Постанова
від 01.06.2010 по справі 4927/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ< Текст >

Харківський окружний адмі ністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнська , 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

01.06.2010 р. № 2а- 4927/10/2070

Харківський окружний адмі ністративний суд у складі:

Головуючий суддя: П'янова Я.В.

При секретарі: Баосової Н.М .

За участю представників с торін:

Позивача: не прибув.

Відповідача: не прибув.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні Харківського окружного ад міністративного суду позовн у заяву Державної податкової інспекції у Дзержинському р айоні міста Харкова до Прива тної фірми "СКС" про припиненн я юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна подат кова інспекція у Дзержинсько му районі міста Харкова, звер нувся до Харківського окружн ого адміністративного суду з позовом, в якому просить суд п рипинити юридичну особу Прив атної фірми "СКС" (код 30990922).

В обґрунтування позовних в имог зазначив, що Приватне пі дприємство Приватна фірма "С КС", в порушення вимог діючого законодавства не звітує біл ьш року, а саме остання деклар ація з ПДВ надана за 1 півріччя 2006 року. До теперішнього часу в ідповідач до податкової інсп екції не з'явився і звітність не подав. У зв' язку з наведен им, позивач просить суд припи нити підприємницьку діяльні сть відповідача та розглянут и адміністративний позов без участі представника ДПІ у Дз ержинському районі м. Харков а.

Відповідач в судове засіда ння не прибув, про дату, час та місце розгляду справи повід омлявся повісткою з поштовим повідомленням, які направля лись за офіційним місцем зн аходження згідно довідки орг ану реєстрації, однак були по вернуті поштою з відміткою п ро причину повернення «за за кінченням терміну зберіганн я».

Згідно з ст. 35 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни відповідач є належно по відомлений про дату, час та мі сце судового засідання. Відп овідач заперечення на позов не надав, правом участі в судо вому засіданні не скориставс я.

Суд вважає, що нез'явлення в ідповідача в судове засіданн я не перешкоджає розгляду сп рави за наявними в ній матері алами.

Суд, дослідивши матеріали с прави, проаналізувавши доказ и у їх сукупності, вважає, що п озов підлягає задоволенню, в иходячи з наступного.

Приватна фірма "СКС" було за реєстровано як юридична особ а Виконавчим комітетом Харкі вської міської Ради 03.07.2000 року з а № Ю0018821, що підтверджується ма теріалами справи.

Також, відповідач зареєстр ований в Державній податкові й інспекції у Дзержинському районі міста Харкова 11.07.2000 р., як платник податків, про що свід чить довідка про взяття на об лік платника податків.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України „Про систему оподат кування” від 25.06.1991 №1251-ХІІ, платн ики податків зобов' язані на давати до податкової інспекц ії податкові декларації, інш і документи, пов' язані з обч исленням та сплатою податків .

Останній звіт, які відповід ач повинен подавати до Держа вної податкової інспекції у Дзержинському районі міста Х аркова надано за 1 півріччя 2006 р оку та з 9 місяців 2006 року та по т еперішній час звіти не надаю ться, що підтверджується дов ідкою від 02.04.2010 р. № 3633/9/15-130 Державно ї податкової інспекції у Дзе ржинському районі міста Харк ова.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” від 15.0 5.2003 року № 755 підставою для винес ення судового рішення про пр ипинення юридичної особи є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Відповідно до довідки від 02 .04.2010 р. № 3633/9/15-130 Державної податков ої інспекції у Дзержинському районі міста Харкова відпов ідач заборгованості не має.

При зазначених обставинах , вимоги позивача правомірні , обґрунтовані і підлягають з адоволенню в повному обсязі.

На підставі вищевикладено го та керуючись ст. ст. 35, 94, 160, 161, 162, 16 3, 167, 254 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Дзержинському районі мі ста Харкова до Приватної фір ми "СКС" про припинення юридич ної особи - задовольнити в п овному обсязі.

Припинити юридичну особу П риватну фірму "СКС" (код: 30990922, вул . Космічна, 21А, м. Харків, 61145).

На постанову через суд перш ої інстанції може бути подан а заява про апеляційне оскар ження протягом десяти днів з дня складення постанови у по вному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутно сті особи, яка бере участь у сп раві, то строк подання заяви п ро апеляційне оскарження обч ислюється з дня отримання не ю копії постанови.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасн о направляється до суду апел яційної інстанції.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо апеляційна с карга подається у строк, вста новлений для подання заяви п ро апеляційне оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків для подачі заяви про апел яційне оскарження.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, встановлений Коде ксом адміністративного судо чинства України, постанова с уду набирає законної сили пі сля закінчення цього строку.

Постанова в повному обсязі виготовлена та підписана 04.06.20 10 р.

Суддя підпис< Текст > П'янова Я.В.

Постанова не набрала чинно сті. Оригінал знаходиться в м атеріалах справи.< Текст >

З оригіналом згідно< Текст >

Суддя Я.В. П*я нова< Текст >

Секретар О.В. Нікітіна< Те кст >

Дата ухвалення рішення01.06.2010
Оприлюднено02.09.2010
Номер документу9759747
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4927/10/2070

Постанова від 01.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

П'янова Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні