Постанова
від 27.05.2010 по справі 4929/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адмі ністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"27" травня 2010 р. № 2а- 4929/10/2070

Харківський окружний адм іністративний суд в складі:

голову ючого-судді-Самойлової В.В.

при сек ретарі-Скляр С.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харко ві справу за адміністративн им позовом

Державної податкової інсп екції у Дзержинському районі м. Харкова до товариства з обм еженою відповідальністю фір ми "Стиль", третя особа: Держав ний реєстратор Харківської м іської ради про припинення ю ридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до належного суду в порядку адм іністративного судочинства з вказаним позовом, де стави ть питання про припинення юр идичної особи - відповідача, п осилаючись на те, що останній не подає звітність з 1 квартал у 2007 р. до органів податкової сл ужби України, в зв' язку з чим податковий орган не має можл ивості контролювати правиль ність обчислення, повноту і с воєчасність сплати до бюджет у державних цільових фондів, податків і зборів (обов'язков их платежів), чим порушуються вимоги чинного законодавств а України та завдається шкод а інтересам держави.

В судове засідання предста вник позивача не прибув нада вши заяву про розгляд справи за його відсутності

Відповідач та третя особа, я кі належним чином повідомлен і, відповідно до ст. 35 КАС Украї ни, про дату, час і місце судов ого розгляду в судове засіда ння не прибули, про причину не явки суд не повідомили, заяву про розгляд справи за їх відс утності та заперечень проти позову не надали.

Суд вважає можливим розгля д справи за відсутності зазн ачених осіб на підставі наяв них у ній доказів, відповідно до ст. 128 КАСУ.

Дослідивши наявні в матері алах справи докази, суд прихо дить до висновку про задовол ення позову, виходячи з насту пного.

Встановлено, що товариство з обмеженою відповідальніст ю фірма "Стиль", код ЄДРПОУ: 23470582, з ареєстровано як юридична осо ба за адресою: м. Харків, вул. Старицького, 13, кв. 91 та взято на податковий облік Державн ої податкової інспекції у Дз ержинському районі м. Харков а з 29.08.1995 р.

Відповідач на протязі своє ї діяльності неодноразово по рушував податкове законодав ство, а саме, п.п. 2 п.1 ст.9 Закону У країни "Про систему оподатку вання", п.п. 4.1.4 п.4.1 ст. 4 Закону Укра їни "Про порядок погашення зо бов'язань платників податків перед бюджетними і державни ми цільовими фондами". Тобто, з 1 кварталу 2007 р. не подавав до по даткової інспекції декларац ії з податку на прибуток, що пі дтверджується довідкою Держ авної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харк ова про ненадання податкової звітності за зазначений пер іод часу.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач заборгов аності перед бюджетом не має .

Згідно з ч.2 ст.38 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" однією з підс тав для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов'язан о з банкрутством юридичної о соби, зокрема, є неподання про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Суд зазначає, що в зв'язку з тим, що відповідач не подає зв ітність понад рік до органів податкової служби України, в ідповідний податковий орган не має можливості контролюв ати правильність обчислення , повноту і своєчасність спла ти до бюджету державних ціль ових фондів, податків і зборі в (обов'язкових платежів), чим порушуються вимоги чинного з аконодавства України та завд ається шкода інтересам держа ви.

Таким чином, враховуючи, що судом встановлено невідпові дність діяльності відповіда ча чинному законодавству, по зов підлягає задоволенню, як законний та доведений.

Керуючись ст.ст. 9, 11, 128, 159 КАСУ, ст. 38 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців», суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнит и.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю фірму "Стиль" (юр идична адреса: 61033, м. Харків, в ул. Старицького, 13, кв. 91, код ЄД РПОУ: 23470582).

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд протяг ом 10 днів з дня її проголошенн я, шляхом подання заяви про ап еляційне оскарження, а в разі складання постанови у повно му обсязі відповідно до ст. 160 К АСУ з дня складання постанов и в повному обсязі. Апеляційн а скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови виг отовлено 27.05.10р.

Суддя Самойлова В.В.

Дата ухвалення рішення27.05.2010
Оприлюднено02.09.2010
Номер документу9758822
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4929/10/2070

Постанова від 27.05.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні