Ухвала
від 03.06.2021 по справі 759/12048/21
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 1-кс/759/4304/21

ун. № 759/12048/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2021 року

слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2

слідчої ОСОБА_3

розглянувши узакритому судовомузасіданні взалі судув м.Києві клопотаннястаршого слідчогоСУ ГУНП вКиївській області ОСОБА_3 погоджене начальником віддлуКиївської обласноїпрокуратури ОСОБА_4 про наданнядозволу напроведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020110000000028 від 23.01.2020року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 204 КК України,

ВСТАНОВИВ:

03.06.2021 року до Святошинського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку складських та гаражних приміщень, будівель і споруд, які знаходяться на земельній ділянці за кадастровим номером 3220480500:05:016:0060, що за адресою: Київська обл., Білоцерківськийр-н, с.Бикова Гребля, яка на праві приватної власності належать ТОВ «ОДІСЕЙ +» (код ЄДРПОУ 42307386), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення наступних предметів, речей і документів: марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, друкарські пристрої, друкарські форми, друкарські кліше, ксеро-копіювальна техніка, папір, фарба та клей, які використовуються для виготовлення марок акцизного податку та їх фіксації на товарах, ємкості з приклеєними марками акцизного податку, ємкості з вмістом фальсифікованої алкогольної рідини та сировини для їх виготовлення, обладнання яке використовується для виготовлення та розливу фальсифікованої алкогольної рідини, фальсифіковані тютюнові вироби та алкогольні напої; чорнових записів, блокнотів, видаткових накладних, сертифікатів якості, рахунок-фактур, чеків, квитанцій; готівкових кошів, отриманих в результаті злочинної діяльності, що не мають підтвердження їх походження; електронних носіїв інформації (комп`ютерів, серверів, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, ноутбуків, компакт-дисків, мобільних телефонів тощо), що можуть містити вказані вище документи в електронному вигляді та інші відомості щодо обставин вчиненого кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання посилався на те, що група осіб на території Київської області, діючи за попередньою змовою, здійснюють виготовлення та подальший збут підроблених марок акцизного податку. Крім того, невстановленими особами ними на території Київської області здійснюється виготовлення та збут фальсифікованих підакцизних товарів.

12.03.2021 у даному кримінальному провадженні проведено оперативну закупку алкогольних напоїв 4 пластикових пляшки коньяку ємкістю по 5 літрів кожна, у особи яка здійснює їх збут.

За результатами виконання оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України доручення слідчого у кримінальному провадженні, наданого у порядку статті 40 КПК України, отримано інформацію, що до безпосереднього вчинення зазначених кримінальних правопорушень причетні ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , які в складських та гаражних приміщень, будівлях і спорудах, розташованих у місті Біла Церква, населених пунктах Білоцерківського району та Київської області, можуть здійснювати виготовлення підроблених марок акцизного податку, а також здійснюють виробництво фальсифікованих спиртовмісних напоїв, що підтверджується рапортом УСР в Київській області ДСР НП України.

Під час виконання вказаного доручення та проведених заходів негласних слідчих (розшукових) дій встановлено, що на території Київської області діє організована злочинна група, яка займається виготовленням, зберіганням та збутом фальсифікованих спиртоміських напоїв та сигарет з підробленими марками акцизного податку.

Встановлено, що організував та очолив незаконну діяльність ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який до даної діяльності залучив ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який в свою чергу підібрав та залучив до розповсюдження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_5 та ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , які займаються замовленням поліграфічної продукції, виготовленням підроблених марок акцизного збору, замовленням спирту, організацією виробництва спиртоміських напоїв та їх збутом на території Київської області.

На підставі отриманих матеріалів виконання згаданого доручення, а також допиту оперуповноваженого УСР в Київській області ДСР НПУ ОСОБА_11 встановлено місця виготовлення та зберігання фальсифікованих спиртоміських напоїв та сигарет з підробленими марками акцизного податку, звідки фігуранти здійснюють збут в торгові точки, а саме приміщення з координатами GPS 49.66399 30.15811, яке розташоване на земельній ділянці за кадастровим номером 3220480500:05:016:0060, що знаходиться за адресою: Київська обл., Білоцерківський р-н, с. Бикова Гребля.

В подальшому, з місць зберігання, незаконно виготовлені алкогольні напої реалізовують оптовим покупцям, а також до продовольчих магазинів, розташованих на території м. Біла Церква, Білоцерківському районі та Київської області.

З метоювстановлення всіхобставин вчиненнякримінальних правопорушень,передбачених ч.2ст.199,ч.2ст.204 ККУкраїни,для забезпеченняефективності здійсненняподальшого досудовогорозслідування,встановлення іпритягнення виннихосіб докримінальної відповідальності,призначення тапроведення судовихекспертиз, з метою уникнення загрози знищенню речей та предметів, а також належного збереження предметів та документів, які свідчать про вчинення вказаних кримінальних правопорушень, виникла необхідність у проведенні обшуку складських та гаражних приміщень, будівлях і спорудах, які розташовані на земельній ділянці за кадастровим номером 3220480500:05:016:0060, за адресою: Київська обл., Білоцерківськийр-н, с. Бикова Гребля, використовуються ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який організував вчинення вказаних кримінальних правопорушень учасниками групи: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 .

За інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 25.03.2021, земельна ділянка за кадастровим номером 3220480500:05:016:0060, площею 6.8651 га, розташована за адресою: Київськаобл., Білоцерківський р-н, с. Бикова Гребля, на праві приватної власності належать ТОВ «ОДІСЕЙ +» (код ЄДРПОУ 42307386).

Відповідно до матеріалів досудового розслідування, за вказаною адресою здійснюється виготовленням підроблених марок акцизного податку, а також виготовленням та реалізацією фальсифікованої алкогольної продукції, яка в подальшому реалізується в продовольчих магазинах міста Біла Церква, Білоцерківського району та Київської області.

Доступ до речей і документів, які заплановано відшукати під час проведення обшуку складських та гаражних приміщень, будівель і споруд (координати GPS 49.66399 30.15811), які розташовані на земельній ділянці за кадастровим номером 3220480500:05:016:0060, що за адресою: Київська обл., Білоцерківський р-н, с. Бикова Гребля, неможливо отримати у добровільному порядку, оскільки коло осіб, які безпосередньо причетні до виготовлення підроблених марок акцизного податку та здійснюють подальшу реалізацію фальсифікованої алкогольної продукції, приховують свою злочинну діяльність від сторонніх, маскують її під виглядом законної господарської діяльності, уникають спілкування з представниками правоохоронних органів, а у випадку отримання запиту в порядку ч. 2 ст. 93 КПК України чи отримання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів в порядку ст.ст. 159, 165 КПК України, можуть повідомити про це іншим співучасникам вчиненого кримінального правопорушення та вжити заходів для знищення та/або приховання предметів, речей і документів, що підлягають відшуканню та містять відомості про вчинення кримінального правопорушення, що як наслідок фактично призведе до знищення речей і документів, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні. Крім того, предмети, речі та документи, які зберігаються у причетних до злочину осіб не становлять собою охоронювану законом таємницю та не містять відомостей, що містять охоронювану законом таємницю.

Відомості, наявні у речах та документах, які планується відшукати, необхідні для прийняти законного рішення у цьому кримінальному провадженні та в своїй сукупності можуть бути доказами під час судового розгляду, підтверджуючи факт виготовлення, зберігання з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених чи підроблених марок акцизного податку, та фальсифікованих алкогольних напоїв.

Слідча в судовому засіданні клопотання підтримала та просила задовольнити.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що Відділом розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12020110000000028, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.01.2020 за фактом виготовлення та подальшого збуту підроблених марок акцизного податку невстановленими особами на території Київської області, діючи за попередньою змовою групою осіб, та виготовлення та збут фальсифікованих підакцизних товарів , що за правовою кваліфікацію є кримінальними правопорушеннями, передбаченими ч. 2 ст. 199 та ч. 2 ст. 204 КК України.

Встановлено, що за адресою : Київська обл., Білоцерківськийр-н, с.Бикова Гребля, на земельній ділянці 3220480500:05:016:0060, розташоване цегляне складське приміщення,яке використовується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для таємного виготовлення та зберігання фальсифікованих спиртоміських напоїв/а.с.37/.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 25.03.2021 р. № 249777783, земельна ділянка з кадастровим номером 3220480500:05:016:0060 належить на праві власності ТОВ «Одісей+».

З єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Одісей+» займається діяльностю зокрема, надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна/а.с.42/.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, згідно ч. 2 даної статті, обшук проводиться на підставі слідчого судді.

Обшук, або огляд житла чи іншого володіння особи, обшук особи здійснюються з обов`язковою участю не менше двох понятих незалежно від застосування технічних засобів фіксування відповідної слідчої (розшукової) дії. (частина 7 абзац 2ст. 223 КПК України).

Обшук - це слідча (розшукова) дія примусового характеру, яка полягає у цілеспрямованому обстеженні приміщень, будівель та ділянок місцевості, що перебувають у віданні обшукуваного, членів його родини або організації чи установи, з метою виявлення, фіксації та вилучення знарядь злочину, зброї, предметів і цінностей, здобутих злочинним шляхом, документів та інших об`єктів, що мають значення для кримінального провадження, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб і їх затримання.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, за своїм внутрішнім переконанням, яке грунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин справи, виходячи з викладених обставин справи та наявних доказів в судовому засіданні встановлено, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення існує необхідність у проведенніобшуку ускладських та гаражних приміщеннях, будівелях і спорудах, які знаходяться на земельній ділянці за кадастровим номером 3220480500:05:016:0060, що за адресою: Київська обл., Білоцерківськийр-н, с.Бикова Гребля, яка на праві приватної власності належать ТОВ «ОДІСЕЙ +» (код ЄДРПОУ 42307386).

Керуючись ст. ст. 234, 235, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчогоСУ ГУНП вКиївській області ОСОБА_3 погоджене начальником відділуКиївської обласноїпрокуратури ОСОБА_4 про наданнядозволу напроведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020110000000028 від 23.01.2020року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 204 КК України-задовольнити.

Надати дозвіл у кримінальному провадженні № 12020110000000028 від 23.01.2020 старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_12 , групі слідчих у даному кримінальному провадженні ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 та іншим слідчим, а також групі прокурорів у даному кримінальному провадженні, на обшук складських та гаражних приміщень, будівель і споруд, які знаходяться на земельній ділянці за кадастровим номером 3220480500:05:016:0060, що за адресою: Київська обл., Білоцерківськийр-н, с.Бикова Гребля, яка на праві приватної власності належать ТОВ «ОДІСЕЙ +» (код ЄДРПОУ 42307386), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення наступних предметів, речей і документів:

марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, друкарські пристрої, друкарські форми, друкарські кліше, ксеро-копіювальна техніка, папір, фарба та клей, які використовуються для виготовлення марок акцизного податку та їх фіксації на товарах, ємкості з приклеєними марками акцизного податку, ємкості з вмістом фальсифікованої алкогольної рідини та сировини для їх виготовлення, обладнання яке використовується для виготовлення та розливу фальсифікованої алкогольної рідини, фальсифіковані тютюнові вироби та алкогольні напої;

чорнових записів, блокнотів, видаткових накладних, сертифікатів якості, рахунок-фактур, чеків, квитанцій;

готівкових кошів, отриманих в результаті злочинної діяльності, що не мають підтвердження їх походження;

електронних носіїв інформації (комп`ютерів, серверів, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, ноутбуків, компакт-дисків, мобільних телефонів тощо), що можуть містити вказані вище документи в електронному вигляді та інші відомості щодо обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97468738
СудочинствоКримінальне
Сутьнаданнядозволу напроведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020110000000028 від 23.01.2020року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —759/12048/21

Ухвала від 03.06.2021

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Петренко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні