Ухвала
від 09.06.2021 по справі 607/5156/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.06.2021 Справа №607/5156/20

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого cудді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3 ,

представника органу пробації ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тернополі подання начальника Тернопільського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_5 про направлення до місця відбування покарання засудженого

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Тернопіль, українця, громадянина України, непрацюючого, з середньою освітою, неодруженого, зарестрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області за ч.ч.1,2 ст.185 КК України до остаточного покарання на підставі ч.1 ст.70 КК України у виді одного року обмеження волі, -

В С Т А Н О В И В :

начальник Тернопільського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_5 звернулася в Тернопільський міськрайонний суд з поданням для вирішення питання про направлення засудженого ОСОБА_6 до місця відбування покарання в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі, згідно ч.4 ст. 57 КВК України.

Подання мотивується тим, що звсуджений ОСОБА_6 ухиляється від одержання припису і виїзду до місця відбування покарання, незважаючи на неодноразові виклики. Так, 22 березня 2021 року на адресу проживання засудженого направлений виклик за яким він зобов`язаний з`явитися на 31 березня 2021 року до уповновадженого органу з питань пробації для вручення припису та ознайомлення з порядком і умовами відбування покарання, однак ОСОБА_6 не прибув. 01 квітня 2021 року повторно направлено виклик про необхідність прибути до ТМРВ з питань пробації, на який засуджений знову не з`явився. Крім того, для місцезнаходження громадянина ОСОБА_6 здійснювалися такі початкові розшукові заходи: направлялися запити в органи пробації, УДМС у Тернопільській області, начальнику сектору організації діяльності ГУНП в Тернопільській області, УІАП ГУНП в Тернопільськькій області на предмет перетину кордону, Чортківську УВП №26, ВРАЦС, Тернопільське бюро судово-медичної експертизи, перевірялись медичні установи обласного центру та за місцем проживання. Тому, на підставі викладеного, просить затримати та направити засудженого ОСОБА_6 до місця відбування покарання в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі.

В судовому засіданні представник органу пробації подання підтримала, просить затримати та направити засудженого ОСОБА_6 до місця відбування покарання в порядку встановленому для засуджених до позбавлення волі.

Прокурор в судовому засіданні подання підтримала та вважає, що наявні всі підстави для примусового направлення засудженого ОСОБА_6 до виправного центру в порядку визначеному для засуджених до позбавлення волі.

Засуджений ОСОБА_6 в судове засідання не з`явився, однак судом було вжито всіх необхідних заходів для забезпечення його участі в судовому розгляді. Приймаючи до уваги вимоги ч.4 ст.539 КПК України суд вважає можливим провести судовий розгляд за відсутності засудженого.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника органу пробації, думку прокурора, суд вважає, що подання про направлення засудженого до місця відбування покарання підлягає до задоволення виходячи з наступного.

Відповідно доч.4ст.57Кримінально виконавчого кодексуУкраїни,засуджений,який ухиляєтьсявід одержанняприпису провиїзд абоне виїхаву встановленийстрок домісця відбуванняпокарання,за поданнямкримінально-виконавчоїінспекції затримуєтьсяорганом внутрішніхсправ длявстановлення причинпорушення порядкуслідування домісця відбуванняпокарання. У разі невиїзду без поважних причин суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції направляє засудженого до місця відбування покарання в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі.

Таким чином, ОСОБА_6 будучи засуджений вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 03 лютого 2021 року до одного року обмеження волі порушив умови прибуття до місця відбування покарання без поважної причини, а саме, - не з`являється до кримінально-виконавчої інспекції, ухиляється від отримання припису і виїзду до місця відбування покарання, тому суд вважає, що необхідно дати дозвіл на затримання та направлення засудженого до місця відбування покарання.

На підставі наведеного, керуючись ч.4 ст.57 КВК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

подання начальника Тернопільського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_5 про направлення до місця відбування покарання засудженого ОСОБА_6 до місця відбування покарання в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі, згідно ч.4 ст.57 КВК України задовольнити.

Затримати та направити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 03 лютого 2021 року за ч.ч.1,2 ст.185 КК України до остаточного покарання на підставі ч.1 ст.70 КК України у виді одного року обмеження волі, в порядку встановленому для засуджених до позбавлення волі.

Засудженого ОСОБА_6 взяти під варту з моменту його затримання.

На підставі ч.1 ст.72 КК України зарахувати до строку відбування покарання час перебування ОСОБА_6 під вартою з моменту фактичного затримання по день його звільнення з-під варти у виправному центрі включно, із розрахунку один день позбавлення волі за два дні обмеження волі.

Термін відбуття покарання ОСОБА_6 рахувати з моменту його затримання.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд протягом семи діб з дня її проголошення.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97580141
СудочинствоКримінальне
Сутьнаправлення до місця відбування покарання засудженого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Тернопіль, українця, громадянина України, непрацюючого, з середньою освітою, неодруженого, зарестрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області за ч.ч.1,2 ст.185 КК України до остаточного покарання на підставі ч.1 ст.70 КК України у виді одного року обмеження волі

Судовий реєстр по справі —607/5156/20

Ухвала від 09.06.2021

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Холява О. І.

Вирок від 03.02.2021

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Холява О. І.

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Холява О. І.

Ухвала від 29.09.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Холява О. І.

Ухвала від 23.06.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Холява О. І.

Ухвала від 16.06.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Холява О. І.

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Холява О. І.

Ухвала від 20.03.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Холява О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні