Постанова
від 01.06.2010 по справі 5041/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

01 червня 2010 р. № 2-а- 5041/10/2070

Харківський окружний ад міністративний суд у складі:

Головуючого судді - Перцов ої Т.С.

секретаря - Дейнеко Т.В.,

за участю представників ст орін:

позивача - Тарана М.М.,

відповідача - не прибув,

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Харкові справу за адмін істративним позовом Державн ої податкової інспекції у Ле нінському районі м.Харкова д о Товариства з обмеженою від повідальністю "Клартекс-Харк ів" про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач, Державна податк ова інспекція у Ленінському районі м.Харкова (надалі - ДП І у Ленінському районі м. Харк ова) звернулася до Харківськ ого окружного адміністратив ного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд п рипинити юридичну особу Това риство з обмеженою відповіда льністю «Клартекс-Харків»(ТО В «Клартекс-Харків», відпові дач). Позовні вимоги обґрунто вує з посиланням на п.2 ст.9 Зако ну України „Про систему опод аткування”, п.4 ч.2 ст. 38 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” № 755-ІVві д 15.05.2003 р., п.3 ст.10, п.17 ст.11 Закону Укр аїни «Про державну податкову службу в Україні», ст.ст.2, 22, 27 ГП К України, вказує на неподанн я відповідачем податкової зв ітності з 2008 року та просить пр ипинити юридичну особу відпо відача.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав та просив суд їх задовольнити.

Відповідач в судове засіда ння не прибув, про дату, час та місце розгляду справи повід омлений належним чином згідн о ст.35 КАС України. Відзив на по зов не надав, правом участі у с удовому засіданні не скорист ався.

Враховуючи викладене, суд в важає, що відповідач належно повідомлений про дату, час та місце судового розгляду, та в важає можливим розглянути сп раву без участі його предста вника, за наявними у справі ма теріалами.

Суд, дослідивши матеріали с прави, встановив наступне.

Відповідно до довідки ДПІ Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Клартекс-Харків »зареєстровано виконавчим к омітетом Ленінської районно ї ради 16.02.1998 р. за № 328 і відповідно до закону є юридичною особою , внесеною до Єдиного державн ого реєстру підприємств та о рганізацій за кодом 25457485.

Згідно Довідки про взяття н а облік платника податків ві дповідача взято на облік в ДП І у Ленінському районі м.Харк ова 18.02.1998 р. під № 3620.

З довідки Державної податкової інспекції у Лені нському районі м.Харкова вба чається, що станом на дату под ання позову та розгляду спра ви судом у ТОВ «Клартекс-Харк ів»відсутня заборгованість по картках особових рахункі в.

Довідкою № 883/10/10-018/1 від 20.04.2010 р. пі дтверджено, що відповідач не надає податкової звітності з 2008 року. Так, остання декларац ія з податку на прибуток за 11 м ісяців 2008 року, копія якої нада на до матеріалів справи, була подана до ДПІ у Ленінському р айоні м. Харкова 18.12.2008 р. (вх. № 77405).

Відповідно до пункту 4 части ни 1 статті 17 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни компетенція адміністрати вних судів поширюється на сп ори за зверненням суб' єкта владних повноважень у випадк ах, встановлених законом.

Виходячи зі змісту пункту 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»органи державної по даткової служби у випадках, в межах компетенції та у поряд ку, встановлених законами Ук раїни, мають право звертатис я у передбачених законом вип адках до судових органів із з аявою (позовною заявою) про ск асування державної реєстрац ії суб' єкта підприємницько ї діяльності.

У відповідності до приписі в п.2 ч.1 ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування”, пла тники податків і зборів (обов 'язкових платежів) зобов'язан і подавати до державних пода ткових органів та інших держ авних органів відповідно до законів декларації, бухгалте рську звітність та інші доку менти і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою подат ків і зборів (обов'язкових пла тежів).

В порушення вказаної норми , як свідчать матеріали справ и, відповідач не подавав до по даткових органів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов'яз кових платежів).

Відповідно до ст. 51 Господар ського кодексу України підпр иємницька діяльність припин яється у тому числі на підста ві рішення суду у випадках, пе редбачених цим Кодексом та і ншими законами.

Статтею 59 Господарського ко дексу України визначаються с пособи припинення діяльност і суб' єкта господарювання ( шляхом реорганізації або лік відації) та підстави припине ння діяльності суб' єкта гос подарювання, зокрема частино ю 6 передбачено, то суб' єкт го сподарювання ліквідується у разі скасування його держав ної реєстрації у випадках, пе редбачених законом.

Положеннями ч.2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців»визна чено, що підставами для поста новлення судового рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов' язано з банкрутс твом юридичної особи, зокрем а є : визнання недійсним запис у про проведення державної р еєстрації через порушення за кону, допущені при створенні юридичної особи, які не можна усунути; провадження нею дія льності, що суперечить устан овчим документам, або такої, щ о заборонена законом; невідп овідність мінімального розм іру статутного фонду юридичн ої особи вимогам закону; непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону; наявні сть в Єдиному державному реє стрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

З огляду на викладене та бер учи до уваги, що Товариство з о бмеженою відповідальністю « Клартекс-Харків»з грудня 2008 р оку по теперішній час не нада є податкових декларацій та і нші документи фінансової зві тності, суд вважає, що є підста ви для постановлення судовог о рішення про припинення юри дичної особи Товариства з об меженою відповідальністю «К лартекс-Харків».

Беручи до уваги наведене, су д вважає позовні вимоги про п рипинення юридичної особи То вариства з обмеженою відпові дальністю «Клартекс-Харків” , документально та нормативн о обґрунтованими, та такими, щ о підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни судовий збір з відповід ача не стягується.

Керуючись ст. 8 Конституції України, ст.ст.4, 8, 17, 50, 86, 94, 161-163, 167, 186 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Ленінському районі м.Ха ркова до Товариства з обмеже ною відповідальністю "Кларте кс-Харків" про припинення юри дичної особи - задовольнити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Клартекс-Харків" (61000, м.Харків, вул.Муранова, б.3 2, кв.3, код 25457485).

Постанова може бути оскарж ена в Харківський апеляційни й адміністративний суд через Харківський окружний адміні стративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарж ення постанови суду в десяти денний строк з дня її проголо шення та поданням після цьог о протягом двадцяти днів апе ляційної скарги, або без попе реднього подання заяви про а пеляційне оскарження, якщо а пеляційна скарга подається у строк, встановлений для пода ння заяви про апеляційне оск арження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Постанова у повному обсязі виготовлена та підпи сана 01.06.2010 р.

Суддя Т.С. Перцова

Дата ухвалення рішення01.06.2010
Оприлюднено02.09.2010
Номер документу9759584
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5041/10/2070

Ухвала від 29.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Постанова від 01.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Перцова Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні