Ухвала
від 24.06.2021 по справі 478/1551/20
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 478/1551/20 Провадження № 2/478/32/2021

У х в а л а

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до розгляду

24 червня 2021 року смт. Казанка

Казанківський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого судді Томашевського О.О.,

за участі:

секретаря судового засідання Григоренко Н.О.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні, в порядку загального позовного провадження, в залі судових засідань № 4, в смт. Казанка, цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа: Володимирівська сільська рада Казанківського району Миколаївської області, про визнання заповіту недійсним,

В с т а н о в и в:

ОСОБА_3 звернулася до Казанківського районного суду Миколаївської області з позовною заявою до ОСОБА_4 , третя особа: Володимирівська сільська рада Казанківського району Миколаївської області, про визнання заповіту недійсним.

Ухвалою суду від 30.11.2020 року провадження у справі було відкрито в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 01.04.2021 року у справі було призначено посмертну судову-почеркознавчу експертизу, проведення якої доручено експертам Миколаївського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Ухвалою суду від 01.06.2021 року провадження у справі поновлено, призначено підготовче судове засідання.

В ході проведення підготовчого судового засідання судом було встановлено остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин та складу учасників судового процесу; долучено до матеріалів цивільної справи матеріали спадкової справи та висновок проведеної посмертної судової почеркознавчої експертизи, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та забезпечено зібрання відповідних доказів.

Підлягає задоволенню клопотання представника позивача про виклик до суду, з метою допиту в якості свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Що стосується клопотання представника позивача про виклик до суду в якості свідка відповідача ОСОБА_4 , то воно не підлягає задоволенню з огляду на ст. 92 ЦПК України, де визначено, що сторони, треті особи та їхні представники за їхньою згодою, в тому числі за власною ініціативою, якщо інше не встановлено цим Кодексом, можуть бути допитані як свідки про відомі їм обставини, що мають значення для справи.

Таким чином, допит відповідача ОСОБА_4 може бути проведений лише за її згодою.

Примирення між сторонами судом визнається неможливим.

Вирішуючи питання пов`язані із підготовкою до судового розгляду справи по суті, з`ясувавши думку сторін судом узгоджено та визначено наступний порядок з`ясування обставин даної справи та перевірки їх доказами, а саме: заслуховування пояснень сторін, допит свідків та дослідження матеріалів цивільної справи.

Вирішуючи питання щодо розміру судових витрат, судом встановлено, що судові витрати відповідача у даній цивільній справі складаються із витрат на професійну правничу допомогу у розмірі 10 000,00 грн.

Стороною позивача судові витрати не заявлялись.

Згідно п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.3 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче провадження підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.189, 196-198, 200 ЦПК України, суд,

П о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження в цивільній справі № 478/1551/20 за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа: Володимирівська сільська рада Казанківського району Миколаївської області, про визнання заповіту недійсним.

Справу призначити до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 21 липня 2021 року о 10 год. 00 хв. в залі № 4 Казанківського районного суду Миколаївської області за адресою: Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Центральна, 50.

В судове засідання викликати учасників справи та свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/sud1413.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали складено та підписано 24 червня 2021 року.

Суддя Казанківського районного суду

Миколаївської області О.О. Томашевський

Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено24.06.2021

Судовий реєстр по справі —478/1551/20

Постанова від 19.06.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Постанова від 19.06.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Рішення від 08.09.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 08.09.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 01.06.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні