Ухвала
від 18.06.2021 по справі 592/6253/21
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/6253/21

Провадження № 2/592/1559/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2021 року м.Суми

Ковпаківський районний суд м. Суми в особі судді Князєва В.Б., за участю секретаря судового засідання Горбач О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Суми цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Сумської міської ради, третя особа: державний виконавець Божок Ольга Миколаївна про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування державної реєстрації, -

встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Сумської міської ради, третя особа: державний виконавець Божок О.М. про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування державної реєстрації.

01.06.2021 представник відповідача надав клопотання, в якому просить суд направити справу за підсудністю до Зарічного районного суду м. Суми.

Відповідно до ст. 4 ЦПК України, - кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно ч. 1 ст. 30 ЦПК України, - позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

З матеріалів справи вбачається, що предметом спору є договір оренди земельної ділянки, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, - суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, - спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Виходячи з наведеного вище, беручи до уваги, що інститут територіальної юрисдикції розмежовує підсудність справ, суд приходить до висновку, що матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Сумської міської ради, третя особа: державний виконавець Божок О.М. про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування державної реєстрації, слід передати на розгляд за підсудністю до належного суду, за місцезнаходженням земельної ділянки - Зарічного районного суду м. Суми, у зв`язку з непідсудністю даного позову Ковпаківському районному суду м. Суми.

Керуючись ст. ст. 30-32 ЦПК України, -

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Сумської міської ради, третя особа: державний виконавець Божок Ольга Миколаївна про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування державної реєстрації передати на розгляд до Зарічного районного суду м.Суми за підсудністю.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного судового рішення до Сумського апеляційного суду через Ковпаківський районний суд м. Суми. Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Дата складання повного судового рішення 18.06.2021.

Суддя В.Б. Князєв

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення18.06.2021
Оприлюднено22.06.2021
Номер документу97767735
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —592/6253/21

Рішення від 10.07.2022

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні