Постанова
від 20.05.2010 по справі 2а-1878/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-1878/10/1770

20 травня 2010 року 13год. 08хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд під голов уванням судді Шевчук С.М. за уч астю секретаря судового засі дання Твердої А.І. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

прокурор: < Текст >

позивача: представник не з'я вився;

відповідача: представник н е з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Державна податкова інспек ція у Рівненському районі < С писок > < в особі >

до Дочірнє підприємство "Торг овий Дім "Любомирський вапня но-силікатний завод" третя о соба, яка не заявляє самостій них вимог на предмет спору на стороні відповідача < 3-тя осо ба >

про припинення підприєм ницької діяльності юридичн ої особи,

В С Т А Н О В И В :

Позивач - Державна податк ова інспекція у Рівненському районі - звернувся до Рівненс ького окружного адміністрат ивного суду з позовом про при пинення юридичної особи - Доч ірнє підприємство "Торговий Дім "Любомирський вапняно-си лікатний завод".

Від позивача надійшло клоп отання про розгляд справи бе з участі його представника.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, у судове засідання не з'яви вся, про день, час, місце судов ого засідання повідомлявся н алежним чином. Судом не визна валася обов'язковою участь в ідповідача в судовому засіда нні. За таких обставин суд вва жає, що справа може бути розгл янута без участі відповідача на підставі наявних у справі доказів.

Розглянувши позовну заяву , дослідивши подані позиваче м письмові докази, оцінивши ї х за своїм внутрішнім переко нанням, що ґрунтується на все бічному, повному і об'єктивно му розгляді у судовому проце сі всіх обставин справи в їх с укупності, суд прийшов до вис новку, що позов слід задоволь нити повністю.

Суд виходив з такого.

Відповідач як юридична осо ба зареєстрований Рівненськ ою районною державною адміні страцією "14" лютого 2001 р.р. та пер ебуває на обліку в ДПІ у Рівне нському районі як платник по датків з 15.02.01р.

Пунктами 1, 2 частини 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування»передбачено , що платники податків і зборі в (обов'язкових платежів) зобо в'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність пр о фінансово-господарську дія льність і забезпечувати її з берігання у терміни, встанов лені законом; подавати до дер жавних податкових органів та інших державних органів від повідно до законів деклараці ї, бухгалтерську звітність т а інші документи і відомості , пов'язані з обчисленням і спл атою податків і зборів (обов'я зкових платежів).

За даними податкового облі ку відповідач протягом трива лого часу (більше одного року ) не подає до податкового орга ну податкових декларацій та інших документів фінансової звітності.

Недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними ф ондами, в тому числі до органі в пенсійного фонду відсутня, що підтверджується відповід ними довідками.

Відповідно до абзацу 5 части ни 2 статті 38 Закону України «П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців», підставами для постановлення судового ріше ння щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з ба нкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності відповідно до з акону.

Згідно зі статтею 247 Господа рського кодексу України непо дання суб'єктом господарюван ня звітності у встановленому порядку та строки суперечит ь вимогам спеціального пода ткового закону. За вказане по рушення судом застосовуєтьс я адміністративно-господарс ька санкція - припинення юрид ичної особи.

З урахуванням вищевикладе ного позовні вимоги про прип инення юридичної особи підт верджуються матеріалами спр ави, а тому підлягають задово ленню.

Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, на кор исть сторони - суб'єкта владни х повноважень не присуджувал ися, оскільки доказів їх поне сення стороною суду не надан о. Позивач від сплати судових витрат звільнений у встанов леному ДКМУ «Про державне ми то»порядку (стаття 4).

Керуючись статтями < Текст >, 160-163 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

< Текст > Позов задовольнит и. < Текст >

Юридичну особу - Дочірнє п ідприємство "Торговий дім "Лю бомирський вапняно-силікатн ий завод" (код ЄДРПОУ 31339777) - прип инити.

Копію постанови направит и державному реєстратору Рів ненської райдержадміністра ції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо заяву п ро апеляційне оскарження бул о подано, але апеляційна скар га не була подана у встановле ний строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10-ти днів з дн я складання постанови в повн ому обсязі. Якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом 20-ти днів пі сля подання заяви про апеляц ійне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя < П ідпис > Шевчук С .М.

Постанова складена в по вному обсязі 25.05.2010р.

< Текст >

Дата ухвалення рішення20.05.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу9756649
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1878/10/1770

Постанова від 20.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Постанова від 20.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні