Постанова
від 13.05.2010 по справі 2а-2430/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 13 травня 2010 року                     № 2а-2430/10/2670

15:31

За позовом

Державної податкової інспекції у Шевченківському районі міста Києва

до

Товариства з обмеженою відповідальністю «Пашинов»

Третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні позивача

Державний реєстратор Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації

про

припинення юридичної особи

Суддя: Кротюк О.В.

Секретар судового засідання: Гончаров В.В.

Обставини справи:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просив припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю «Пашинов», оскільки останній не знаходиться за місцезнаходженням.

Відповідач про час і місце розгляду справи повідомлений належним чином за адресою зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, заперечення на позов не надав, явку повноважних представників в судове засідання не забезпечив.

Державний реєстратор, повідомлений належним чином, в судове засідання не прибув.

Відповідно до ст. 128 КАС України справа вирішується на підставі наявних в ній доказів.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об’єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пашинов»зареєстроване Шевченківською районною у м. Києві державною адміністрацією 10.11.2003.

На виконання вимог ухвали суду Державним реєстратором надано витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, в якому міститься запис про те, що статус відомостей про юридичну особу відповідача - відсутність юридичної особи за місцезнаходженням.

Відповідно до положень статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно ст. 13 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” посадові особи органів державної податкової служби зобов'язані дотримувати Конституції і законів України, інших нормативних актів, прав та охоронюваних законом інтересів громадян, підприємств, установ, організацій, забезпечувати виконання покладених на органи державної податкової служби функцій та повною мірою використовувати надані їм права.

Порядок реєстрації юридичної особи регулюється Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–суб’єктів підприємницької діяльності" та Положенням "Про реєстрацію платників податку на додану вартість".

Відповідно до ст. 58 Господарського кодексу України суб’єкт господарювання підлягає державній реєстрації як юридична особа чи фізична особа-підприємець у порядку, визначеному законом. Відкриття суб’єктом господарювання філій (відділень), представництв без створення юридичної особи не потребує їх державної реєстрації. Відомості про відокремлені підрозділи суб’єктів господарювання залучаються до її реєстраційної справи та включаються до Єдиного державного реєстру в порядку, визначеному законом.

Частиною 2 статті 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців” передбачено, що підставою для постановлення судового рішення  щодо припинення юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

В силу п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” органам державної податкової служби надано право звертатися у передбачених законом випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Як вбачається з матеріалів справи документи направлені на адресу відповідача згідно витягу ЄДР повернулися до суду з відміткою поштової служби про те, що за зазначеною в поштову конверті адресою підприємство не знаходиться, що також вказує на відсутність відповідача за його офіційно зареєстрованою адресою.

З урахуванням вищенаведеного, а також того, що в Єдиному державному реєстрі наявний запис про не підтвердження відомостей про юридичну особу, зокрема й щодо інформації про місцезнаходження суб’єкта господарювання, суд вважає позовні вимоги щодо припинення юридичної відповідача обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню. Зворотного відповідачем не спростовано.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 9, 69-71, 94, 97, 158-163 КАС України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Пашинов»(04116, м. Київ, вул. Шолуденко, 3, офіс 305, код ЄДРПОУ 32735524), у зв’язку з ліквідацією, не пов’язаною з банкрутством юридичних осіб.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України, шляхом подання через суд першої інстанції заяви про апеляційне оскарження з наступним поданням протягом двадцяти днів апеляційної скарги. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                                                 О.В.Кротюк

          

Дата складення та підписання постанови в повному обсязі –17.05.2010.

Дата ухвалення рішення13.05.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9763376
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2430/10/2670

Ухвала від 01.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кротюк О.В.

Постанова від 13.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кротюк О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні