Вирок
від 07.06.2021 по справі 344/5632/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/5632/20

Провадження № 1-кп/344/219/21

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2021 року м.Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представників потерпілого ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

обвинуваченого ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Івано-Франківську матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом щодо:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, неодруженого, непрацюючого, із середньою спеціальною освітою, раніше не судимого,

якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.185 ч.3 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Обвинувачений ОСОБА_6 вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднане з проникненням у сховище.

Злочин скоєно за наступних обставин. Так, 20.01.2020 року, близько 08 год., обвинувачений ОСОБА_6 , знаходився у приміщенні готельно-ресторанного комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який розташований по АДРЕСА_2 , де з 17.01.2020 року, проходив стажування на посаді бармена. Виконуючи свої функціональні обов`язки, ОСОБА_6 , мав вільний доступ до складського приміщення, розміщеного у вказаному готельно-ресторанному комплексі, в якому зберігався металевий сейф. Того ж дня, у зазначений час, в ОСОБА_6 виник неправомірний чисел на таємне викрадення чужого майна, а саме грошових коштів, які знаходились у вище вказаному металевому сейфі. Реалізуючи свій умисел, ОСОБА_6 , достовірно знаючи, що ключ від сейфу знаходяться у шухляді барної стійки приміщення ресторану, користуючись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв його та зайшов до складського приміщення. В подальшому, ОСОБА_6 , діючи умисно, з корисливих спонукань, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, за допомогою вказаного ключа, відчинив дверцята металевого сейфу, який являвся сховищем для зберігання матеріальних цінностей готельно-ресторанного комплексу, звідки таємно викрав грошові кошти в сумі 11800 грн. Після вчинення крадіжки, ОСОБА_6 , покинув місце вчинення злочину, а викраденими грошовими коштами розпорядився на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «ЛЕГЕНДА-Ф» матеріальну шкоду на вказану суму.

Обвинувачений ОСОБА_6 в судовому засіданні свою вину визнав, зокрема, зазначив, що в січні 2020 року він влаштувався на роботу в приміщення готельно-ресторанного комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який розташований по АДРЕСА_2 . 20.01.2020 року обвинувачений таємно, відчинивши дверцята металевого сейфу, викрав грошові кошти в сумі 11800 грн., які забрав собі та покинув приміщення готельно-ресторанного комплексу. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати. Обвинувачений в повній мірі визнав заявлений потерпілим цивільний позов.

Дослідження фактичних обставин справи було обмежено допитом обвинуваченого. Відповідно до вимог ст.349 КПК України, суд, визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються.

Таким чином, суд приходить до висновку, що дії обвинуваченого ОСОБА_6 слід кваліфікувати за ст.185 ч.3 КК України, оскільки він вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднане з проникненням у сховище.

При призначенні обвинуваченому покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, а саме, те, що він негативно ставиться до вчиненого, відповідно до висновку органу пробації ризик вчинення повторного кримінального правопорушення оцінюється як середній.

До обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченому ОСОБА_6 суд відносить повне визнання вини, щире каяття у вчиненому, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставин, що обтяжують обвинуваченому покарання судом не встановлено.

За таких обставин, суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому ОСОБА_6 покарання в межах санкції ст. 185 ч.3 КК України, зокрема, у виді позбавлення волі, так як вказане покарання буде необхідне і достатнє для його виправлення і попередження вчинення нових злочинів.

Цивільний позов потерпілого ТзОВ «ЛЕГЕНДА-Ф» до ОСОБА_6 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином підлягає до задоволення, оскільки розмір спричиненої потерпілому матеріальної шкоди випливає зі змісту пред`явленого обвинувачення та визнається самим обвинуваченим. Зокрема, судом встановлено, що обвинувачений таємно викрав з приміщення сховища готельно-ресторанного комплексу «Легенда», який розташований по АДРЕСА_2 грошові кошти на загальну суму 11800 грн. Вказані обставини знайшли своє підтвердження в ході судового розгляду. Відповідно до вимог ст.1166 ЦК України, майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала. Таким чином спричинена обвинуваченим ОСОБА_6 матеріальна шкода в сумі 11800 грн. підлягає стягненню з обвинуваченого.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.368, 370, 374, 375 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

ОСОБА_6 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.185 ч.3 КК України, та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

Строк відбуття покарання обвинуваченому ОСОБА_6 рахувати з моменту фактичного затримання, а саме з 05.12.2020 року.

Стягнути із обвинуваченого ОСОБА_6 в користь держави 1256 (тисячу двісті п`ятдесят шість) грн. 08 коп. за проведення судово-дактилоскопічної експертизи.

Цивільний позов потерпілого ТзОВ «ЛЕГЕНДА-Ф задовольнити. Стягнути з ОСОБА_6 на користь ТзОВ «ЛЕГЕНДА-Ф (ЄДРПОУ 32606203) 11800 (одинадцять тисяч вісімсот) грн. спричиненої злочином матеріальної шкоди.

Долю речових доказів по справі вирішити наступним чином: оптичний диск із записами залишити при матеріалах кримінального провадження; спец пакет №3959806 із слідами пальців рук знищити.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97453389
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/5632/20

Вирок від 07.06.2021

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Лазарів О. Б.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Лазарів О. Б.

Ухвала від 01.03.2021

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Лазарів О. Б.

Ухвала від 14.07.2020

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Лазарів О. Б.

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Лазарів О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні