Ухвала
від 18.06.2021 по справі 153/961/21
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 153/961/21

Провадження2/153/186/21-ц

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

"18" червня 2021 р. місто Ямпіль Вінницької області

Ямпільський районний суд Вінницької області у складі судді Гаврилюк Т.В. розглянув цивільну справу за № 153/961/21 за позовом ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 до Ямпільська міська рада Могилів-Подільського району Вінницької області, яка знаходиться за адресою: Вінницька область місто Ямпіль вулиця Замкова,94/2 Про встановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку достатнього для прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом Про встановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку достатнього для прийняття спадщини у зв`язку із тим, що її дошлюбне прізвище не співпадає з прізвищем її брата і у встановлений законом строк вона не зверталася до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини, так як їй не було відомо про існування у власності брата майна.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктивної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до частини четвертої статті 274 ЦПК України.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст.187-193, 258, 259, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Ямпільська міська рада Могилів-Подільського району Вінницької області Про встановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку достатнього для прийняття спадщини до розгляду.

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Ямпільська міська рада Могилів-Подільського району Вінницької області Про встановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку достатнього для прийняття спадщини.

Призначити підготовче засідання у даній цивільній справі на 06 липня 2021 року об 11 годині 00 хвилин у приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області (вулиця Свободи,116 місто Ямпіль Вінницька область).

Відповідач у строк протягом п`ятнадцяти календарних днів з дня отримання копії даної ухвали має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Окрім того, відповідач у вищезазначений строк має право надіслати позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачеві, що у відповідності із частиною другою статті 191 ЦПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Також роз`яснити відповідачеві, що у відповідності із частиною першою статті 193 ЦПК України останній має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити, що у відповідності із частинами першою та другою статті 199 ЦПК України у строк, встановлений судом, позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач - заперечення; інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити позивачеві строк у десять днів з дня отримання останнім відзиву, для подання відповіді на відзив, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

До відповіді на відзив у відповідності із частиною третьою статті 179 ЦПК України, застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Встановити відповідачеві строк у сім днів з дня отримання останнім відповіді на відзив, для подання заперечення, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

До заперечення, у відповідності із частиною третьою статті 180 ЦПК України, застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього кодексу.

Відповідно до частини першої статті 192 ЦПК України встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк і роз`яснити, що останні мають право подати у визначений судом строк письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Відповідно до частини другої статті 192 ЦПК України роз`яснити учасникам справи про те, що вони мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

До відзиву третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 ЦПК України.

На виконання вимог частини першої статті 190 ЦПК України копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 272 цього Кодексу.

На виконання вимог частини другої статті 190 ЦПК України одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0231/.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку із порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Вінницького апеляційного суду через Ямпільський районний суд Вінницької області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Т. В. Гаврилюк

Дата ухвалення рішення18.06.2021
Оприлюднено18.06.2021
Номер документу97749375
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку достатнього для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —153/961/21

Рішення від 06.07.2021

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Рішення від 06.07.2021

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні