Ухвала
від 18.06.2021 по справі 320/7294/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

18 червня 2021 року м. Київ Справа № 320/7294/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Харченко С.В., розглянувши позовну заявуГоловного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області доВолошинівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дитячий садок" імені Героя України Руслана Лужевського Баришівської селищної ради прозастосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області звернулось до суду з позовом до Волошинівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дитячий садок" імені Героя України Руслана Лужевського Баришівської селищної ради про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) шляхом повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі відповідача, що знаходиться за адресою: Київська область, Баришівський район, с. Борщів, вул. Шевченка, 1-А, до повного усунення ним порушень, що містяться в акті планової перевірки від 16.03.2021 № 62.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

В силу приписів пункту 2 частини п`ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України у позовній заяві зазначаються відомості щодо сторін та інших учасників справи, серед яких, зокрема, місцезнаходження (для юридичних осіб).

У свою чергу згідно з положеннями частини другої статті 161 цього Кодексу суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Судом встановлено, що позивачем у позовній заяві визначено наступне місцезнаходження Волошинівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дитячий садок" імені Героя України Руслана Лужевського Баришівської селищної ради: вул. Шкільна, 15, с. Волошинівка, Баришівський район, Київська область.

Аналогічні відомості щодо місцезнаходження вказаної юридичної особи містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, які в силу приписів статті 10 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 15.05.2003 № 755-IV вважаються достовірними.

Судом встановлено, що в якості доказу надіслання на адресу відповідача копії позовної заяви та всіх доданих до неї матеріалів позивачем подано копію фіскального чеку від 12.06.2021 з інформацією про поштове відправлення.

Разом з тим зі змісту вказаних вище документів вбачається, що копія позовної заяви та додані до неї матеріали направлялись позивачем на поштову адресу, відмінну від адреси відповідача, зазначеної у позовній заяві, а саме: АДРЕСА_1 .

Наведені вище обставини вказують на невідповідність позовної заяви вимогам процесуального законодавства, у зв`язку з чим суд, враховуючи приписи статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху з наданням позивачу часу для усунення зазначених недоліків.

Вказані недоліки повинні бути усунені позивачем у п`ятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали шляхом подання до суду доказів надіслання на адресу відповідача, внесену до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії позовної заяви та усіх доданих до неї документів.

Враховуючи викладене та керуючись частиною першою статті 169, статтями 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Встановити позивачу п`ятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали.

3. Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені пунктом 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

4. Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху надіслати (видати) позивачу невідкладно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Харченко С.В.

Дата ухвалення рішення18.06.2021
Оприлюднено22.06.2021
Номер документу97775014
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/7294/21

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Марич Є.В.

Ухвала від 23.06.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 18.06.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні