Ухвала
від 18.06.2021 по справі 506/410/21
КРАСНООКНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КРАСНООКНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 506/410/21

Провадження № 2/506/122/21

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

"18" червня 2021 р. с.м.т. Окни

Суддя Красноокнянського районного суду Одеської області Чеботаренко О. Л., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Окнянської селищної ради Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

Вказана позовна заява надійшла до суду 14.06.2021 року.

Позовна заява відповідає вимогам, викладеним у ст.ст.175, 177 ЦПК України і підсудна Красноокнянському районному суду Одеської області.

Позивач звернувся до суду з позовом до Окнянської селищної ради Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини на підставі ст.ст.16, 1223, 1261, 1272 ЦК України.

Справа буде розглядатися у порядку загального позовного провадження, з призначенням підготовчого засідання.

У позовній заяві позивачі просили витребувати з Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області відомості про відкриття спадкових справ після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також, у разі їх відкриття, їх належним чином посвідчені копії.

Враховуючи, що відомості, які можуть міститися у вказаних спадкових справах, мають значення для встановлення наявності або відсутності обставин, які мають значення для розгляду даної справи, вказане клопотання позивачів підлягає задоволенню.

Інших заяв та клопотань разом з позовною заявою не надходило.

Відповідачу слід встановити строк для подання відзиву на позов.

Керуючись ст.187 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 (проживає за адресою: с.Маяки Подільського /раніше Окнянського/ району Одеської області) та ОСОБА_2 (проживає за адресою: с.Маяки Подільського /раніше Окнянського/ району Одеської області) до Окнянської селищної ради Одеської області (адреса місцезнаходження: вул. Комарова, 2, смт.Окни Одеської області) про визначення додаткового строку для прийняття спадщини прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати у порядку загального позовного провадження та призначити у справі підготовче засідання на 16.07.2021 року о 09:15 год, у залі судових засідань Красноокнянського районного суду Одеської області за адресою: с.м.т. Окни Одеської області, вул. Першотравнева, 31.

Надати відповідачу строк для подання відзиву на позов протягом 15 днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, роз`яснивши при цьому, що відзив має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, при цьому відповідач має право надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів та заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2)позивачам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити учасникам справи, що інформацію щодо вказаної справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ko.od.court.gov.ua.

Витребувати з Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області відомості про відкриття спадкових справ після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також, у разі їх відкриття, їх належним чином посвідчені копії.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.Л. Чеботаренко

СудКрасноокнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.06.2021
Оприлюднено22.06.2021
Номер документу97756789
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —506/410/21

Рішення від 16.07.2021

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні