Ухвала
від 07.06.2021 по справі 580/3545/21
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

07 червня 2021 року справа № 580/3545/21

м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Бабич А.М., перевіривши матеріали позову ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "НІКАС МАРКЕТ" до ГУ ДПС у Черкаській області про визнання протиправним і скасування рішення,

УСТАНОВИЛА:

01.06.2021 у Черкаський окружний адміністративний суд надійшов позов ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "НІКАС МАРКЕТ" (19400, Черкаська обл., Корсунь-Шевченківський р-н, місто Корсунь-Шевченківський, вулиця Героїв Майдану, будинок 7; код ЄДРПОУ 42333273) (далі - позивач) до ГУ ДПС у Черкаській області (18002, м.Черкаси, вул.Хрещатик, буд.235) (далі - відповідач) про визнання протиправним і скасування податкового повідомлення-рішення від 01.04.2021 №0025200904.

Додатково просило присудити за рахунок бюджетних асигнувань відповідача на його користь витрати зі сплати судового збору в розмірі 2270,00грн.

В обґрунтування зазначив, що спірне рішення прийняте за наслідками камеральної перевірки, яка проведена з дослідження відомостей поза межами, передбачених Податковим кодексом України повноважень для такого виду перевірки. Тому вважає, що спірне рішення є протиправним і таким, що підлягає скасуванню.

Ознайомившись із матеріалами позову, виявлено недоліки позовної заяви, які перешкоджають відкриттю провадження у справі.

Пунктом 2 ч.5 ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України ) визначений обов`язок позивача зазначити у позовній заяві повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України) ; реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Позивач не зазначив повну назву та код ЄДРПОУ щодо вказаного відповідача. Пояснень і обгрунтувань щодо таких обставин позовна заява та додатки до неї не містять. У зв`язку з реорганізацією в Черкаській області контролюючого органу в сфері адміністрування податків і зборів, зважаючи на відомості в ЄДРПОУ (записи про початок припинення юридичної особи, створення відокремленого підрозділу ДПС України, як юридичної особи, тощо), вказане упущення має істотне значення для встановлення, кого саме позивач вважає відповідачем у справі.

Згідно з пунктами 4-5 ч.5 ст.160 КАС України позовна заява має містити зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Отже, позивач має привести у відповідність повні дані щодо відповідача (зазначити вірну повну назву, місцезнаходження та код ЄДРПОУ) та за необхідності - зміст позовної заяви щодо зазначення обставин і обгрунтувань позовних вимог, надати суду уточнену позовну заяву з позовними вимогами до зазначеного у ній відповідача згідно з п.4 ч.5 ст.160 КАС України в кількості відповідно до учасників спору з доказами щодо наявності таких обставин.

Відповідно до ч.ч.1-2 ст.169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки позовна заява не відповідає вимогам ст.ст.160, 161 КАС України, вона на підставі ч.1 ст.169 КАС України підлягає залишенню без руху.

З метою забезпечення права позивача на судовий захист своїх прав та інтересів наявні підстави надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків позовної заяви протягом 10 днів з дня отримання ухвали.

Керуючись ст. ст.2-20, 122-133, 160-161, 169, 171, 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИЛА:

1. Позовну заяву ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "НІКАС МАРКЕТ" до ГУ ДПС у Черкаській області про визнання протиправним і скасування рішення залишити без руху.

2. Позивачу надати строк 10 днів з моменту отримання ухвали для усунення викладених у мотивувальній частині ухвали недоліків позовної заяви.

3. Роз`яснити, що у разі невиконання вимог ухвали позовна заява підлягає поверненню.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

5. Копію ухвали направити позивачу.

Суддя А.М. Бабич

Дата ухвалення рішення07.06.2021
Оприлюднено09.06.2021

Судовий реєстр по справі —580/3545/21

Рішення від 10.08.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 23.06.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 07.06.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні