Постанова
від 02.06.2010 по справі 2а-2959/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Львів

02.06.2010 р. № 2а-2959/10/1370

Львівський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого - судді Лунь З.І.

при секретарі Івашків В .І.

за участю представників сторін

від позивача: Ковальчук О.Я. - головний спеціаліст- юрисконсульт

від відповідача: не з' яв ився

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Старосамбірському ра йоні Львівської області до К олективного підприємства «С таросамбірський меблевий ко мбінат»про стягнення заборг ованості в сумі 4188 грн. 28 коп.,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного Фонду України в Старосамбір ському районі Львівської обл асті звернулося до суду з поз овом до Колективного підприє мства «Старосамбірський меб левий комбінат»про стягненн я заборгованості в сумі 4188 грн . 28 коп. по сплаті внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав з підстав, викладених в по зовній заяві, просив позов за довольнити.

Відповідач явку уповнова женого представника в судове засідання не забезпечив, пис ьмового пояснення на позов н е подав.

Відповідно до ч.1 ст.71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення. Оскільки відповідач жодних заперечень проти поз ову не подав, суд розглядає сп раву на основі наявних доказ ів.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника позивача, досліди вши та оцінивши докази, які ма ють значення для справи, суд в становив наступне.

Відповідач - Колективне пі дприємство «Старосамбірськ ий меблевий комбінат», є плат ником страхових внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування та у відповідності до п. 6 ч. 2 ст. 17 За кону України “Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування” зобов' язани й нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені с троки та в повному обсязі стр ахові внески.

Як вбачається із поданих КП «Старосамбірський меблевий комбінат»розрахунків сум ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування, що підлягают ь сплаті за вересень 2009 року по грудень 2009 року, січень 2010 року, лютий 2010 року, підприємство по винно було сплати 4188,28 грн. стра хових внесків.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” страхувальники зо бов'язані сплачувати страхов і внески, нараховані за відпо відний базовий звітний періо д, не пізніше ніж через 20 кален дарних днів із дня закінченн я цього періоду. Базовим звіт ним періодом є календарний м ісяць.

Статтею 106 Закону України “П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування” визначено, що суми страхових внесків своєчасно не нарахо вані та/або не сплачені страх увальниками у строки, визнач ені статтею 20 цього Закону, в т ому числі обчислені територі альними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачен их частиною третьою статті 20 ц ього Закону, вважаються прос троченою заборгованістю із с плати страхових внесків (дал і - недоїмка) і стягуються з на рахуванням пені та застосува нням фінансових санкцій.

Згідно розрахунку суми бор гу по КП «Старосамбірський м еблевий комбінат», борг відп овідача по сплаті внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування скл адає 4188,28 грн.

Докази вжиття відповідач ем заходів погашення заборго ваності по сплаті внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування в м атеріалах справи відсутні.

Таким чином, на підст аві наявних у справі доказів , суд прийшов до висновку, що п озовні вимоги обґрунтовані т а підлягають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст. 94 К одексу адміністративного су дочинства України, судові ви трати з відповідача не стягу ються.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 158, 160-163, 167 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити ад міністративний позов повніс тю.

Стягнути з Колективного підприємства «Старосамбірс ький меблевий комбінат»(місц езнаходження: 82000, Львівська об ласть, м. Старий Самбір, вул. Ли стопадева, 24, ідентифікаційни й код 00274890) на користь Управлінн я Пенсійного фонду України в в Старосамбірському районі Львівської області (місцезна ходження: 82000, Львівська област ь, м. Старий Самбір, вул. Лева Га лицького, 40, ідентифікаційний код 20847313) 4188 (чотири тисячі сто ві сімдесят вісім) грн. 28 коп. забо ргованості по сплаті внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування.

Постанова набирає законної сили в строк та в пор ядку, передбаченому ст. 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України.

Заява про апеляційне оска рження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному об сязі. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом дв адцяти днів після подання за яви про апеляційне оскарженн я або в порядку визначеному ч .5 ст. 186 КАС України.

В судовому засіданні огол ошено вступну та резолютивну частини постанови.

Постанова в повному обсяз і складена 04.06.2010 року.

Суддя Л унь З.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.06.2010
Оприлюднено10.09.2010
Номер документу9755188
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2959/10/1370

Ухвала від 12.05.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Постанова від 02.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 06.04.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь З.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні