Ухвала
від 13.05.2021 по справі 466/10169/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/10169/19

УХВАЛА

підготовчого судового засідання

13 травня 2021 року Шевченківський районний суд м. Львова

в складі : головуючого - судді Кавацюка В.І

при секретарі Молінській С.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Львові цивільну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Українська будівельна компанія Львів до ОСОБА_1 , державного реєстратора Чернівської сільської ради Мостиського району Львівської області Поліщак Марії Василівни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_2 , про скасування державної реєстрації права власності щодо об`єктів нерухомого майна, про скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (із відкриттям розділу) щодо об`єктів нерухомого майна та про визнання припиненим права власності на об`єкти нерухомого майна,

у с т а н о в и в :

згідно розпорядження № 151 від 02 березня 2021 року щодо призначення повторного автоматизованого розподілу судових справ та згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02 березня 2021 року матеріали цивільної справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Українська будівельна компанія Львів до ОСОБА_1 , державного реєстратора Чернівської сільської ради Мостиського району Львівської області Поліщак Марії Василівни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_2 , про скасування державної реєстрації права власності щодо об`єктів нерухомого майна, про скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (із відкриттям розділу) щодо об`єктів нерухомого майна та про визнання припиненим права власності на об`єкти нерухомого майна передано для розгляду судді ОСОБА_3 .

Ухвалою судді Шевченківського районного суду м. Львова від 03 березня 2021 року відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання.

23 квітня 2021 року третя особа ОСОБА_2 подала до суду позовну заяву із самостійними вимогами щодо предмету спору до ОСОБА_1 , державного реєстратора Чернівської сільської ради Мостиського району Львівської області Поліщак Марії Василівни, обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив Квітковий-2018 , третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача - товариства з обмеженою відповідальністю Українська будівельна компанія Львів про скасування державної реєстрації права власності щодо об`єкта нерухомого майна, скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень, визнання припиненим права власності, визнання недійсним договору про порядок сплати пайового внеску, та відшкодування заподіяної моральної шкоди.

Учасники справи в судове засідання не з`явились та 13 травня 2021 року представник позивача - ТзОВ Українська будівельна компанія Львів Авраменко О.В. подав на адресу суду клопотання про залишення позовної заяви ТзОВ Українська будівельна компанія Львів без розгляду, виділення в окреме провадження позовної заяви третьої особи ОСОБА_2 , яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета позову, та повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову до суду із суми 15 358.00грн.

У відповідності до положень ч.2 ст. 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою в підготовче судове засідання всіх учасників справи, фіксування підготовчого судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Із матеріалів справи убачається, що ухвалою судді Шевченківського районного суду м. Львова від 02 березня 2021 року прийнято до розгляду вищевказану цивільну справу та відкрито загальне позовне провадження.

Відповідно до положень статті 52 ЦПК України, треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, подавши позов до однієї або декількох сторін. Про прийняття позовної заяви та вступ третьої особи у справу суд постановляє ухвалу. Треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, користуються усіма правами і несуть усі обов`язки позивача. Після вступу у справу третьої особи, яка заявила самостійні вимоги щодо предмета спору, справа за клопотанням учасника справи розглядається спочатку.

Як вбачається з матеріалів справи, третя особа ОСОБА_2 скористалась своїм процесуальним правом та подала 23 квітня 2021 року позовну заяву із самостійними вимогами в строки встановлені ст.52 ЦПК України. Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.175 ЦПК України, а тому підлягає прийняттю до розгляду.

Оглянувши матеріали справи, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву третьої особи ОСОБА_2 , яка заявила самостійні вимоги щодо предмета позову.

Крім цього, відповідно до п.5 ч.1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

У відповідності до вимог ч.1 ст.142 ЦПК України у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

У відповідності до вимог ч.3 ст. 7 Закону України Про судовий збір , у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення скаржнику (заявнику) з державного бюджету 50% судового збору, сплаченого при поданні позову.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 52, п.5 ч.1 ст. 257, ст. ст. 142, 200, 259, 260, 261 ЦПК України,

у х в а л и в :

Прийняти до розгляду позовну заяву третьої особи ОСОБА_2 із самостійними вимогами щодо предмету спору до ОСОБА_1 , державного реєстратора Чернівської сільської ради Мостиського району Львівської області Поліщак Марії Василівни, обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив Квітковий-2018 , третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача - товариства з обмеженою відповідальністю Українська будівельна компанія Львів про скасування державної реєстрації права власності щодо об`єкта нерухомого майна, скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень, визнання припиненим права власності, визнання недійсним договору про порядок сплати пайового внеску та відшкодування заподіяної моральної шкоди.

Розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження та призначити підготовче засідання на 07 червня 2021 року на 15.00год. у приміщенні Шевченківського районного суду м. Львова за адресою: м. Львів, вул. Січових Стрільців, 12 пов. 3/12.

В підготовче засідання викликати сторони по справі, їх представників.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://sh.lv.court.gov.ua/sud1328/

Надіслати учасникам справи копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду.

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю Українська будівельна компанія Львів до ОСОБА_1 , державного реєстратора Чернівської сільської ради Мостиського району Львівської області Поліщак Марії Василівни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_2 , про скасування державної реєстрації права власності щодо об`єктів нерухомого майна, про скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (із відкриттям розділу) щодо об`єктів нерухомого майна та про визнання припиненим права власності на об`єкти нерухомого майна - залишити без розгляду.

Повернути товариству з обмеженою відповідальністю Українська Будівельна компанія Львів , ЄДРПОУ 40902811, 50 відсотків сплаченого 03 грудня 2019 року на рахунок № НОМЕР_1 код ЄДРПОУ 38007662, судового збору при подачі позову до суду відповідно до платіжного доручення №239 від 03 грудня 2019 року, а саме у розмірі 7 684,00грн. (сім тисяч шістсот вісімдесят чотири гривні).

Ухвала суду щодо залишення позовної заяви без розгляду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду.

Суддя: В. І. Кавацюк

Дата ухвалення рішення13.05.2021
Оприлюднено22.06.2021

Судовий реєстр по справі —466/10169/19

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Постанова від 30.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Постанова від 30.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Рішення від 06.12.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Рішення від 06.12.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 21.09.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні