Ухвала
від 23.06.2021 по справі 560/726/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 560/726/20

УХВАЛА

23 червня 2021 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Салюка П.І.

розглянувши заяву представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області до Комунального некомерційного підприємства "Теофіпольська центральна районна лікарня" Теофіпольської районної ради Хмельницької області (КНП "Теофіпольська ЦРЛ") про застосування заходів реагування,

ВСТАНОВИВ:

Представник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області звернувся до суду із заявою, у якій просить суд:

замінити боржника "Комунальне некомерційне підприємство "Теофіпольська центральна районна лікарня" Теофіпольської районної ради Хмельницької області" ЄДРПОУ 02004491, 30600, Хмельницька область, Теофіпольський р-н, смт Теофіполь, вул. Заводська, 2 на "Комунальне некомерційне підприємство "Теофіпольська багатопрофільна лікарня" Теофіпольської селищної ради" ЄДРПОУ 02004491, 30600, Хмельницька область, Теофіпольський р-н, смт Теофіполь, вул. Заводська, 2.

Ухвалою від 17 червня 2021 року суд призначив до розгляду заяву представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області про заміну сторони виконавчого провадження у судовому засіданні.

Представник заявника у судове засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд заяви без його участі, в якій також вказав, що заяву про заміну сторони виконавчого провадження підтримує у повному обсязі.

Представник відповідача до суду також не з`явився, про дату, час та місце судового розгляд повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив, будь-яких пояснень або заперечень по суті заяви до суду не надавав.

Згідно з частиною 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи вищезазначене, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження на підставі наявних матеріалів.

Дослідивши подану заяву та матеріали справи, суд виходить з таких підстав.

Суд встановив, що рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду від 17 вересня 2020 року суд задоволив позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області та вирішив застосувати заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі головного корпусу Комунального некомерційного підприємства "Теофіпольська центральна районна лікарня" Теофіпольської районної ради Хмельницької області, розташованої за адресою: Хмельницька область, СМТ Теофіполь, вул. Заводська, 2, до повного усунення вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки зазначених у Акті від 18 грудня 2019 року №172.

01 березня 2021 року Хмельницький окружний адміністративний суд за заявою стягувача видав виконавчий лист по виконанню вищевказаного рішення суду.

Рішеннями Теофіпольської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області від 03 грудня 2020 року №13-1/2020 та від 24 грудня 2020 року №14-2/2020 найменування "Комунальне некомерційне підприємство "Теофіпольська центральна районна лікарня" Теофіпольської районної ради Хмельницької області" було змінено на "Комунальне некомерційне підприємство "Теофіпольська центральна районна лікарня" Теофіпольської селищної ради" після чого офіційним найменуванням стало "Комунальне некомерційне підприємство "Теофіпольська багатопрофільна лікарня" Теофіпольської селищної ради".

Таким ином, згідно інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вірним найменуванням відповідача є "Комунальне підприємство "Теофіпольська багатопрофільна лікарня" Теофіпольської селищної ради".

Згідно з частиною 1 статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, проводить заміну сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частина 4 цієї статті передбачає, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ст. 52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи викладене, оскільки "Комунальне підприємство "Теофіпольська багатопрофільна лікарня" Теофіпольської селищної ради" фактично є правонаступником Комунального некомерційного підприємства "Теофіпольська центральна районна лікарня" Теофіпольської районної ради Хмельницької області, суд приходить до висновку, що вимоги заявника про заміну боржника є обґрунтованими і такими, що підлягають до задоволення.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області про заміну сторони виконавчого провадження - задоволити.

Замінити боржника "Комунальне некомерційне підприємство "Теофіпольська центральна районна лікарня" Теофіпольської районної ради Хмельницької області" ЄДРПОУ 02004491, 30600, Хмельницька область, Теофіпольський р-н, смт Теофіполь, вул. Заводська, 2 на "Комунальне некомерційне підприємство "Теофіпольська багатопрофільна лікарня" Теофіпольської селищної ради" ЄДРПОУ 02004491, 30600, Хмельницька область, Теофіпольський р-н, смт Теофіполь, вул. Заводська, 2.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя П.І. Салюк

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.06.2021
Оприлюднено25.06.2021
Номер документу97836624
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/726/20

Ухвала від 23.06.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

Ухвала від 17.06.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

Ухвала від 06.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Соколов В.М.

Ухвала від 10.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Уханенко С.А.

Постанова від 01.02.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 23.10.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні