Ухвала
від 06.06.2021 по справі 214/4374/21
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/4374/21

2-о/214/109/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення заяви без руху

07 червня 2021 року суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Ковтун Н.Г., розглянувши матеріали цивільної справи №214/4374/21 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Головне управління державної міграційної служби України в Дніпропетровській області, Горлівський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), про встановлення факту проживання на території України та факту неправильності запису в актовому записі цивільного стану, -

ВСТАНОВИВ:

02 червня 2021 року заявник звернувся до суду із вищевказаною заявою.

Дослідивши матеріали справи, вважаю за необхідно залишити заяву без руху, за наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Так, процедура видачі паспортів замість утрачених передбачена Тимчасовим порядком оформлення і видачі паспорта громадянина України, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України №456 від 06.06.2019 року.

Проте працівниками територіального підрозділу ДМС не було проведено процедуру ідентифікації особи, перевірки даних особи, яка звернулась із заявою про втрату паспорту. Таким чином, суд вважає, що заявником не було використано можливість досудового врегулювання.

Крім того, до матеріалів заяви додано копії адвокатських запитів до 17-ї окремої танкової Криворізької бригади ім. Костянтина Пестушка та до Донецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відповідей на які не додано. Проте суд вважає, що такі відповіді, у разі їх отримання та надання до територіального підрозділу ДМС можуть вплинути на рішення щодо надання або відмови у наданні заявникові паспорту громадянина України.

У відповідності до ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

У зв`язку із відсутністю переконливих даних щодо неможливості заявником вирішити питання щодо отримання паспорта громадянина України у досудовому порядку, вважаю за необхідне залишити дану заяву без руху, надавши заявникові строк для усуненні недоліків зазначених в ухвалі та надання відповідних доказів.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 58, 175, 177, 187, 294 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Головне управління державної міграційної служби України в Дніпропетровській області, Горлівський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), про встановлення факту проживання на території України та факту неправильності запису в актовому записі цивільного стану - залишити без руху.

Надати заявникові строк для усунення недоліків, що не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у випадку невиконання вимог, викладених в ухвалі, заява вважається неподаною і повертається. Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає

Суддя Н.Г. Ковтун

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення06.06.2021
Оприлюднено02.09.2022
Номер документу97820078
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —214/4374/21

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 17.10.2021

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 06.06.2021

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні