Постанова
від 21.05.2010 по справі 2а-284/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

21.05.10 місто Сев астополь Справа №2а-284/10/2770

Окружний адміністративн ий суд міста Севастополя у ск ладі:

головуючого судді - Прохорч ук О.В.;

секретар судового засідан ня - Іванов Д.Б.,

у відсутність сторін,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду в місті Севастополі а дміністративну справу за поз овом Державної податкової і нспекції у Ленінському райо ні міста Севастополя до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Айтодор»про припи нення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспе кція у Ленінському районі мі ста Севастополя звернулась д о Окружного адміністративно го суду міста Севастополя з а дміністративним позовом до Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Айтодор» про при пинення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні порушенням відповідачем в имог діючого законодавства, що виразилося у ненаданні по даткових декларацій та іншої фінансової звітності до кон тролюючих органів більш року .

Ухвалою суду від 12.02.2010 відкри то провадження в адміністрат ивній справі.

Іншою ухвалою від 12.02.2010 закін чено підготовче провадження , справа призначена до судово го розгляду.

Судовий розгляд справи від кладався неодноразово у зв' язку з нез' явленням предста вника відповідача.

У судове засідання 21.05.2010 пред ставник позивача не з' явив ся, про дату, час та місце розг ляду справи повідомлений нал ежним чином, надав суду клопо тання про розгляд справи за й ого відсутністю.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про дату, час та місце розг ляду справи повідомлявся нал ежним чином, поштові повідом лення повернулись до суду з в ідміткою пошти «за закінченн ям терміну зберігання».

Суд вважає можливим розгля нути справу у відсутність пр едставників сторін за наявн ими в ній доказами.

Розглянувши матеріали спр ави, всебічно і повно з'ясува вши всі фактичні обставини, н а яких ґрунтується позов, оці нивши докази, які мають юриди чне значення для розгляду сп рави і вирішення спору по сут і, суд дійшов висновку про обґ рунтованість позовних вимог з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Айтодор» зар еєстроване Ленінською район ною державною адміністраціє ю у місті Севастополі 02.04.2008 за № 1 077 102 0000 005061.

Згідно з довідкою № 29 від 02.09.2009 Товариство з обмеженою відп овідальністю «Айтодор» знах одиться на обліку в Державні й податковій інспекції у Лен інському районі міста Севаст ополя, зареєстроване в реєст рі фізичних осіб - платників п одатків та зборів (інших обов ' язкових платежів) 03.04.2008 за № 8774.

Відповідно до підпункту 2 пу нкту 1 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування ” платники податків і зборів ( обов'язкових платежів) зобов 'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів).

Згідно з пунктом 8 статті 19 Го сподарського кодексу Україн и усі суб'єкти господарюванн я зобов'язані здійснювати пе рвинний (оперативний) та бухг алтерський облік результаті в своєї роботи, складати стат истичну інформацію, а також н адавати відповідно до вимог закону фінансову звітність т а статистичну інформацію щод о своєї господарської діяльн ості, інші дані, визначені зак оном.

Порядок та строки надання з вітності контролюючим орган ам визначені Законом України “Про порядок погашення зобо в' язань платниками податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами” № 2181 ві д 21.12.2000.

Згідно зі статтею 4 Закону У країни “Про порядок погашенн я зобов' язань платниками по датків перед бюджетами та де ржавними цільовими фондами” платники податків зобов' яз ані в строки, встановлені зак оном, представляти в податко вий орган декларації за відп овідний звітний період.

У порушення вказаних вимог Закону відповідач з другого кварталу 2008 року до Державної податкової інспекції у Лені нському районі міста Севасто поля податкові розрахунки, з віти, декларації та інші доку менти, зв' язані з сплатою по датків, інших обов' язкових платежів, не надає, що підтвер джується довідкою про поруше ння податкового законодавст ва Державної податкової інс пекції у Ленінському районі міста Севастополя № 803\9 від 04.09. 2009.

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів” № 755-IV від 15.05.2003 підставою для п остановлення судового рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкр утством юридичної особи, зок рема, є неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну.

Згідно з пунктами 6, 7 статті 5 9 Господарського кодексу Укр аїни суб'єкт господарювання ліквідується у разі скасуван ня його державної реєстрації у випадках, передбачених зак оном. Скасування державної р еєстрації позбавляє суб'єкта господарювання статусу юрид ичної особи і є підставою для вилучення його з державного реєстру. Суб'єкт господарюва ння вважається ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинен ня його діяльності. Такий зап ис вноситься після затвердже ння ліквідаційного балансу в ідповідно до вимог цього Код ексу.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача щодо п рипинення державної реєстра ції Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Айтодор»о бґрунтованими та такими, що п ідлягають задоволенню.

Керуючись статтями 158-163, 167 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний позо в задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Айтодор» ( місто Севастополь, вул. Руднє ва, 9, кв. 10, код ЄДРПОУ 35781966).

3. Проведення ліквідаційних заходів для державної реєст рації припинення юридичної о соби покласти на Товариство з обмеженою відповідальніс тю «Айтодор».

4. Надіслати копію постанов и державному реєстратору Лен інської районної державної а дміністрації у місті Севасто полі, після набрання постано вою законної сили, для внесен ня до Єдиного державного реє стру запису про державну реє страцію припинення юридично ї особи.

Постанова набирає зако нної сили в порядку і строки, в становлені статтею 254 Кодекс у адміністративного судочин ства України.

Постанова може бути оскарж ена до Севастопольського апе ляційного адміністративног о суду через суд першої інста нції шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протя гом десяти днів з дня проголо шення постанови, а в разі скл адення постанови у повному о бсязі відповідно до статті 16 0 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі. А пеляційна скарга на постанов у подається протягом двадцят и днів після подання заяви пр о апеляційне оскарження. Апе ляційна скарга може бути под ана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарж ення, якщо скарга подається у строк, встановлений для пода ння заяви про апеляційне оск арження.

Суддя О.В. Прохорчук

Постанову складено та пі дписано в порядку частини 3 ст атті 160 Кодексу адміністратив ного судочинства України 26 травня 2010 року.

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення21.05.2010
Оприлюднено23.09.2010
Номер документу9764751
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-284/10/2770

Постанова від 21.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Прохорчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні