де повинно було відбутись будівництво котеджного містечка « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; допитано в якості потерпілих вкладників будівництва котеджного містечка « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; допитано в якості свідків осіб, що мали відношення до будівництва котеджного містечка « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; здійснено тимчасовий доступ тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю; проведено огляди документів; скеровано постанову про призначення судової будівельно-технічної експертизи до ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Слідчий доводить, що строк досудового розслідування цього кримінального провадження закінчується 09 червня 2021 року, однак, завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється можливим, внаслідок складності кримінального провадження.

Для цього у кримінальному провадженні необхідно отримати висновок судової будівельно-технічної експертизи; здійснити тимчасові доступи до документації, що стосується об`єктів будівництва, провести їх огляд та аналіз; здійснити тимчасові доступи до відомостей, що становлять банківську таємницю до рухів коштів по рахунках суб`єктів господарювання, причетних до будівництва зазначених об`єктів; встановити та провести допити всіх осіб, яким заподіяно майнову шкоду внаслідок вчинення кримінального правопорушення; провести допити всіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення; провести інші необхідні слідчі (розшукові) дії, з метою з`ясування всіх фактичних даних, на підставі яких буде встановлено наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Зазначені слідчі дії мають істотне значення для кримінального провадження.

На виконання вказаних слідчих дій необхідно ще не менше шести місяців.

Провести вказані слідчі дії у передбачений законом строк не представилося можливим у зв`язку із складністю провадження, тривалим часом відшукання та вилучення документів, які підлягають дослідженню, а також тривалістю проведення необхідних слідчих (розшукових) дій та судових експертиз, без яких неможливо завершити досудове розслідування.

До початку судового засідання слідчий надіслав заяву про розгляд клопотання без його участі, просив його задоволити.

З урахуванням заяви слідчого відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Частиною 2 ст.219 КПК України визначено, що строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.294 КПК України, встановлено, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 07.12.2020 строк досудового розслідування продовжено було до 09.06.2021.

Беручи до уваги обґрунтованість клопотання та відповідність його ч.2 ст.295-1 КПК України, слідчий суддя приходить до переконання, що продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження є необхідним, внаслідок складності провадження, а також тривалістю проведення необхідних слідчих (розшукових) дій, необхідністю отримати висновок судової будівельно-технічної експертизи, проведення інших необхідних слідчих (розшукових) та процесуальних дій з метою з`ясування всіх фактичних даних, без яких неможливо завершити досудове розслідування, і досудове розслідування до встановленого строку не можливо було завершити з об`єктивних причин, а строк досудового розслідування спливає.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 219, 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018180180000698 від 09.06.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 КК України, на шість місяців, до 09 грудня 2021 року.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення07.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97443998
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —569/18575/19

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 30.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 30.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 30.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 30.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні