Вирок
від 14.06.2021 по справі 761/21408/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/21408/21

Провадження №1-кп/761/2562/2021

В И Р О К

іменем України

14 червня 2021 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря с/з ОСОБА_2 ,

розглянувши у спрощеному провадженні в судовому засіданні в приміщеннісуду вм.Києві, за відсутності учасників судового провадження, обвинувальний акт, у кримінальному провадженні № 12021105100002025від 09червня 2021року щодо:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Острови Маневицького району Волинської області, громадянина України, із середньою-спеціальною освітою, неодруженого, не працевлаштованого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

обвинуваченого у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України,

У С Т А Н О В И В:

11 червня 2021 року з Шевченківської окружної прокуратури м. Києва до Шевченківського районного суду м. Києва, у відповідності до вимог ст.ст.283,301, 302 КПК України, надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12021105100002025від 09червня 2021року за обвинуваченням ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,у вчиненнікримінального проступку,передбаченого ч.2ст.15ч.1ст.185КК України з клопотанням прокурора Шевченківської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про його розгляд у спрощеному провадженні.

Вивчивши в порядку спрощеного провадження обвинувальний акт та додані до нього матеріали судом встановлено, що клопотання прокурора про розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні відповідає вимогамст. 302 КПК України.

Так, обвинуваченому ОСОБА_3 у присутності захисника ОСОБА_5 роз`яснено зміст встановлених досудовим розслідуванням обставин, а також те, що у разі надання згоди на розгляд обвинувального акта у спрощеному порядку він буде позбавлений права оскаржувати вирок в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, не дослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини. Прокурор ОСОБА_4 впевнився у добровільності згоди ОСОБА_3 на розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні.

До обвинувального акта з клопотанням про його розгляд у спрощеному провадженні прокурором додані: письмова заява обвинуваченого ОСОБА_3 , складена в присутності захисника ОСОБА_5 , щодо беззаперечного визнання своєї винуватості, згоди із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлення з обмеженням права апеляційного оскарження, письмова заява представника потерпілого ОСОБА_6 на згоду з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні; матеріали досудового розслідування, у тому числі документи, які засвідчують беззаперечне визнання ОСОБА_3 своєї винуватості.

Судом, у відповідності до ч. 2ст. 381 КПК України, визнано можливим розглядати обвинувальний акт щодо вчинення кримінального проступку в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, оскільки обвинувачений ОСОБА_3 не оспорює встановлені під час дізнання обставини і згодний з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні.

З огляду на викладене судом встановлено наступне.

Так, 09 червня 2021 року о 10 годині 30 хвилин, перебуваючи в приміщенні магазину «Сільпо», що в ТЦ «Смарт Плаза», який розташований за адресою: м. Київ, пр-т Перемоги, 24/26, у ОСОБА_3 виник умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, що належить ТОВ «Сільпо-Фуд» (ЄДРПОУ 40720198).

Реалізуючи свій протиправний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, з метою особистого збагачення, діючи з корисливим мотивом, ОСОБА_3 09 червня 2021 року, приблизно о 10 годині 30 хвилин, знаходячись в приміщенні магазину «Сільпо», що в ТЦ «Смарт Плаза», який розташований за адресою: м. Київ, пр-т Перемоги, 24/26, попрямував до відділу з продажу алкогольних напоїв, де взяв з полиці 2 банки слабоалкогольного напою «King's Bridge», Джин-грей фрут, артикул 755682, вартістю 22 грн. 95 коп. (без ПДВ) кожна, на загальну суму 45 грн. 90 коп. (без ПДВ) та поклав їх до кошику. Після цього, ОСОБА_3 направився до відділу з продажу побутової хімії, де взяв з полиці упаковку капсул для прання марки «Ariel Color», артикул 821049, вартістю 323 грн. 20 коп. (без ПДВ). В подальшому ОСОБА_3 , переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає і вони несуть таємний характер, помістив вищевказаний товар до свого рюкзаку сірого кольору, який був при ньому та направився в сторону кас.

В подальшому ОСОБА_3 , вважаючи, що залишився непоміченим, з викраденим майном попрямував до виходу з приміщення магазину «Сільпо», з метою закінчити вчинюваний ним корисливий кримінальний проступок та розпорядитись викраденим майном на власний розсуд. Проте, вийшовши за антикрадіжні рамки та виконавши всі дії, які вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, довести свій умисел до кінця не зміг з причин, що не залежали від його волі, оскільки його дії були помічені та припинені співробітниками охорони магазину.

А всього ОСОБА_3 вчинив закінчений замах на таємне викрадення чужого майна на загальну суму 369 грн. 10 коп. (без ПДВ), що належить ТОВ «Сільпо-Фуд» (ЄДРПОУ 40720198).

Таким чином, судом достовірно встановлено, що ОСОБА_3 своїми умисними протиправними діями, які виразились у закінченому замаху (виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, але кримінальне правопорушення не було закінчено з причин, які не залежали від його волі) на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України.

Особі, яка вчинила кримінальне правопорушення має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для його виправлення і попередження нового кримінального правопорушення.

Обираючи обвинуваченому ОСОБА_3 вид та розмір покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, обставини, через які він не довів протиправні дії до кінця в частині обвинувачення, характер його діяння, форму й ступінь вини, мотив вчинення кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченого та обставини, що пом`якшують та обтяжують його покарання.

Зокрема, судом враховано, що обвинувачений ОСОБА_3 раніше не судимий, неодружений, має місце реєстрації та проживання, на обліку у лікаря-психіатра, лікаря нарколога не перебуває, викрадене майно повернуто.

Обставиною, яка, відповідно до вимог ст. 66 КК України, пом`якшує покарання ОСОБА_3 , є щире каяття.

Обставин, які б, відповідно до вимог ст. 67 КК України, обтяжували покарання ОСОБА_3 , судом не встановлено.

Приймаючи до уваги характер, ступінь тяжкості та суспільну небезпеку скоєного ОСОБА_3 кримінального проступку, особу обвинуваченого, який не працевлаштований, не має постійного джерела доходу, наявність пом`якшуючої та відсутність обтяжуючої покарання обставин, його майновий стан, суд вважає, що обвинуваченому необхідно призначити покарання у виді громадських робіт.

Таке покарання стосовно ОСОБА_3 є необхідним та достатнім для його виправлення і попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень.

Підстав для обрання запобіжного заходу щодо ОСОБА_3 до набрання вироком законної сили не встановлено.

Долю речових доказів необхідно вирішити у порядку, встановленому ст. 100 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 368, 373,374,381,382,394 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді громадським робіт строком на 80 (вісімдесят) годин.

До вступу вироку в законну силу запобіжний захід щодо обвинуваченого ОСОБА_3 не обирати.

Речові докази: відеозапис із камер відеоспостереження ТОВ «Сільпо-Фуд» за 09.06.2021 року, який поміщено на СD-R диск, зберігати в матеріалах кримінального провадження; 2 банки слабоалкогольного напою «Kings Bridge» та упаковку капсул для прання «Ariel Color» (передані на відповідальне зберігання представнику потерпілого ОСОБА_6 ) - передати у володіння та розпорядження ТОВ «Сільпо-Фуд».

На вирок можуть бути подані учасниками судового провадження апеляційні скарги до Київського апеляційного суду через Шевченківський районний суд м. Києва протягом тридцяти днів з дня його проголошення за результатами розгляду обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку з урахуванням особливостей, передбаченихположеннями ст. 394 КПК України.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Копія вироку за результатами розгляду обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку не пізніше дня, наступного за днем його ухвалення, надіслати учасникам судового провадження.

Суддя Шевченківського

районного суду м. Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.06.2021
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —761/21408/21

Вирок від 14.06.2021

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мартинов Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні