Ухвала
від 07.06.2021 по справі 914/1566/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

07.06.2021 р. Справа № 914/1566/21

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Матвіїва Р.І. розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Марвел , м. Львів,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю Винниківська тютюнова фабрика , м. Львів,

предмет позову: стягнення 1 523 784,00 грн. штрафних санкцій,

підстава позову: порушення виконання зобов`язань по договору купівлі-продажу № 2 від 01.12.2015 року,

встановив:

04.06.2021 року до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Марвел до Товариства з обмеженою відповідальністю Винниківська тютюнова фабрика про стягнення 1 523 784,00 грн. штрафних санкцій.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України та підсудна Господарському суду Львівської області.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України та підсудна Господарському суду Львівської області.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Відповідно до п. 2 ч. 1 та ч. 3 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України, враховуючи ціну позову, суд зазначає, що розгляд даної позовної заяви здійснюється за правилами загального позовного провадження.

Позивачем заявлено клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Державну фіскальну службу України, оскільки у разі стягнення з відповідача у даній справі грошових коштів за порушення умов договору, спричинене незаконними діями Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України, у держави в особі відповідного органу може виникнути обов`язок по відношенню до відповідача з відшкодування йому шкоди у розмірі таких штрафних санкцій.

Відповідно до ч. 1, ч. 4 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Водночас згідно з ч.2 ст.50 ГПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи ту обставину, що спір у даній справі може зумовити виникнення прав та обов`язків у вказаного позивачем суб`єкта щодо прав та обов`язків однієї, суд вважає за доцільне залучити вказану особу до участі у справі в процесуальному статусі третьої особи на стороні відповідача, як визначено позивачем.

Керуючись ст. ст. 12, 20, 50, 162, 164, 176, 178, 181, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 914/1566/21.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 30.06.21 року о 14:30 год. у приміщенні Господарського суду Львівської області адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх.

4. Встановити відповідачу строк - 15 днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Роз`яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Встановити позивачу строк - 5 днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

6. Залучити до участі у справі в статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Державну фіскальну службу України (ідентифікаційний код юридичної особи 39292197, 04053, місто Київ, Львівська площа, будинок 8).

7. Учасникам справи забезпечити обов`язкову явку представників у судове засідання.

8. Встановити третій особі строк - 10 днів з дня отримання цієї ухвали для подання пояснень щодо позовної заяви. Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

9. Відзив на позовну заяву (відповідь на відзив, заперечення) із відповідними доказами про їх відправку іншій стороні мають бути в зазначені терміни надіслані на адресу Господарського суду Львівської області або подані через канцелярію суду.

10. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на сторінці Господарського суду Львівської області https://court.gov.ua/sud5015/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суд повідомляє, що учасники справи, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та інші особи мають право доступу до матеріалів даної справи в електронному вигляді в системі "Електронний суд" після реєстрації своїх офіційних електронних адрес в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, доцільно зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України. Детальнішу інформацію про переваги Електронного суду можна отримати на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, а саме: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015 /.

Для осіб, які зареєстровані в системі Електронний суд , повідомлення, повістки, судові рішення та інші процесуальні документи надсилаються в електронному вигляді автоматично.

Для забезпечення належного та своєчасного обміну процесуальними документами в електронному вигляді учасникам справи необхідно повідомити суду свої електронні адреси одночасно із поданням відповідної письмової заяви про надіслання документів виключно в електронному вигляді, а державним (місцевим) органам влади - надати згоду на можливість надсилання судових рішень на електронні адреси, вказані на їх офіційних сайтах чи на бланках документів.

Суддя Р.І. Матвіїв

Дата ухвалення рішення07.06.2021
Оприлюднено08.06.2021
Номер документу97450597
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення 1 523 784,00 грн. штрафних санкцій, підстава позову: порушення виконання зобов`язань по договору купівлі-продажу № 2 від 01.12.2015 року

Судовий реєстр по справі —914/1566/21

Рішення від 11.08.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 29.07.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 21.07.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 13.07.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 30.06.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 07.06.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні