Постанова
від 01.06.2010 по справі 2а-1513/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

Копія

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

01.06.10 Справа №2а-1513/10/2770

м. Севастополь

14 год. 55 хв.

Окружний адміністративни й суд міста Севастополя в скл аді:

головуючого судді - Мінько О .В.

при секретарі - Трігуб Г.В.

з участю представника поз ивача Державної податкової і нспекції у Ленінському район і м. Севастополя Хаймінової Р.В., довіреніст ь № 320/10-004 від 11.08.2008р.;

представник відповідача Громадської організації "С евастопольське міське товар иство всеукраїнської громад ської організації "Українськ е реєстрове козацтво" - не з'яв ився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду в м. Севастополі адмін істративну справу за позовом Державної податкової інспе кції у Ленінському районі м. Севастополя до Громадської організаці ї "Севастопольське міське то вариство всеукраїнської гро мадської організації "Україн ське реєстрове козацтво" про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Ленінському районі м. С евастополя звернулася до суд у з адміністративним позовом до Громадської організа ції "Севастопольське міське товариство всеукраїнської г ромадської організації "Укра їнське реєстрове козацтво" п ро юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що Громадська орга нізація "Севастопольське міс ьке товариство всеукраїнськ ої громадської організації " Українське реєстрове козацт во" зареєстрована в Державно ї податкової інспекції у Лен інському районі м. Севастопо ля (далі ДПІ у Ленінському рай оні м. Севастополя) як платник податків та зборів, проте пон ад рік, а саме з 20.10.2005р., не надає п одаткову звітність. Позивач просить припинити юридичну о собу відповідача.

У судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги, просив позов за довольнити та надав клопотан ня з проханням розглянути сп раву у порядку письмового пр овадження (а.с. 28).

Відповідач у судове засіда ння не прибув, явку повноважн их представників у судове за сідання не забезпечив, письм ові заперечення на позовну з аяву не надав, про час та місце проведення судових засідань повідомлений.

Відповідач був повідомлен ий згідно вимог глави 3 Кодек су адміністративного судочи нства України за місцем реєс трації фізичної особи-підпри ємця особи, яка є місцем здій снення підприємницької діял ьності. Згідно вимог ст. 45 Зако ну України від 15.02.2003 р. № 7550-IV “Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб - підпр иємців” ред. від 14.02.2009 р., проведе ння змін щодо місця проживан ня фізичної особи-підприємця здійснюються ним, шляхом под ання даних державному реєстр атору для внесення змін до Єд иного державного реєстру. Да них про зміну місця реєстрац ії відповідача матеріали спр ави не містять. В порядку стат ті 128 Кодексу адміністративно го судочинства України суд в важає можливим розглянути сп раву у відсутності відповіда ча за наявними у справі матер іалами.

На підставі частини 3 статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України, справу розглянуто у порядку письмо вого провадження.

Суд, дослідивши надані мате ріали справи та перевірив їх доказами, вважає, що позовні в имоги підлягають задоволенн ю з наступних підстав.

Відповідно пункту 4 частки 1 статті 17 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, компетенція адміністративн их судів поширюється на спор и за зверненням суб'єкта влад них повноважень у випадках, в становлених законом.

Відповідно до статті 4 Закон у України “Про державну пода ткову службу в Україні”, від 04.12.1990р. № 509 Державна п одаткова адміністрація Укра їни є центральним органом ви конавчої влади, у підпорядку ванні якої, зокрема, знаходит ься Державна податкова інспе кція в Ленінському районі м. С евастополя.

Згідно пункту 8 статті 19 Госп одарського Кодексу України, усі суб' єкти господарюванн я зобов' язані здійснювати п ервинний (оперативний) та бух галтерський облік результат ів своєї роботи, складати ста тистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимо г закону фінансову звітність та статистичну інформацію щ одо своєї господарської діял ьності, інші дані, визначені з аконом.

Відповідно до статті 4 Закон у України “Про систему опода ткування” від 25.06.1991р. № 1251-XII (далі - Закон України № 1251) пл атниками податків і зборів (о бов'язкових платежів) є юриди чні та фізичні особи, на яких в ідповідно до Закону покладен о обов'язок сплачувати подат ки і збори (обов'язкові платеж і).

Відповідно до пункту 1 частк и 2 статті 9 Закону України “Пр о систему оподаткування”, пл атники податків та зборів (об ов' язкових платежів) зобов' язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов' яз кових платежів).

Встановлено, що Громадсь ка організація "Севастопол ьське міське товариство всеу країнської громадської орга нізації "Українське реєстров е козацтво" має державну реєс трацію юридичної особи, що пі дтверджується свідоцтвом пр о державну реєстрацію юридич ної особи (а.с. 9), та зареєстрова на в ДПІ у Ленінському районі м. Севастополя як платник под атків та зборів, що підтвердж ується довідкою про взяття н а облік платника податків ві д 16.02.2010р. (а.с. 6).

Громадська організація " Севастопольське міське това риство всеукраїнської грома дської організації "Українсь ке реєстрове козацтво" зареє стрована за адресою: АДРЕСА _1

Згідно з довідкою ДПІ у Лені нському районі міста Севасто поля, відповідач заборговано сті перед бюджетом немає (а.с. 4).

Проте понад року, а саме з 20.10.2 005р., відповідач не надає подат кову звітність, що підтвердж ується довідкою ДПІ у Ленінс ькому районі м. Севастополя (а .с 5).

Відповідно до частки 2 статт і 38 Закону України “Про держав ну реєстрацію юридичних та ф ізичних осіб-підприємців” № 755-IV від 15.05.2003 р., підставою про пос тановляння судом рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Враховуючи наведене, встан овлені факти ненадання відпо відачем до державної податко вої інспекції податкових дек ларацій та документів фінанс ової звітності більше одного року, що є порушенням встанов лених законодавчими актами п равил здійснення господарсь кої діяльності та є підставо ю для припинення такого суб'є кта господарювання, також пр иймає до уваги право органів державної податкової служби звертатися до суду з позовом про припинення юридичної ос оби, суд дійшов висновку, що по зовні вимоги обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 158-163, 167 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі м. Севастополя, задо вольнити.

Припинити юридичну особу Громадську організацію "Се вастопольське міське товари ство всеукраїнської громадс ької організації "Українське реєстрове козацтво", юридичн а адреса: вул. В. Морська, буд. 21 у м. Севастополі (ЄДРПОУ 33847988, рах унків в установах банків не м ає).

Заходи щодо здійснення лік відаційної процедури поклас ти на громадську організацію "Севастопольське міське тов ариство всеукраїнської гром адської організації "Українс ьке реєстрове козацтво"

Копію постанови, після набр ання законної сили, направит и до державного реєстратора у Ленінському районі м. Севас тополя.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, встановлено му статтєю 254 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни України, та може бути оскар жена до Севастопольського ап еляційного адміністративно го суду у порядок і строки, пер едбачені статтєю 186 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Постанова не набрала закон ної сили

Суддя пі дпис О.В. Мінько

З оригіналом згідно

Суддя О.В. Мінько

Дата ухвалення рішення01.06.2010
Оприлюднено10.09.2010
Номер документу9764831
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1513/10/2770

Постанова від 01.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Мінько О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні