Вирок
від 21.04.2021 по справі 562/462/21
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 562/462/21

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.04.2021 року Здолбунівський районний суд

Рівненської області

в складі: головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

провівши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду м. Здолбунів підготовче засідання по обвинувальному акту та угоді про визнання винуватості за кримінальним провадженням № 12021181130000037 від 27.01.2021 року щодо

ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця та проживаючого за адресою АДРЕСА_1 , одруженого, із середньою спеціальною освітою , не працюючого, раніше судимого -

у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 185 КК України, суд

в с т а н о в и в :

ОСОБА_4 25.12.2020 року в період часу з 03 год. 15 хв. По 03.год. 40 хв. , перебуавючи в приміщенні магазину « Продукти -1140» ТзОВ «АТБ маркет» ЄДРПОУ 30487219 , що за адресою: м. Здолбунві, вул. Шкільна,44, Рівненської області, переконашись у тому , що його дії не будуть поміченні сторонінми особами, усвідомлюючи сусупільно небезпечний характер вчинюваних ним, дій , реалізовуючи свій раптово виниклий злочинний умисел , спрямований на таємне викрадення чужого майна, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, умисно, шляхом вільного доступу, посторно, таємно викрав з торгівельного залу вказаного магазину упаковку змінних касет для гоління торговoї марки « Gillette Mach 3» , вартістю 286 грн. 50 коп., які належить ТОВ» АТБ маркет» , чим спричинив потерпілому майнову шкоду на вказану суму. Викраденим ОСОБА_4 розпорядився на власний розсуд.

Таким чином своїми діями ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення ч. 2 ст.185 КК України таємне викрадення чужого майна ( крадіжка), вчинене повторно.

В судовому засіданні ОСОБА_4 вину у вчиненні злочину визнав повністю і дав суду показання про обставини його вчинення встановлені даним вироком.

Прокурор в судовому засіданні просив призначити ОСОБА_4 покарання в межах санкції статті.

Суд визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин, які ніким

не оспорюються відповідно до вимогст.349 КПК України. При цьому суд переконався, що обвинувачений не заперечує проти дослідження доказів добровільно, підстав для сумніву добровільності та істинності його позиції не має.

Обвинуваченому роз`яснено, що в даному випадку він буде позбавлений права оспорювати ці фактичні обставини справи в апеляційному порядку.

Суд вважає, що органи досудового слідства вірно кваліфікували дії ОСОБА_4 за ч. 2 ст.185 КК України таємне викрадення чужого майна ( крадіжка), вчинене повторно.

При призначенні покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого особою діяння, обставини злочину, його наслідки, дані про особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують його покарання.

Визначаючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, суд виходить із вимогст.12 КК України, яка відносить злочини, передбачені ч.3ст.185 КК України ,до категорії середньої тяжкості.

Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, відшкодування шкоди потерпілій стороні.

Обвинувачений по місцю проживання характеризується посередньо.

Призначаючи покарання обвинуваченому ОСОБА_4 суд приходить до висновку, що його виправлення та перевиховання можливе без ізоляції від суспільства .

Питання речових доказів слід вирішити відповідно дост.100 КПК України.

Керуючись ст.ст.373,374 КПК України, суд, -

з а с у д и в:

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.185 ККУкраїнита призначити йому покарання :

за ч.2 ст.185 КК України у виді 1 ( один ) рік обмеження волі.

на підставі ч. 4 ст. 70 КК України шляхос частковго складання призначеного покарання за вироком Здолбунівського районного суду рівненської області від 03.03.2021 року та покарання за вказаним вироком призначити ОСОБА_5 остаточне покарання за сукупністю вироків у виді 1 ( один) рік 2 ( два) міяці обмеження волі.

На підставіст.ст.75КК Українизвільнити ОСОБА_4 від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом 1 /одного/ року не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Зобов`язати ОСОБА_4 відповідно до п.п.1, 2 ч.1 ст.76 КК України періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Речові докази :порожню скляну пляшку з дві касети для гоління, в пластиковому футлярі з маркуванням « Gillette Mach 3» - повернути власнику.

На вирок може бути подана апеляція до Рівненського апеляційного суду через Здолбунівський районний суд протягом 30 днів з моменту його проголошення а обвинуваченому в той же строк з моменту вручення копії вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку, а копія вироку обвинуваченому та прокурору підлягає врученню негайно після проголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення21.04.2021
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —562/462/21

Ухвала від 05.05.2022

Кримінальне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Вирок від 21.04.2021

Кримінальне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні