Постанова
від 18.05.2010 по справі 2-а-7223/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 травня 2010 р. сп рава № 2-а-7223/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Шинкарь ової І.В.

при секретарі Малій С.Ю.

за участі представника по зивача Іванова О.О.,

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспек ція у Київському районі м.Дон ецька звернулась до суду з по зовом до Благодійного фонду «Спасіння-2» про припинення ю ридичної особи, мотивуючи св ої вимоги тим, що зазначена юр идична особа зареєстрована р ішенням виконавчого комітет у місцевого органу самовряду вання від 18.07.2007 року і перебуває на обліку в державній податк овій інспекції у Київському районі м.Донецька. З 17.07.2008 року н е подавалася звітність про ф інансово-господарську діяль ність. Просили припинити юри дичну особу Благодійного фон ду «Спасіння-2».

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав, надав поясненн я, аналогічні обставинам, вик ладеним в позовній заяві, про сив задовольнити позов в пов ному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про час та місце судового з асідання був повідомлений, п ричин неявки суду не повідом ив. Заяв про відкладення розг ляду справи від нього не надх одило. Відповідно до ч. 1 ст. 128 КА С України, - суд відкладає розг ляд справи у разі неприбуття у судове засідання сторони, п ро яких немає відомостей, що ї м вручені повістки. Оскільки , є відомості про те, що відпов ідач повідомлений належним ч ином про час та місце судовог о засідання, то неприбуття у с удове засідання не перешкодж ає розгляду справи.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позов Дер жавної податкової інспекції у Київському районі м.Донець ка до Благодійного фонду «Сп асіння-2» про припинення юрид ичної особи є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що Благо дійний фонд «Спасіння-2» заре єстрований рішенням виконав чого комітету Донецької місь кої ради 18.07.2007 року, зареєстрова но у ЄДРПОУ за № 35293087, діє на підс таві свідоцтва про реєстраці ю юридичної особи та Статуту .

Підприємство перебуває на обліку Державної податкової інспекції у Київському райо ні м.Донецька як платник пода тків.

Згідно з ч. 8 ст. 19 ГК України, у сі суб'єкти господарювання з обов'язані здійснювати перви нний (оперативний) та бухгалт ерський облік результатів св оєї роботи, складати статист ичну інформацію, а також нада вати відповідно до вимог зак ону фінансову звітність та с татистичну інформацію щодо с воєї господарської діяльнос ті, інші дані, визначені закон ом.

Пунктом 4.1.4 ст. 4 Закону Україн и „Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами” перед бачене подання суб' єктами г осподарювання податкових де кларацій за базовий податков ий (звітний період).

Відповідно до п.3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу” Державна подат кова інспекція у Київському районі м.Донецька уповноваже на здійснювати контроль за с воєчасністю подання платник ами податків бухгалтерських звітів і балансів, податкови х декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інши х платежів, а також перевіряю ть достовірність цих докумен тів щодо правильності визнач ення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Висновком про неподання по даткових декларацій та докум ентів фінансової звітності № 75 від 13.03.2010 р. встановлено, що фін ансова звітність з 17.07.2008 року і по теперішній час не подаєть ся до Державної податкової і нспекції у Київському районі м.Донецька.

Відповідно до ст. 11 Закону Ук раїни „Про підприємництво” п ідприємницька діяльність пр ипиняється в тому числі на пі дставі рішення суду у випадк ах, передбачених законодавст вом України.

Як передбачене ч. 2 ст. 38 Закон у України „Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців”, під ставами для постановлення су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зано з банкрутством юридично ї особи, в тому числі, є непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що відповідач н е подає протягом року органа м державної податкової служб и податкові декларації і інш і документи фінансової звітн ості відповідно до закону, су д приходить до висновку про н еобхідність припинення цієї юридичної особи.

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягненн ю.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, суд, який по становив рішення щодо припин ення юридичної особи, що не по в'язане з банкрутством юриди чної особи, у день набрання та ким рішенням законної сили н аправляє його копію державно му реєстратору за місцезнахо дженням юридичної особи для внесення до Єдиного державно го реєстру запису про судове рішення. Дата надходження ві дповідного судового рішення вноситься державним реєстра тором до журналу обліку реєс траційних дій.

На підставі вищевикладено го, ч. 8 ст. 19 ГК України, ст. 11 Зако ну України „Про підприємницт во” п. 3 ст. 10 Закону України „Пр о державну податкову службу” , ст. 38 Закону України „Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців”, ст. ст. 40, 94 КАС України, кер уючись ст.ст. 8 - 11, 158 - 163 КАС України , суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податково ї інспекції у Київському рай оні м.Донецька до Благодійно го фонду «Спасіння-2» про прип инення юридичної особи задов ольнити повністю.

Припинити юридичну особу Б лагодійний фонд «Спасіння-2» (код ЄДРПОУ 35293087; державна реєс трація проведена 18.07.2007 року; адр еса: 83004, м.Донецьк, вул.Універси тетська, 10/114).

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Шинкарьова І.В.

Дата ухвалення рішення18.05.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9753196
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-7223/10/0570

Ухвала від 23.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Постанова від 18.05.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні