Рішення
від 30.08.2005 по справі 11/235-05
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

30.08.2005 Справа № 11/235-05 м. Суми

За позовом Підприємства Сумської облспоживспілки житлово-експлуатаційної дільниці, м.Суми

до відповідача Комунального підприємства „Сумське міське бюро технічної

інвентаризації» , м.Суми

про визнання права власності на нерухоме майно

СУДДЯ Ю.ЗРАЖЕВСЬКИЙ

за участю представників сторін:

позивача : Коробка Р.П.

відповідача : не з`явився

Суть спору : позивач просить зобов`язати відповідача вчинити дії, а саме: здійснити реєстрацію права власності на нежитлові приміщення: гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_2 та визнати за позивачем право власності на зазначені приміщення.

Відповідач відзив на позов суду не подав, в судове засідання не з`явився, був повідомлений належним чином про час і місце розгляду справи, тому відповідно ст. 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне:

Позивач просить суд зобов`язати відповідача вчинити дії, а саме: здійснити реєстрацію права власності на нежитлові приміщення: гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_2 та визнати за позивачем право власності на зазначені приміщення.

Обґрунтовуючи свої позовні вимоги, позивач посилається на те, що ним було подано заяву про видачу свідоцтва на право власності на об`єкти нерухомості : гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_2 . Відповідач рішенням від 13 червня 2005 р. відмовив позивачу в реєстрації права власності, посилаючись на те, що таке право власності вже зареєстровано.

Суд оцінивши надані позивачем документи та докази по справі дійшов висноку, що вимоги позивача підлягають задоволенню виходячи з наступних підстав:

16 квітня 1993 р. було створено Спільне підприємство житлово-експлуатаційної дільниці Сумської облспоживспілки та 19.01.2004 р. перерєстровано у Підприємство Сумської облспоживспілки житлово-експлуатаційної дільниці.

Відповідно до ст. 316 Цивільного кодексу України, правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб. З матеріалів справи вбачається, що позивач набув права власності на вищевказані приміщення, що підтверджується актами державної прийомки будівель, довідками Сумського міського управління земельних ресурсів та іншими документами, що є у справі.

Таким чином, з наведеного вбачається, що позивач є законним власником вищезазначеного нерухомого майна.

Таким чином, враховуючи, що дії відповідача порушують права та охоронювані законом інтереси позивача, керуючись ст. ст. 44, 49,82-84 Господарського процесуального кодексу України, - суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Визнати право власності на нежитлові приміщення - гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_2 за Підприємством Сумської облспоживспіки житлово-експлуатаційною дільницею (м.Суми, вул. Л.Українки, 14, код 01741661).

3. Зобов`язати КП "Сумське міське бюро технічної інвентаризації» зареєструвати право власності на об`єкти нерухомості - гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_1 , гуртожиток за адресою АДРЕСА_2 за Підприємством Сумської облспоживспіки житлово-експлуатаційною дільницею (м.Суми, вул. Л.Українки, 14, код 01741661).

Суддя Ю. Зражевський

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення30.08.2005
Оприлюднено09.06.2021
Номер документу97516952
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/235-05

Ухвала від 27.09.2005

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зражевський Юрій Олексійович

Рішення від 30.08.2005

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зражевський Юрій Олексійович

Ухвала від 12.08.2005

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зражевський Юрій Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні