Ухвала
від 09.06.2021 по справі 127/14659/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/14659/21

Провадження №1-кс/127/6677/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2021 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБУ у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №22021020000000025 від 16.03.2021 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 441 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС слідчого відділу Управління СБУ у Вінницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області з даним клопотанням, яке погоджено з прокурором ОСОБА_4 , мотивуючи клопотання тим, що сідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №22021020000000025 від 16.03.2021 за ознаками злочину, передбаченого ст. 441 КК України, щодо масового забруднення хімічними відходами через діяльність підприємств ТОВ «Укрхімресурс» та ТОВ «Глікохім», які можуть спричинити екологічну катастрофу.

Відповідно до даних, які стали підставою для внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР, підприємства ТОВ «Укрхімресурс» та ТОВ «Глікохім», потужності яких розміщені у м.Калинівка по вул. Вадима Несторчука, 1, у процесі своєї виробничої діяльності утворюють небезпечні відходи гудрон (згідно наказу Державного комітету статистики від 24.10.2006 №494, яким затверджено «Інструкцію щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1 небезпечні відходи «Звіт про утворення, оброблення та утилізацію відходів І-ІІІ класів небезпеки», відноситься до високотоксичних відходів ІІ класу), який у великій кількості захоронюється у непристосованих місцях поблизу автодороги Стара Гута - Турбів. Ці дії призводять до підвищення рівня небезпечних речовин у ґрунтовому покриві, отруєння водних ресурсів регіону та екологічного забруднення значних територій, що створює передумови до виникнення осередку екологічної катастрофи.

У ході досудового розслідування установлено, що ТОВ «Біохімінвест» (ЄДРПОУ 35165147, засновники: ОСОБА_5 , компанія «БІСІІНВЕСТМЕНТС Лімітед» - кінцевий бенефіціарний власник ОСОБА_6 ), ТОВ «Укрхімресурс» (ЄДРПОУ 32495389, засновники: ОСОБА_5 ), ТОВ «Глікохім» (ЄДРПОУ 37691047, засновники: ТОВ «Укрхімресурс», ОСОБА_7 ), ТОВ «Біохімтранс» (ЄДРПОУ 43418799, засновники: ТОВ «Укрхімресурс»), ТОВ «Тосол синтез Україна» (ЄДРПОУ 37489488, засновники: ОСОБА_6 , ТОВ «Біохімінвест»), ТОВ «НВП «МФК» (ЄДРПОУ 43620691, засновники: ТОВ «Біохімтранс»), - є групою пов`язаних підприємств, що фактично здійснюють свою господарську діяльність за адресою: Вінницька область, м.Калинівка, вул. Вадима Несторчука, 1.

Безпосередньо ТОВ «Укрхімресурс» та ТОВ «Глікохім» з 2012 року проводили господарську діяльність пов`язану із ввезенням з країн ЄС на митну територію України у режимі «переробка на митній території України» давальницької сировини у вигляді сирого технічного гліцерину (УКТЗЕД 15200000).

Сирий технічний гліцерин ввозився на митну територію України та перероблявся ТОВ «Глікохім» на підставі зовнішньоекономічних договорів про переробку давальницької сировини № 20140422 від 22.04.2014, укладеного з ТОВ «Гліхім» (РФ, м. Москва) та № 20161124 від 24.11.2016, укладеного із ТОВ «РусХимРесурс» (РФ, м. Москва).

У свою чергу, ТОВ «Укрхімресурс» діє на підставі договору про переробку сировини № 01112018 від 01.11.2018, укладеного із ТОВ «Гліхім» (РФ, м. Москва).

Згідно з технологічною схемою в результаті очищення сирого технічного гліцерину утворюються відходи у вигляді переробленого активованого вугілля та гудрону.

Положеннями названих вище договорів передбачено, що у результаті виконання робіт не утворюються відходи придатні для подальшого використання. Всі відходи шлам, залишки кубові, пари гліцерину і води, які виникають в процесі виробництва готової продукції, є безповоротними і підлягають утилізації/видаленню за рахунок виконавця. Утилізація/видалення відходів включена у вартість переробки, відходи не мають господарської цінності та видаляються з виробничих потужностей виконавця у відповідності до вимог Закону України «Про відходи».

З метою розміщення давальницької сировини у митному режимі «переробка на митній території України» ТОВ «Укрхімресурс» та ТОВ «Глікохім» у відповідності до вимог ст.ст. 149,150,151 Митного кодексу України подають заяви, де зазначають відомості про зовнішньоекономічну операцію, перелік доданих документів та зобов`язання підприємства - проводити операції з переробки товарів відповідно до вимог законодавства України, здійснювати відокремлений від інших товарів облік і зберігання товарів, розміщених у митний режим переробки та продуктів їх переробки, а також заявити у відповідному митному режимі товарну продукцію, супутні продукти переробки, залишки переробки, що будуть отримані у результаті переробки товарів, і видалити відповідно до законодавства України відходи переробки.

У ході подальшого розслідування у кримінальному провадженні установлено, що у порушення норм митного та природоохоронного законодавства України з території цілісного майнового комплексу, що знаходиться за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Вадима Несторчука, 1, де здійснюють свою господарську діяльність ТОВ «Укрхімресурс», ТОВ «Глікохім», ТОВ«Біохімінвест», ТОВ «Тосол синтез Україна», ТОВ «Біохімтранс», ТОВ «НВП «МФК», на автомобілі «Газ-5319», д.н.з. НОМЕР_1 , що зареєстрований за ОСОБА_8 , вивозяться небезпечні відходи виробництва.

Також встановлено місця звалення відходів - Вінницька область, Калинівський район, поблизу автодороги Стара Гута Турбів на земельній ділянці з кадастровим номером 0521610100:07:001:0069 (цільове призначення для розміщення та експлуатації основних, підсобних, і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості), що перебуває у державній власності та передана у оренду на підставі договору №41 від 13.03.2018 ТОВ «Глікохім», яким, у свою чергу, передано названу ділянку у суборенду ТОВ«Укрхімресурс» на підставі договору б/н від 22.07.2020. Звалення відходів здійснюється у котловани завчасно підготовлені із використанням екскаватора-навантажувача «ДЕМ-1143», д.н.з. НОМЕР_2 , який зареєстрований за ТОВ «Укрхімресурс».

У ході проведення хімічного дослідження відібраних у місці звалення зразків відходів науковими працівниками Інституту біоорганічної хімії та нафтопродуктів НАН України ім. В.П. Кухаря установлено, що у їх складі наявний гліцерин (30-32%), натрієві та калійні мила, речовини, що містять хлор. Встановлено також сильнолужний Ph - на рівні 12, що вказує на наявність у зразках сильної неорганічної основи (гідроксиду натрію або калію). Такий склад зразка характерний для залишків після переробки «гліцеринового шару», що є побічним продуктом (відходами) виробництва біодилельного палива.

За результатами допиту свідка ОСОБА_9 доктора сільськогосподарських наук за спеціальністю екологія, професора, член-кореспондента Міжнародної академії наук екології та життєдіяльності установлено, що речовини виявлені за результатами хімічного дослідження проведеного Інститутом біоорганічної хімії та нафтопродуктів НАН України ім.В.П. Кухаря, є надзвичайно шкідливими для екологічного стану місцевості та компонентів довкілля (ґрунтових та поверхневих вод, ґрунтів та біоти).

З огляду на викладене, у слідства є достатні підстави вважати, що на території цілісного майнового комплексу, що знаходиться за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Вадима Несторчука, 1, де здійснюють свою господарську діяльність ТОВ «Укрхімресурс», ТОВ «Глікохім», ТОВ«Біохімінвест», ТОВ «Тосол синтез Україна», ТОВ «Біохімтранс», ТОВ «НВП «МФК», можуть знаходитись предмети та документи щодо ввезення на митну територію України, митного оформлення «сирого гліцерину», виробничої діяльності пов`язаної з очищенням сирого гліцерину та виробництвом гліцериновмісної продукції, у зв`язку з якою утворюються небезпечні відходи, документація щодо ведення обліку утворюваних відходів, їх вивезення, утилізації чи видалення, які, у разі їх виявлення, матимуть суттєве значення для досудового розслідування, зокрема для з`ясування обставин вчинення вказаного злочину, осіб, що до цього причетних, а відомості, які у них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Обізнаність службових осіб названих вище підприємств щодо напрямку розслідування та про наявність у органів досудового розслідування відомостей про предмети та документи, які носять викривальний характер їх протиправної діяльності, можуть стати причиною для їх знищення або спотворення інформації в них, у зв`язку з чим витребування вказаних доказів шляхом тимчасового доступу до предметів та документів є неефективним. Відтак, за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей та документів, які мають значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні та встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна встановлено наступне:

- земельна ділянка кадастровим номером 0521610100:07:001:0069 (цільове призначення для розміщення та експлуатації основних, підсобних, і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості), що перебуває у державній власності, передана у оренду ТОВ «Глікохім» на підставі договору №41 від 13.03.2018, яким, передано названу ділянку у суборенду ТОВ«Укрхімресурс» на підставі договору б/н від 22.07.2020;

- земельна ділянка кадастровим номером 0521610100:07:044:0061 (цільове призначення для розміщення та експлуатації основних, підсобних, і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості), адреса ділянки: м. Калинівка, вул. Несторчука, 1-н, перебуває у комунальній власності, передана у оренду ТОВ«Біохімінвест» на підставі договору № 15 від 04.08.2014;

- земельна ділянка кадастровим номером 0521610100:07:044:0059 (цільове призначення для розміщення та експлуатації основних, підсобних, і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості), адреса ділянки: м. Калинівка, вул. Островського, 48-н, перебуває у комунальній власності, передана у оренду ТОВ«Біохімінвест» на підставі договору № 16 від 04.08.2014;

- земельна ділянка кадастровим номером 0521610100:07:044:0060 (цільове призначення для розміщення та експлуатації основних, підсобних, і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості), адреса ділянки: м. Калинівка, вул. Несторчука, 1-к, перебуває у комунальній власності, передана у оренду ТОВ«Біохімінвест» на підставі договору № 14 від 04.08.2014;

- земельна ділянка кадастровим номером 0521610100:07:044:0062 (цільове призначення для розміщення та експлуатації основних, підсобних, і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості), адреса ділянки: м. Калинівка, Островського, 26-а, перебуває у комунальній власності, передана у оренду ТОВ«Біохімінвест» на підставі договору № 13 від 04.08.2014;

- виробничі будівлі та споруди за адресою: м. Калинівка, вул. Вадима Несторчука, 1 належать на праві приватної спільної часткової власності ТОВ«Біохімінвест», ТОВ «Укрхімресурс», ТОВ «Глікохім»;

За ТОВ «Тосол синтез Україна», ТОВ «Біохімтранс», ТОВ «НВП «МФК» нерухоме майно не зареєстровано.

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення є необхідність у проведенні обшуку території цілісного майнового комплексу, що знаходиться за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Вадима Несторчука, 1, де здійснюють свою господарську діяльність ТОВ «Укрхімресурс», ТОВ «Глікохім», ТОВ«Біохімінвест», ТОВ «Тосол синтез Україна», ТОВ «Біохімтранс», ТОВ «НВП «МФК», в зв`язку з чим старший слідчий ОСОБА_3 звернувся з даним клопотанням до слідчого судді.

В судовому засіданні старший слідчий ОСОБА_3 , пославшись на вищезазначені обставини, клопотання підтримав та просив вимоги клопотання задоволити.

Відповідно до частини четвертої статті 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи вищенаведене, судовий розгляд здійснювався за фіксації процесу технічними засобами.

Заслухавши пояснення старшого слідчого ОСОБА_3 , дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що клопотання є обгрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно зі ст. 30 Конституції України кожному гарантується недоторканність житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до статті 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції.

Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

За змістом ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

В той же час, згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук - це слідча дія, що являє собою процесуальне примусове обстеження приміщень, місцевості, окремих осіб з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Фактичною підставою для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети. До них, зокрема, можна віднести достатні відомості про те, що знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі й цінності), здобуте у результаті його вчинення, а також інші предмети і документи, що мають значення для розкриття правопорушення чи забезпечення цивільного позову, відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення знаходяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування (ч. 2 ст. 234 КПК).

В судовому засіданні встановлено, що у провадженні слідчого відділу Управління СБУ у Вінницькій області перебувають матеріали кримінального провадження №22021020000000025 від 16.03.2021 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 441 КК України, щодо масового забруднення хімічними відходами через діяльність підприємств ТОВ «Укрхімресурс» та ТОВ «Глікохім», які можуть спричинити екологічну катастрофу.

Як пояснив в судовому засіданні старший слідчий ОСОБА_3 , відповідно до даних, які стали підставою для внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР, підприємства ТОВ «Укрхімресурс» та ТОВ «Глікохім», потужності яких розміщені у м.Калинівка по вул. Вадима Несторчука, 1, у процесі своєї виробничої діяльності утворюють небезпечні відходи гудрон, який у великій кількості захоронюється у непристосованих місцях поблизу автодороги Стара Гута - Турбів. Ці дії призводять до підвищення рівня небезпечних речовин у ґрунтовому покриві, отруєння водних ресурсів регіону та екологічного забруднення значних територій, що створює передумови до виникнення осередку екологічної катастрофи.

У ході досудового розслідування установлено, що ТОВ «Біохімінвест» (ЄДРПОУ 35165147, засновники: ОСОБА_5 , компанія «БІСІІНВЕСТМЕНТС Лімітед» - кінцевий бенефіціарний власник ОСОБА_6 ), ТОВ «Укрхімресурс» (ЄДРПОУ 32495389, засновники: ОСОБА_5 ), ТОВ «Глікохім» (ЄДРПОУ 37691047, засновники: ТОВ «Укрхімресурс», ОСОБА_7 ), ТОВ «Біохімтранс» (ЄДРПОУ 43418799, засновники: ТОВ «Укрхімресурс»), ТОВ «Тосол синтез Україна» (ЄДРПОУ 37489488, засновники: ОСОБА_6 , ТОВ «Біохімінвест»), ТОВ «НВП «МФК» (ЄДРПОУ 43620691, засновники: ТОВ «Біохімтранс»), - є групою пов`язаних підприємств, що фактично здійснюють свою господарську діяльність за адресою: Вінницька область, м.Калинівка, вул. Вадима Несторчука, 1.

Як уже зазначалося, згідно з частиною першою статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З огляду на вищевикладене, слідчий суддя дійшов висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення є необхідність у проведенні обшуку території цілісного майнового комплексу, що знаходиться за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Вадима Несторчука, 1, де здійснюють свою господарську діяльність ТОВ «Укрхімресурс», ТОВ «Глікохім», ТОВ«Біохімінвест», ТОВ «Тосол синтез Україна», ТОВ «Біохімтранс», ТОВ «НВП «МФК».

Таким чином, зважаючи на необхідність всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, слідчий суддя вважає, що клопотання про обшук є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 107, 233, 234, 235, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку цілісного майнового комплексу, що знаходиться за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Вадима Несторчука, 1, де здійснюють свою господарську діяльність ТОВ "Укрхімресурс", ТОВ "Глікохім", ТОВ "Біохімінвест", ТОВ "Тосол синтез Україна", ТОВ "Біохімтранс", ТОВ "НВП "МФК", слідчим УСБУ у Вінницькій області: ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_3 , із залученням до проведення слідчої дії співробітників відділу КЗЕ УСБУ у Вінницькій області з метою відшукання і вилучення предметів і документів щодо ввезення на митну територію України, митного оформлення «сирого гліцерину», виробничої діяльності пов`язаної з очищенням сирого гліцерину та виробництвом гліцериновмісної продукції, у зв`язку з якою утворюються небезпечні відходи, документація щодо обліку утворюваних відходів, їх вивезення, утилізації чи видалення, а саме:

-установчі документи ТОВ «Укрхімресурс», ТОВ «Глікохім», ТОВ«Біохімінвест», ТОВ «Тосол синтез Україна», ТОВ «Біохімтранс», ТОВ «НВП «МФК», посадові обов`язки директорів ТОВ «Укрхімресурс», ТОВ «Глікохім», ТОВ«Біохімінвест», посадові обов`язки екологів підприємств ТОВ «Укрхімресурс», ТОВ «Глікохім», ТОВ «Тосол синтез Україна», документи щодо передачі права власності на виробничі потужності і земельні ділянки або їх оренди (договори, рішення загальних зборів, акти приймання передачі, відомості про облік отриманої сировини сирого гліцерину, тощо);

-міжнародні контракти, договори названих вище підприємств, за якими було придбано «сирий гліцерин», або передано на переробку як давальницьку сировину, додаткові угоди, специфікації, акти приймання-передачі, акти/протоколи лабораторних досліджень на прийомці партій товарів, товарно-супровідні документи, митні декларації до них та інші документи;

-заяви названих вище підприємств для отримання дозволу митниці для розміщення товарів у митному режимі переробки сировини на митній території України та додатки до них;

-документи щодо обліку, реєстрації створених відходів, їх дослідження (журнали обліку, реєстраційні картки, паспорти відходів, статистичні картки, протоколи хімічних досліджень відходів, дозволи на викиди у атмосферне повітр`я, паспорти місць зберігання або видалення відходів названих вище підприємств);

-документи щодо вивезення, утилізації, видалення відходів названих вище підприємств (договори з ліцензованими підприємствами, рахунки, акти приймання-передачі відходів, акти виконаних робіт, тощо).

-матеріали переписки названих вище підприємств з державними органами щодо вивезення, утилізації, видалення відходів, будівництва місць зберігання відходів;

-документація щодо правових підстав використання автомобіля «Газ-5319», д.н.з. НОМЕР_1 , що зареєстрований за ОСОБА_8 , відомості про виїзд/в`їзд автомобіля «Газ-5319», д.н.з. НОМЕР_1 , та екскаватора-навантажувача «ДЕМ-1143», д.н.з. НОМЕР_2 , їх шляхові листи, відомості про прийняття на роботу водіїв вказаних транспортних засобів, накази про закріплення .

-записники, чорнові записи, у тому числі збережені в електронному вигляді на ПЕОМ, жорстких магнітних дисках та магнітних носіях інформації, що містять відомості про об`єми створених відходів, їх хімічний склад, способи їх утилізації та видалення.

-відібрання та вилучення зразків відходів гудрону з виробничих потужностей, зразків скидів води, зразків виробничих парів, зразків «сирого гліцерину» для їх експертного дослідження;

-мобільних телефонів, сім-карт операторів мобільного зв`язку, носіїв електронної інформації (втому числівстановлених намобільних терміналах) у вигляді предметів накопичення, зберігання та передачі електронної інформації, у т.ч оптичних носіях інформації (компакт диски), флеш-накопичувачів, флеш-карт накопичувачів або інших карт пам`яті всіх видів, з`ємних накопичувальних пристроїв, комп`ютерної техніки, ноутбуків, нетбуків, планшетів, на яких містяться відомості щодо вищевказаних фактів протиправної діяльності, або за допомогою яких через електронні пошти або програми через мережу інтернет (у т.ч. Viber, WhatsApp, Telegramm, Line, ICQ, Skype, WeChat, Signal та інші месенджери), соціальні мережі Facebook та інші, передавалась інформація щодо ввезення на митну територію України, митного оформлення «сирого гліцерину», виробничої діяльності пов`язаної з очищенням сирого гліцерину та виробництвом гліцериновмісної продукції, у зв`язку з якою утворюються небезпечні відходи, документація щодо обліку утворюваних відходів, їх вивезення, утилізації чи видалення.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення09.06.2021
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —127/14659/21

Ухвала від 09.06.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 09.06.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні