Постанова
від 11.01.2010 по справі 2а-6092/09/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

11 січня 2010 року < Час пр оголошення > № 2а-6092/09/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі:

судді: Пі соцької О.В.

за участю:

секретаря

судового засіданні К узьменкової С.П.,

представника Київськ ого міського центру зайнятос ті - Лимич Л.Г.,

розглянувши у відкрито му судовому засіданні у міст і Києві справу

за позовною заявою Київського міського цен тру зайнятості

до закритого акціонерного то вариства «Деко»

про стягнення заборгованості по страхових внесках,

ВСТАНОВИВ:

Київський міський цен тр зайнятості (далі - Центр з айнятості, позивач) звернувс я до Окружного адміністратив ного суду міста Києва з позов ною заявою до ліквідаційної комісії закритого акціонерн ого товариства «Деко»(далі - ЗАТ «Деко», відповідач) про ст ягнення заборгованості по сп латі страхових внесків в сум і 145грн. 44коп.

В обґрунтування позовних в имог Центр зайнятості послав ся на те, що відповідачем не сп лачені страхові внески до Фо нду загальнообов' язкового державного соціального стра хування України на випадок б езробіття за перший квартал 2008 року у сумі 145грн. 44коп. Своїми діями відповідач порушив За кон України «Про загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування на випадок без робіття» від 02 березня 2000 року №1533-ІІІ (далі - Закон №1533-ІІІ).

Ухвалою суду від 03 грудня 2009 р оку допущено заміну первинно го відповідача закритим акці онерним товариством «Деко».

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав та просив задов ольнити у повному обсязі.

Відповідач відзиву на позо в не надав, явку своїх предста вників в судове засідання не забезпечив, тоді як про час та місце розгляду справи був по відомлений належним чином. У зв' язку з неприбуттям пред ставників відповідача та нен аданням витребуваних доказі в розгляд справи відкладався , повістки направлялися відп овідачу за фактичною адресою та адресою, внесеною відпові дачем до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців. Від повідно до змісту ч. 2 ст. 17, ч. 1 ст . 18 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців», з урахуванням вимог ч. 8 с т. 35 Кодексу адміністративног о судочинства України, така а дреса вважається достовірно ю, а повістка, направлена за не ю, врученою юридичній особі.

Відповідно до ст. 128 Кодексу а дміністративного судочинст ва України справа вирішуєтьс я на підставі наявних в ній до казів.

На підставі частини 3 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України 11 січня 2010 року у відкритому су довому засіданні проголошен о вступну та резолютивну час тини постанови про задоволен ня позовних вимог.

Ознайомившись з матеріала ми справи та поданими докуме нтами, заслухавши пояснення представника позивача, всебі чно і повно з' ясувавши всі ф актичні обставини, на яких ґр унтуються позовні вимоги, об ' єктивно оцінивши докази, я кі мають юридичне значення д ля розгляду справи і вирішен ня спору, Окружний адміністр ативний суд міста Києва дійш ов наступних висновків.

Згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру підприємст в та організацій України сер ії АГ №647827 ЗАТ «Деко»зареєстро ване як юридична особа. З 07 жов тня 1997 року ЗАТ «Деко»зареєст ровано в Шевченківському рай онному центрі зайнятості як платник страхових внесків до Фонду загальнообов' язково го державного соціального ст рахування України на випадок безробіття.

Відповідно до пункту 5 части ни 2 статті 4 Закону №1533-ІІІ робо тодавці - юридичні особи наб увають статусу платника стра хових внесків до Фонду загал ьнообов'язкового державного соціального страхування Укр аїни на випадок безробіття з дня взяття їх на облік.

Пунктом 4 частини 2 статті 34 З акону №1533-ІІІ передбачено, що Ф онд зобов'язаний контролюват и правильність нарахування, своєчасність сплати страхов их внесків.

Згідно пункту 2 статті 35 Зако ну №1533-ІІІ роботодавець зобов ' язаний своєчасно та в повн ому розмірі сплачувати страх ові внески.

Відповідно до пункту 1 части ни 1 статті 16 Закону №1533-ІІІ джер елами формування Фонду є стр ахові внески страхувальникі в - роботодавців, застрахован их осіб, що сплачуються на умо вах і в порядку, передбачених цим Законом та іншими законо давчими актами.

Пунктом 3 статті 17 Закону №1533-І ІІ встановлено, що перерахув ання страхових внесків здійс нюється страхувальниками од ночасно з одержанням (перера хуванням) коштів на оплату пр аці (виплату доходу), у тому чи слі в безготівковій чи натур альній формі, або виручки від реалізації товарів (послуг). П ри цьому фактичним одержання м (перерахуванням) коштів на о плату праці (виплату доходу) в важається одержання відпові дних сум готівкою, зарахуван ня на банківський рахунок од ержувача, перерахування за д орученням одержувача на будь -які цілі, одержання товарів (п ослуг) або будь-яких інших мат еріальних цінностей в рахуно к зазначених виплат (доходу), ф актичне здійснення з цих вип лат (доходу) відрахувань, пере дбачених законодавством або за виконавчими документами, чи будь-яких інших відрахува нь.

Інструкція про порядок обч ислення і сплати внесків на з агальнообов' язкове держав не соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду зага льнообов' язкового державн ого соціального страхування України на випадок безробіт тя затверджена Наказом Мініс терства праці та соціальної політики України від 18 грудня 2000 року №339 та зареєстров ана в Міністерстві юстиції У країни 16 січня 2001 року за №30/5221 (да лі - Інструкція).

Згідно пункту 6.7 розділу 6 Інс трукції роботодавці щокварт алу складають у двох примірн иках розрахункову відомість про нарахування і перерахув ання страхових внесків до Фо нду загальнообов' язкового державного соціального стра хування України на випадок б езробіття, один екземпляр як ої подається до центру зайня тості у якому він перебуває н а обліку. Усі примірники розр ахункової відомості підпису ються керівником та головним бухгалтером підприємства аб о організації, виконавцем та завіряються печаткою. Други й примірник звіту, завірений центром зайнятості, залишаю ться в бухгалтерії платника страхових внесків.

Як встановлено під час розг ляду справи та підтверджуєть ся матеріалами справи, ЗАТ «Д еко»до центру зайнятості под ано розрахункову відомість п ро нарахування і перерахуван ня страхових внесків до Фонд у загальнообов' язкового де ржавного соціального страху вання України на випадок без робіття за перший квартал 2008 р оку, відповідно до якого забо ргованість по страхових внес ках становить 145грн. 44коп.

04 березня 2009 року спеціаліст ами Шевченківського районно го центру зайнятості складен о акт про те, що ними здійснено виїзд з метою проведення пер евірки своєчасності нарахув ання та сплати внесків до Фон ду загальнообов' язкового д ержавного соціального страх ування України на випадок бе зробіття до ЗАТ «Деко», яке зн аходиться за адресою: м. Київ, вул. Стеценка, 1-А, - прот е, ЗАТ «Деко»за вказаною адре сою не виявлено.

Київський міський центр за йнятості на адресу ЗАТ «Деко »направив претензію від 06 квітня 2009 року за №11-3396, в якій просив надати можливість зд ійснити документальну перев ірку та сплатити страхові вн ески у сумі 145грн. 44коп. Згідно з поштовим повідомленням, яке знаходиться в матеріалах сп рави, дана претензія отриман а відповідачем 15 квітня 2009 року .

Відповідно до частини 1 стат ті 38 Закону №1533-ІІІ роботодавец ь несе відповідальність за н есвоєчасність сплати та непо вну сплату страхових внесків , у тому числі страхових внеск ів, що сплачують застрахован і особи через рахунки робото давців.

Статтею 39 Закону України №1533 -ІІІ передбачено, що спори, які виникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються в судовому порядку.

На час розгляду справи сума коштів у розмірі 145грн. 44коп. ЗА Т «Деко»не сплачена.

Відповідно до частини перш ої статті 71 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и кожна сторона повинна дове сти ті обставини, на яких ґрун туються її вимоги та запереч ення, крім випадків, встановл ених статтею 72 цього Кодексу.

Доказів, які б спростовувал и доводи позивача, відповіда ч суду не надав.

Враховуючи викладене, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги Київського міського цен тру зайнятості підлягають за доволенню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб' єкта владних повнов ажень, пов' язаних із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз, судові ви трати (судовий збір) згідно з ч астиною 4 статті 94 Кодексу адм іністративного судочинства України стягненню з відпові дача не підлягають.

Керуючись статтями 7, 9, 69-72, 94, 112, 158-163, 167 Кодексу адміністративно го судочинства України Окруж ний адміністративний суд міс та Києва

ПОСТАНОВИВ:

Позов Київського місь кого центру зайнятості задов ольнити.

Стягнути з закритого акціо нерного товариства «Деко»(04136 м. Київ, вул. Стеценка, 1-А, код з а ЄДРПОУ 22901028) на користь Київсь кого міського центру зайнято сті (01033 м. Київ, вул. Жилянська , 47-б, р/р 37179301900001 у Головному управл інні Державного казначейств а м. Києва, МФО 820019, ідентифікаці йний код 03491091) кошти у розмірі 145г рн. 44коп. (сто сорок п' ять грив ень 44коп.).

Постанова набирає законн ої сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскар жена до суду апеляційної інс танції у порядку, передбачен ому статтями 185-187 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни.

Суддя О.В. Пісоцька

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.01.2010
Оприлюднено02.03.2011
Номер документу9763064
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6092/09/2670

Постанова від 11.01.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пісоцька О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні